به گزارش خبرنگار ایرنا، در این ارتباط دانشگاه علوم پزشکی بابل با دارا بودن پزشکان توانمند با جراحی موفق افزون بر یک هزار و ۳۵۰ پیوند کلیه برای بیماران سراسر کشور آمادگی دارد در قالب گردشگری سلامت بیماران کلیوی کشورهای مختلف به خصوص همسایه ایران را درمان کند.
بخش پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی بابل در سال ۱۳۷۷ در بیمارستان شهید بهشتی این شهر فعالیت خود را آغاز کرد و در این مدت توانست افزون بر یک هزار و ۳۵۰ پیوند کلیه برای بیمارانی که از سراسر کشور به خصوص استانهای شمالی به این مرکز درمانی مراجعه کرده بودند با موفقیت پیوند دریافت شد.
همزمان با آغاز کار این بخش در بیمارستان شهید بهشتی بابل مازندران یکی از ۱۰ استان کشور بود که می توانست پیوند کلیه را در این خطه از شمال انجام دهد.
سیر تکاملی پیوند کلیه در بابل به گونه ای پیش رفت که دانشگاه علوم پزشکی بابل میزبان دومین همایش ملی پیوند کلیه ایران شد که این همایش با حضور جراحان ممتاز کلیه کشور در بیمارستان فکوری جویبار برگزار شد.
برگزاری این همایش سبب شد تا پزشکان برجسته جراحی کلیه کشور با ظرفیت های خوب پیوند کلیه در دانشگاه علوم پزشکی بابل آشنا و توانمندی های پزشکان بابلی را تحسین کنند.
مدیران ارشد استان اعلام کردند که این دانشگاه به درجه ای از توانمندی رسیده تا در قالب توریسم درمانی پذیرای بیماران از سراسر جهان به خصوص کشورهای همسایه به مازندران باشد.
گردشگری سلامت و تندرستی مهم ترین راهبرد و از برنامه های اولویت دار این نهاد در ارایه خدمات به مسافران و گردشگران است.
این استان افزون بر برخورداری از قابلیت های منحصربفرد فراوان طبیعی، زیرساخت های بهداشتی و درمانی آن هم برای ارایه خدمات در حوزه گردشگری سلامت و تندرستی فراهم است با داشتن مجموع این مزیت ها و قابلیت ها می توان خدمات گردشگری ترکیبی به مسافران و گردشگران ارایه داد.
اما گردشگری سلامت در تعریف جهانی درباره آن گفته شده که گردشگری سلامت یا health tourism که با عناوین "توریسم درمانی" و "توریسم سلامت" هم از آن یاد میشود، فرصتی بینظیر برای کسب درآمدهای چشمگیر ارزی و توسعه اقتصادی است. بنا به گفته فعالان حوزه گردشگری سلامت، هر گردشگر سلامت دست کم سه برابر یک گردشگر عادی ارزآوری داشته و ۲ برابر آنها شغل ایجاد میکند.
گردشگری سلامت (Health tourism) که گاهی با نام گردشگری پزشکی (Medical tourism) نیز شناخته میشود، از قرنهای گذشته در کشورهای مختلف وجود داشته، اما در سالهای اخیر به عنوان یک صنعت پویا و جذاب، مورد توجه قرار گرفته است. سفر به سایر کشورها یا شهرها برای بهرهگیری از تجارت پزشکان و استفاده از چشمههای آب گرم یا دریاچههای نمک، لجن یا ماساژ طبی از جلوههای قدیمی گردشگری سلامت بوده که در طول تاریخ جریان داشته است.
مازندران همواره از آن به عنوان قطب گردشگری کشور به شمار می رود که این ظرفیت و پتانسیل در این زمینه نیز مرهون وجود داشته های طبیعی از جمله جنگل و دریا و تاریخی از جمله داشتن دو هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی است.
مازندران در حالی لقب گردشگرپذیر بودن استان کشور را دارد که آمار و اطلاعات ارائه شده از سوی مسوولان ارشد در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیانگر آن است که در مناسبت های مختلف همچون تعطیلات نوروز حضور میلیونی در این استان را شاهد هستیم به طوریکه نوروز امسال ۲۰ میلیون نفر شب اقامت در این استان ثبت شده است.
۹ بیمارستان آماده پذیرش
در این پیوند استاندار مازندران اظهار کرد: در شرایط کنونی ۹ بیمارستان این استان مهیا برای پذیرش بیماران خارج از کشور است.
مهدی یونسی رستمی گفت: رونق توریسم درمانی یکی از برنامه های راهبردی دولت در استان مازندران است که برای تحقق آن تلاش خواهیم کرد.
وی با بیان این مطلب که جذب توریسم درمانی درآمدهای بیمارستان ها را افزایش خواهد داد، اظهار کرد: مازندران در رشته های مختلف پزشکی از جمله پیوند کلیه آماده پذیرش از بیماران خارجی است.
استاندار مازندران که خود فوق تخصص جراحی کلیه است افزود: سیر درمان بیماری کلیوی در مازندران به پیشرفت های خوبی رسیده است.
یونسی با اشاره به این که تا کنون یک هزار و ۳۵۰ پیوند کلیه در مازندران انجام شد، اظهار کرد: در شرایط فعلی خدماتی که در این رشته ارائه می شود فرا استانی است.
وی ادامه داد: بدون تردید فرایند سیر درمان این بیماری در سالهای پیش رو با استفاده از همه ظرفیت ها و فناوری های موجود در مسیر تکاملی قرار می گیرد.
یونسی رستمی با بیان این نکته که پیشگیری در بیماری های کلیوی باید جدی تر از گذشته در دستور کار باشد، گفت: با استفاده از همه ظرفیت های رسانه ای موجود در مازندران برای روشنگری در این بخش استفاده خواهیم کرد.
دستاوردهای ستودنی
رئیس انجمن علمی پیوند کلیه ایران اظهار کرد: پیوند کلیه در دانشگاه علوم پزشکی بابل به پیشرفت های خوبی دست یافته است و یکی از علت های برگزاری این همایش ملی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی بابل توانمندی های علمی پیوند کلیه در بابل است.
ناصر سیم فروش گفت: این دانشگاه برای همه گروه های سنی پیوند کلیه انجام می دهد و عملکرد آن در این حوزه بسیار ارزشمند و قابل دفاع است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران افزود: این دانشگاه برای همه گروه های سنی پیوند کلیه انجام می دهد و عملکرد آن در این حوزه بسیار ارزشمند و قابل دفاع است.
وی گفت: اگر شهروندان پیشگیری ۲ قاتل خاموش یعنی دیابت و فشار خون را با نظر پزشک جدی تلقی کنند بیماری های کلیوی به شدت کاهش می یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران گفت: مهمترین علت از کارافتادگی کلیه همین ۲ بیماری است که آموزش و پیشگیری آن در سراسر کشور و مازندران باید با جدیت در دستور کار باشد.
وی با بیان این که، دیابت و فشار خون همه ارگان های بدن را درگیر خواهند کرد، ادامه داد: هر قسمت از بدن که رگ های بیشتری داشته باشد آسیب جدی تری به آن وارد خواهد شد.
رئیس انجمن علمی پیوند کلیه ایران گفت: با توجه به این که کلیه دارای رگ های فراوانی است بیماری های دیابت و فشار خون آسیب های جدی تری به آن وارد می کنند.
دانشگاه علوم پزشکی بابل که در سال ۱۳۶۲ مجوز تاسیس دریافت کرد در سال ۱۳۶۴ اولین گروه دانشجو را در این دانشگاه وارد شدند که این امر سبب شد تا این دانشگاه در بابل به عنوان اولین دانشگاه علوم پزشکی در شمال کشور فعالیت خود را آغاز کند.
دانشگاه علوم پزشکی بابل در منطقه جنوب شهر بابل و در ابتدای خیابان کشاورز واقع است. این دانشگاه در زمینی حدود ۴۰ هکتاری واقع شده است که مملو از درخت های هیرکانی به همراه درخت های نارنج، پرتقال و سیب است.
این درختان سر به فلک کشیده جلوه خاصی به دانشگاه علوم پزشکی بابل داده و به لحاظ جاذبه های گردشگری و میراثی یکی از ظرفیت های ممتاز گردشگری شهرستان محسوب می شود.
از سویی دیگر در برخی از ابنیه های این دانشگاه فهرست آثار میراثی نیز ثبت شده است.
دانشگاه علوم پزشکی بابل دارای ۱۰ دانشکده و یک پژوهشکده اعم از دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی رامسر، دانشکده طب ایرانی، پردیس خودگردان، توانبخشی، بهداشت، پرستاری و مامایی از جمله دانشکده های این دانشگاه محسوب می شوند که در نهایت پژوهشکده سلامت هم در این دانشگاه فعالیت دارد.
دانشگاه علوم پزشکی بابل شامل هفت بیمارستان شامل مرکز آموزشی درمانی شهید یحیی نژاد بابل، شهید بهشتی، آیت الله روحانی، کودکان امیرکلا، شهید رجایی بابلسر، مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه زهرا، ۱۷ شهریور مرزیکلا و نیز دو کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امید مرکزی بابل و کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امید خشرودپی دارا می باشد که سالانه ۷۰ هزار بیمار در این بیمارستان ها بستری می شوند.
در حال حاضر این دانشگاه پزشکی در بابل بیش از چهار هزار ۳۰۰ دانشجوی داخلی و ۳۶۸ عضو هیأت علمی دارد که برای نخستین بار ۲۴ دانشجوی خارجی هم در این دانشگاه تحصیل خود را آغاز کرد.
نظر شما