آخرین کتابی را که از حجت الاسلام غلامرضا حیدری ابهری معرفی کردیم، به یاد دارید؟ کتاب «چت با جناب شیطان» را می گویم که در معرفی نویسنده نوشتم که او دست شیطان را از پشت بسته و توانسته وسوسههای شیطان را از لابهلای پیامهای خیالی یک نویسنده با شیطان به زبانی ساده و کودکانه بازگو کند؛ هرچند بزرگترها هم میتوانند از خواندن آن لذت ببرند.
همانگونه که ابهری در نوشتن «خاطرات شیطان» تبحر دارد، در نوشتن کتاب هایی درباره فرشته ها و جن هم استاد است؛ مثل «جنقلی» که یک کتاب زیبا و جذاب برای آشنا کردن کودکان با مسائل مربوط به جن است. او که سال ها برای کودکان و نوجوانان قلم زده و عمر خود را در این راه صرف کرده، تجربه های بسیاری دارد و ده ها کتاب برای فرزندان من و شما نوشته است؛ از بابالقمان و خدایا اجازه بگیرید تا سلسله کتاب هایی با عنوان چرا خدا چنین کرد یا کتاب هایی که به زندگی پیامبر اکرم(ص) و ائمه اختصاص دارد، مثل «پرسش و پاسخ کودکان با امام زمان(عج)».
حالا آقای حیدری ابهری کتابی نوشته به نام «ما تنها نیستیم» و به خبرنگار معارف ایرنا گفته که چند هدف از نوشتن این کتاب داشته است. یکی این که کودکان را با فرایند تولید کتاب آشنا کند. این نویسنده گفت: ما برای کتاب بسیار تبلیغ می کنیم و در کتاب درباره هر چیزی صحبت می کنیم ولی کمتر کتاب هایی منتشر شده که درباره خود کتاب صحبت شده باشد.
وی افزود: این کار برای آشنایی کودکان با فرایند تولید کتاب بسیار مفید است تا قدر کتاب را بیشتر بدانند. چون اگر ندانیم یک گوهری چگونه به دست ما رسیده و چقدر افراد زیادی برای آن تلاش کرده اند، طبیعی است که کمتر قدر آن را می دانیم و اگر قدر زحمات تولید کتاب را ندانیم، به دنبال کتاب خواندن هم نخواهیم رفت ولی اگر بدانیم تولید کتاب چه مسیر پرپیچ و خم و طاقت فرسایی را طی کرده، بیشتر از آن بهره خواهیم برد.
این نویسنده کتاب های مذهبی برای کودکان و نوجوانان گفت: مدت ها بود به دنبال نوشتن کتابی بودم تا کودکان با فرایند تولید کتاب آشنا شوند. یعنی بدانند از نقطه آغاز که اندیشه ای در ذهن نویسنده کتاب شکل می گیرد و از مبادی ذهنی و روحی کار که آغاز می شود و بعد مشورت ها و انتخاب نام و نوشتن، تصویرگری، گرافیک، طرح روی جلد و حتی صحافی را برای کودکان تبیین کنم و درباره اهمیت و جایگاه هر بخش توضیح دهم تا کودکان با فرایند تولید کتاب آشنا شوند.
او که با کودکان هم سر و کله می زند، از محمدحسین زارع به عنوان یک الگوی کتابخوانی یاد کرد که در مراسم رونمایی از این کتاب در نجف حضور داشته است. حیدری ابهری گفت که او به قدری به مطالعه و کتاب علاقه مند است که باید گفت بیشتر از این که یک کتابخوان باشد، یک «کتابخوار» است.
این نویسنده پرکار در ادامه اظهار داشت: بسیاری از کودکان کنجکاو هستند که چگونه می توانند کتاب بنویسند و من برای محمدحسین توضیح دادم که فرایند تولید کتاب چگونه است و هدف اصلی من از نوشتن کتاب «ما تنها نیستیم» هم این بود که این فرایند را تبیین کنم.
حیدری ابهری که کتاب «ما تنها نیستیم» را به بهترین یار یار مهربان و فعال ترین رهبر دنیا در زمینه گسترش کتابخوانی تقدیم کرده، گفت که یکی دیگر از اهدافش این بوده که تابوی کتاب نوشتن را برای کودکان بشکند و آن ها تصور نکنند که نوشتن کتاب یک کار سخت و غیرقابل دسترسی است. مثلا گفته ام که گاهی یک ایمیل ممکن است به یک کتاب تبدیل شود و برخی از کتاب های منتشر شده در دنیا نامه هایی بودند که میان دو نفر مثل پدر و پسر رد و بدل شده یا یک نفر خاطرات و حتی شکوه هایی را در گوشی خود نوشته و ذره ذره به یک کتاب تبدیل شده است.
وی سومین هدف خود از نوشتن این کتاب را معرفی و تقدیر از پیشکسوتان و بزرگانی دانست که سال ها در حوزه کتاب فعالیت کرده اند. در واقع حیدری ابهری، سه نفر را به عنوان نماینده کسانی معرفی کرده که در خدمت کتاب هستند. مثل نادر قدیانی، بنیانگذار انتشارات قدیانی که زحمات بسیاری برای تولید کتاب کشیده و از جوانی مشغول خدمت به کتاب بوده و جزو قدیمی ترین یاران یار مهربان است.
حیدری ابهری که تجلیل از این بزرگان را در زمان حیاتشان قابل ارج و اجر می داند، این نوع تجلیل را باعث انرژی دادن به صاحبان انگیزه در این حوزه برشمرد و در وصف قدیانی به این شعر استناد کرد که «هر کودکی در این جهان ناشر نمی شود و هر ناشری در این زمان نادر نمی شود.»
وی افزود: مردم معمولا کتاب را با نویسنده می شناسند و در این کتاب تلاش کرده ام تا مجموعه فعالان کتاب را نشان دهم و بگویم که یک گروه در نوشتن کتاب سهم دارند و اینگونه نیست که فقط نویسنده در نوشتن سهم داشته باشد.
کتاب ما تنها نیستیم به قلم غلامرضا حیدری ابهری با تصویرگری مجید صالحی در دو هزار نسخه از سوی انتشارات جمال منتشر شده و شاپور حاتمی طراحی گرافیک آن را به عهده داشته است.
در بخشی از کتاب با عنوان «تایپیست جان! دوستت داریم» آمده است: گمانم آذرماه بود که برادرم پنجمین بازنویسی کتابش را به پایان رساند و آن را برای تایپ به آقای «تایپیست پور» سپرد. آقای تایپیست پور نیز یکی دیگر از اعضای تیم کتابی فرهاد است. این تایپیست یه به قول امروزی ها این حروف نگار از مهارت بالایی در کارش برخوردار است. بیش از ۱۰ سال است که کار تایپ و صفحه آرایی انجام می دهد و مهارتش در این کار زبانزد همه است. در ضمن آن طور که از فرهاد شنیده ام، آقای تایپیست پور بسیار با انصاف است و حق و حقوق مشتری را کاملا رعایت می کند.
نظر شما