کوروس ربیعی روز یکشنبه در حاشیه جلسه شورای محیط زیست مازندران در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: سرشماری نیمه زمستانه پرندگان مهاجر آبزی و کمک آبزی همزمان با کشورهای واقع در نیمکره شمالی آغاز شد و تا نیمه بهمن ادامه خواهد داشت.
وی افزود: سرشماری جهانی نیمه زمستانه پرندگان مهاجر آبزی و کمک آبزی از سال ۱۹۶۷ میلادی تاکنون همه ساله انجام میشود.
مسوول حیاتوحش ادارهکل حفاظت محیطزیست مازندران بیان کرد: در این سرشماری پرندگانی که در اواخر تابستان و پاییز به عرضهای پایینتر مهاجرت کرده و با در مسیرهای پروازی و همچنین مقصد زمستانگذرانی هستند مورد سرشماری قرار میگیرند.
ربیعی تصریح کرد: سرشماری پرندگان با هدف بررسی روند جمعیت پرندگان مهاجر، ارزیابی وضعیت تالابها و زیستگاهها و بررسی وضعیت مهاجرت گونههای مختلف پرندگان انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه عوامل محیطی و اقلیمی به هم پیوسته هستند، خاطرنشان کرد: در قالب این مهم تغییرات وضعیت اکولوژیکی تالاب مورد بررسی قرار میگیرد.
مسوول حیاتوحش ادارهکل حفاظت محیطزیست مازندران با اشاره به اینکه این سرشماری بهطور منظم و همه ساله انجام میشود، گفت: آمار سرشماری به دفاتر بینالمللی تالابها اعلام میشود.
ربیعی گفت: نقش پرندگان را در حفظ سلامت و پایداری تالابها، کاهش علفهای هرز و آفتها نمیتوان انکار کرد.
مازندران دارای ۲ تالاب بینالمللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گلپل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال است.
مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آببندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان۱۰۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار بال به مازندران مهاجرت میکنند.
بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از ردههای مختلف مهرهداران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهیها در زیستبوم مازندران شناسایی شدهاند.
پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶ خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهیها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل میدهند.
نظر شما