حمله جنگنده های آمریکایی به پایگاه الحشد الشعبی عراق - ۲۲ اسفند ۹۸

تهران- ایرنا- حمله موشکی به پایگاه «التاجی» مقر نیروهای ائتلاف در عراق در تاریخ ۲۲ اسفندماه ۱۳۹۸ و پاسخ بی‌منطق آمریکا به این حملات با نشانه رفتن مقر نیروهای بسیج مردمی عراق، به چالشی در روابط آمریکا و عراق تبدیل شد.

به دنبال حمله به پایگاه التاجی منابع خبری از هدف قرار دادن مواضع نیروهای الحشدالشعبی در بوکمال در سوریه نزدیک مرزهای عراق خبر دادند و مقام‌های عراقی آمریکا را به نقض حاکمیت ملی‌شان محکوم کردند. در نتیجه حمله پهپادهای آمریکایی به پایگاه های الحشدالشعبی، دست‌کم ۲۰ نفر از نیروهای بسیج مردمی به شهادت رسیدند.

آمریکایی‌ها به بهانه حمله به پایگاه التاجی هم نیروهای الحشدالشعبی و هم نیروهای ارتش عراق را در گستره وسیعی از خاک این کشور از مرکز تا جنوب هدف قرار دادند و حتی به یک فرودگاه غیرنظامی در حال احداث هم حمله کردند. ابعاد این عملیات به حدی بود که دولت و فرماندهی عملیات مشترک عراق به فریاد درآمدند و ضمن محکوم کردن این حملات خواستار خروج نظامیان آمریکایی از این کشور شدند. 

تحلیل ایرنا از این حمله و ابعاد آن را اینجا مطالعه کنید.

مقامات عراقی از جریان‌های سیاسی مختلف خواهان خروج آمریکایی‌ها از عراق شدند. دولت، پارلمان و ملت عراق در قبال بازی جنون‌­آمیز آمریکایی‌ها بویژه از هنگام ترور ناجوانمردانه سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» و همراهانش، یک‌صدا خواهان اخراج نظامیان آمریکایی از خاک خود شدند.

در همین زمینه «برهم صالح»، رییس جمهوری عراق بمباران چندین منطقه از جمله فرودگاه در حال ساخت کربلا توسط نیروهای آمریکایی را نقض حاکمیت ملی کشورش دانست. صالح در بیانیه‌ای نوشت: ریاست‌جمهوری عراق بمباران چندین منطقه از جمله فرودگاه در حال ساخت کربلا توسط نیروهای خارجی که منجر به شهادت و زخمی شدن نیروهای امنیتی و شهروندان غیر نظامی عراق شد را محکوم و آن را نقض حاکمیت ملی می داند. وی همچنین از جامعه بین الملل خواستار حمایت از عراق و احترام به حاکمیت و تصمیم ملی و استقلال این کشور شد.

«کاظم الفرطوسی» سخنگوی کتائب سید الشهدا عراق نیز در اظهاراتی در ‌این ‌باره گفت: به دنبال حمله آمریکایی‌­ها علیه الحشدالشعبی و ارتش عراق، گروه‌های مقاومت در حال رایزنی برای چگونگی پاسخگویی به اشغالگران هستند.

حزب‌الله عراق نیز ۱۲ فروردین ماه ۱۳۹۹ از اعلام آمادگی برای مقابله با حمله احتمالی آمریکا خبر داد.«محمد محیی» سخنگوی گردان‌های حزب‌الله عراق در سخنانی گفت: در صورتی که آمریکایی‌ها اصرار به ادامه حضور در عراق داشته باشند یا بخواهند به رزمنده‌ای ما حمله کنند، ما برای مقابله با آنها در اوج آمادگی قرار داریم.

به دنبال عدم حمایت مقامات عراقی از حملات آمریکایی‌ها به پایگاه‌های نظامی حشدالشعبی در عراق، برخی مسوولان آمریکایی نسبت به حمایت دولت عراق از آمریکا ابراز ناامیدی کردند.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک دوم فروردین‌ماه ۹۹ با اشاره به حملات اخیر به پایگاه نیروهای آمریکا در عراق گفت: ما از عملکرد دولت عراق در حمایت از نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین المللی که به دعوت دولت این کشور حضور دارند بسیار ناامید شده‌ایم و این همچنان یک مساله است. «دیوید شینگر» افزود: دولت عراق در مرحله تصمیم گیری قرار دارد و اگر اقدامی برای مسئولیت‌پذیری و متعهد کردن عاملان حملات به نیروهای ائتلاف را که به دعوت دولت این کشور حضور دارند، انجام ندهد، آمریکا مجبور است که همچنان از نیروهای خود به شیوه ای فعالانه حفاظت و حمایت کند.

همچنین، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرد: واشنگتن از عملکرد دولت عراق در باره اجرای تعهد خود برای حمایت از نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری ایالات متحده در این کشور «بسیار ناامید» است.

برچسب‌ها

اخبار پرونده