۱۸ خرداد ۱۴۰۲، ۸:۲۳
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 85132987
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استعدادهای دوصحرانوردی همدان به دنبال جهانی شدن

۱۸ خرداد ۱۴۰۲، ۸:۲۳
کد خبر: 85132987
استعدادهای دوصحرانوردی همدان به دنبال جهانی شدن

همدان- ایرنا- دو ومیدانی بدون تردید در سال‌های گذشته یکی از موفق‌ترین رشته‌های مدال آور ورزش همدان به شمار می‌رود و هم اکنون در سطح المپیک، مسابقات جهانی و آسیایی دونده مستعد معرفی کرده است.

به گزارش ایرنا، حضور هفت هزار دونده همدانی اگر چه با حداقل امکانات به ویژه در شهرستان‌ها مواجه هستند اما عشق به سرعت، پرواز و پرتاب سبب شده تا به این رشته ورزشی علاقه مند شوند.

امروزه ورزش دو ومیدانی همدان در رشته‌های استقامت، سرعت، پرتاب‌ها و پرش‌ها صاحب جایگاه شایسته در سطح کشور بوده و نتیجه عملکرد این رشته در یک دهه گذشته بیش از صد مدال رنگارنگ ملی و بین المللی است.

این موفقیت حاصل تلاش شبانه روزی اعضای هیات دو ومیدانی، مربیان استعدادیاب و قهرمان پرور و نیز استعداد ذاتی همدانی‌ها در رشته دو ومیدانی است.

برخی کارشناسان معتقدند که قرار گرفتن همدان در ارتفاع و شرایط کوهستانی منطقه سبب شده تا ورزشکاران دونده این استان در سطوح ملی و بین المللی همواره موفق باشند.

کسب مدال‌های رنگارنگ در مسابقات ملی و تورنمنت‌های بین المللی توسط دونده‌های جوان همدان نشانگر برنامه‌ریزی اصولی در راستای استعدادیابی و پرورش مناسب این قشر از ورزشکاران استان همدان است.

دو ومیدانی همدان سابقه درخشانی در مسابقات مختلف ملی و بین المللی دارد و پیشکسوتان این رشته ورزشی تا به امروز نیز در میدان‌های مختلف به ویژه رقابت‌های آسیایی صاحب عنوان و جایگاه شایسته هستند.

هیات دو ومیدانی استان همدان در سال‌های اخیر با تدوین برنامه استعدادیابی و بکارگیری مربیان سازنده در این رشته توانسته در عرصه قهرمانی بسیار موفق عمل کند و این اقدام مؤثر موجب افتخارآفرینی در این ورزش را بیش از گذشته مهیا ساخته است.

مسعود بنوان، سعید سعیدی منش، مهدی محمدی و مهدی زارع نژاد، سیدکاظم اسدی، کرم سهرابی، مصطفی قاسمی، ایرج مرادی و دیگر مربیان سازنده این رشته ورزشی در استان همدان توانسته‌اند با پرورش استعدادهای ناب دو ومیدانی، جایگاه این رشته ورزشی را به لحاظ مدال آوری در کشور ارتقا چشمگیری دهند.

نیم قرن قدمت

دو ومیدانی همدان بیش از نیم قرن سابقه فعالیت رسمی در میادین ملی و بین المللی را در تاریخ ورزش این استان دارا است و مرحوم جعفر جنتی و باب‌الحوائجی از بنیانگذاران این رشته در همدان بودند و در ادامه مرحوم احمد، ساده دل، وجدان زاده، حسینی، سماوات شریف، نادری فر، بیژن ذهاب و محمد مرادی به این ورزش پیوستند.

نکته جالب اینکه ورزشکاران همدانی از محلات کار خود را آغاز کردند؛ دویدن با کفش‌های معمولی و نه چندان مناسب در زمین‌های خاکی در جوار ورزشگاه شهدای قدس فعلی مهمترین مکان برای ورزشکاران بود.

از سال ۱۳۸۵ نیز پیست خاکی و سپس آسفالت ورزشگاه شهدای قدس همدان با پیگیری‌های صورت گرفته تبدیل به تارتان شد تا دونده‌ها روز به یادماندنی را جشن بگیرند.

ثمره تارتان شدن این پیست آشنایی دونده‌ها با شرایط مسابقات رسمی شد چرا که پیش از این در پیست‌های خاکی و آسفالت تمرین داشتند اگرچه تمرین در پیست‌های خاکی به توانایی و قدرت دونده می‌انجامد اما در مجموع ورزشکار برای مسابقه باید به پیست تارتان عادت کند.

استعدادهای دوصحرانوردی کشور به دنبال جهانی شدن

لیگ تاریخ ساز

بزرگترین طرح استعدادیابی دوندگان علاقه‌مند در رشته صحرانوردی کشور در رده‌های سنی نوجوانان و جوانان از سال قبل در همدان آغاز شده است و ۱۵ هزار دونده صحرانورد نوجوان و جوان در شهرهای مختلف استان همدان در این طرح شرکت می‌کنند که ۳۰۰ دونده برتر برای مرحله بعدی انتخاب می‌شوند.

رئیس هیات دو ومیدانی همدان در این باره گفت: هم اینک طرح استعدادیابی در شهرستان‌های مختلف در حال اجرا است و ستاد کنگره شهدای استان، سپاه، پایگاه‌های مقاومت بسیج، ادارات ورزش و جوانان شهرستان‌ها و شهرداری با این طرح همکاری دارند.

مسعود بنوان افزود: مهمترین خواسته ما از اجرای مطلوب این طرح همکاری بیشتر آموزش و پرورش به عنوان نهاد دانش‌آموزی است که بیشترین جمعیت نوجوان و جوان را دارد.

وی با اشاره به رویکرد اجرایی در طرح استعدادیابی دونده‌های صحرانورد گفت: بهترین‌های این طرح در قالب لیگ‌های برتر و دسته اول صحرانوردی کشور، شرکت می‌کنند.

بنوان با اشاره به اینکه لیگ برتر و دسته یک دوصحرانوردی کشور مهرماه امسال همزمان با کنگره شهدا و گرامیداشت سالگرد شهادت سردار حسین همدانی آغاز می‌شود، افزود: بهترین‌های کشور در رده‌های سنی نوجوانان و جوانان در این مسابقات حضور خواهند یافت.

استعدادهای دوصحرانوردی کشور به دنبال جهانی شدن

ماراتن جهانی شدن

دبیر هیات دو ومیدانی همدان نیز در این باره گفت: برنامه جدید استعدادیابی دو ومیدانی در همدان از سال گذشته با روش جدید با حضور در روستاها و مدارس استان شتاب زیادی گرفته است.

سیداصغر ذوقی افزود: پیش از این استعدادیابی منحصر به حضور در پیست دو ومیدانی همدان بود و به صورت موردی به روستاهای مستعد سفر می‌کردند.

طرح مسابقات لیگ صحرانوردی که به نام سردار شهید حاج حسین همدانی به ابتکار رئیس هیات دو ومیدانی استان از سال گذشته کلید خورده برنامه استعدادیابی با برنامه‌ریزی دقیق‌تر در سطح استان انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: لیگ سردار همدانی بزرگترین رویداد ورزشی استان در امسال خواهد بود که همزمان با برگزاری کنگره شهدای همدان و سالگرد شهید حاج حسین همدانی برگزار خواهد شد رایزنی‌های زیادی از سال گذشته با مسئولان استان انجام شده است و استاندار دستور ویژه‌ای به فرمانداران در زمینه همکاری دهیاران روستاها با هیات دو ومیدانی داده است.

وی بیان کرد: لیگ صحرانوردی سردار همدانی در اتاق فکر هیات دو ومیدانی استان در چهار مرحله استانی و مرحله پنجم و نهایی به صورت کشوری به میزبانی همدان در ۱۶ آبان در پیست اختصاصی و زیبای شهدای همدان واقع در ورزشگاه شهید مفتح برگزار خواهد شد، این نوع استعدادیابی در سطح کشور شاید هم در جهان کم نظیر باشد.

استعدادهای دوصحرانوردی کشور به دنبال جهانی شدن

وی ادامه داد: مرحله اول استعدادیابی در سطح شهر، شهرک‌ها و محله‌های شهری و سفر به روستاهای استان انجام می‌شود و در مرحله دوم تیم‌های برتر روستاها با روستاهای همجوار مربوط به شهرستان خود مسابقه می‌دهند و مرحله سوم به صورت منطقه‌ای برگزار می شود.

به گفته وی چند شهر یا شهرستان نزدیک به هم با تیم‌های منتخب خود مسابقه می‌دهند و مرحله چهارم تیم‌ها و نفرات برتر شهرستان‌ها و روستاهای استان به همراه تیم‌های برتر مناطق و نواحی همدان به صورت متمرکز در تاریخ ۲۵ تیرماه امسال همزمان با سالگرد بمباران ورزشگاه قدس در پیست این مجموعه ورزشی در قالب همایش برگزار می‌شود.

ذوقی اضافه کرد: مرحله نهایی و پنجم که به صورت کشوری برگزار خواهد شد و تیم‌های منتخب استان ها با تیم‌های باشگاهی از سراسر کشور در تاریخ ۱۶ آبان ماه امسال در پیست صحرانوردی شهدای همدان واقع در ورزشگاه شهید مفتح مسابقه خواهند داد و همدان که میزبان مسابقات است می‌تواند حتی با ۳۰ تیم یا بیشتر شرکت کند.

وی خاطرنشان کرد: از مزیت‌های این لیگ این است که یک منطقه یا یک روستا در صورت موفقیت در مراحل اولیه می‌تواند به صورت باشگاهی با حامی و اسپانسر همان روستا در مسابقه نهایی یا کشوری شرکت کند.

ذوقی تاکید کرد: این یک روش خوب توسعه و رونق ورزش در روستاها و حمایت از صنعت یک منطقه یا روستا است و یک روستای دور افتاده به راحتی می‌تواند با دوندگان نوجوان و جوان خود مطرح شود.

وی یادآور شد: در برنامه استعدادیابی دو ومیدانی استان از سال گذشته با برگزاری حدود ۱۰۰ مورد مسابقه نزدیک به ۴۰۰ روستا و محله‌های شهری از حدود پنج هزار نفر استعداد یابی شده است.

دبیر هیات دو ومیدانی همدان اظهار داشت: بعضی از مسابقات و برنامه‌های استعداد یابی به صورت متمرکز با حضور چند روستای کوچک در یک روستای بزرگ انجام می شود و در بعضی مواقع هم برای یک روستای کوچک حتی چند نفر سفر می‌کنیم، به عنوان مثال اواخر سال گذشته در شهر نهاوند با فراخوان از ۱۲۰ روستا توسط هیات دو ومیدانی این شهر با برگزاری یک همایش کم نظیر مسابقه استعداد یابی برگزار و به شرکت کنندگان البسه ورزشی اهدا شد.

وی بیان کرد: میانگین حضور دوندگان مستعد در مسابقه ۲۰ تا ۷۰ نفر است به طور مثال از یک مدرسه که ۲۰۰ نفر دانش‌آموز دارد افراد مستعد توسط مربیان استعداد یاب برای مسابقه انتخاب می‌شوند، مراحل برگزاری مسابقه نیز با همکاری نواحی بسیج و آموزش وپرورش و در روستاها علاوه بر بسیج و آموزش وپرورش با همکاری دهیاریها و اعضای شورای اسلامی در حال انجام است.

ذوقی خاطرنشان کرد: استعدادیابی در ۲ مقطع ابتدایی شامل کلاس‌های پنجم و ششم به مسافت ۶۰۰ متر و راهنمایی شامل کلاس‌های هفتم، هشتم و نهم به مسافت هزار مترانجام می‌شود و البته قبل از انجام مسابقه مکان مسابقه مساحت، امنیت و کیفیت توسط مربیان بررسی می‌شود و به طور معمول در روستاها از مسیرهایی که مناظر طبیعی دارند و در مناطق شهری مسیرهای کم خطر را تعیین می‌کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha