امیدواری آب در هرمزگان با اقدام جهادی دولت و سپاه

بندرعباس - ایرنا - اجرای پروژه‌های آبرسانی هرمزگان در دولت سیزدهم با مشارکت سپاه پاسداران و حمایت‌های ویژه استاندار به نقطه امیدوار کننده رسیده و در ۲ سال اخیر طرح‌های بزرگ پایداری آب در شهرها و روستاهای این استان تعریف و اجرایی شده است.

به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در این راستا گفت: در دولت سیزدهم طرح‌های بزرگی از سوی وزارت نیرو برای تامین آب مردم هرمزگان تعریف شده است که می‌توان به اجرای ۶۷ پروژه در قالب ۳۳۶ طرح آبرسانی به شهرها و روستاها اشاره کرد.

عبدالحمید حمزه‌پور در یک نشستی خبری افزود: برای تکمیل این پروژه‌های آبرسانی افزون‌بر یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده، که رقم قابل توجهی است.

وی بیان کرد: در دولت مردمی توجه ویژه‌ای به حوزه تامین آب استان شده است، چندین طرح مهم حوزه آبی در سطح استان در دست اجرا داریم که یکی از طرح‌ها جهاد آبرسانی در قالب طرح محرومیت زدایی روستاهای دارای تنش آبی است که در قالب طرح محرومیت زدایی مشکل شان را برطرف می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان اظهار کرد: در این راستا قرادادی با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) منعقد شده که در مرحله نخست افزون بر هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در بیش از ۱۰۴ روستا در این طرح قرار دارند که این طرح هم اکنون ۴۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در بیشتر شهرستان ها و در حوزه روستایی در دست اجرا است.

حمزه پور ادامه داد: البته قرارداد مرحله دوم نیز در حال مبادله با طرح محرومیت زدایی و قرارگاه امام حسن(ع) است که این پروژه در دست انجام بوده و در مرحله نهایی راه‌اندازی قرار دارد.

وی یادآورشد: تامین زیرساخت‌های آب جزو اولویت های محوری استاندار هرمزگان است که با وجود همه مشکلات اعتباری و زیرساختی، نشان از توجه ویژه ایشان به منابع آبی و تامین آب آشامیدنی و پایدار که نیاز اساسی همه مردم است، می‌باشد.

این مسوول همچنین با اشاره به جهاد آبرسانی به روستاها اضافه کرد: با هدف تامین آب این مناطق که حدود ۱۰۰ روستا بوده، با اعتباری افزون بر هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در قالب جهاد آبرسانی، تامین آب می‌شوند که در حال حاضر ۴۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

طرح‌های رفع تنش آبی

امیدواری آب در هرمزگان با اقدام جهادی دولت و سپاه

مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان همچنین به طرح‌های رفع تنش آبی در شهرهای استان که از محل اعتبارات ملی تامین اعتبار می‌شود، اشاره و گفت: درقالب این طرح، هشت پروژه بزرگ آبرسانی درشهرهای بستک، میناب، قشم، رویدر بندرخمیر و شهرهای شمال بندرعباس تعریف شده است.

حمزه پور یادآورشد: بزرگ‌ترین پروژه‌های رفع تنش آبی هرمزگان مربوط به شهرستان میناب با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی، رویدر بندرخمیر و روستاهای مسیر با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی، آبرسانی به بستک، جناح و روستاهای مسیر با ۳۱ درصد پیشرفت، آبرسانی به شمال بندرعباس و مناطق تحت پوشش آبفا در قشم است.

وی گفت: قرار است آب خلیج‌فارس را به شهرستان بستک برسانیم که این پروژه با اعتبار بیش از یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان با پیشرفت حدود ۳۱ درصد در دست اجرا است.

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب هرمزگان، مناطق دارای تنش آبی قشم را به عنوان یک اولویت در آبرسانی اشاره کرد و گفت: در این راستا ۱۳ روستای غرب جزیره در فاصله زمانی کمتر از ۲ ماه با افتتاح آب شیرین کن چهار هزار مترمکعبی باسعیدو، به آب پایدار دست پیدا می کنند و مشکل دیرینه این مناطق مرتفع می‌شود.

به گفته حمزه پور، آبفا برای تامین آب آشامیدنی بخش مرکزی قشم نیز در حال انعقاد قرارداد با سرمایه‌گذار برای وارد مدار شدن پنج هزار مترمکعب آب شیرین کن است که با این اقدام ظرفیت تولید آب در جزیره جهش قابل ملاحظه ای نسبت به دوره قبل از دولت سیزدهم خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان، ارزش پروژه‌های فعال جزیره قشم را بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: برای گذر از تنش آبی قشم در مرحله انتخاب یک سرمایه‌گذار آب شیرین‌کن سلخ به ظرفیت پنج هزار مترمکعب نیزهستیم.

سیریک بدون هرگونه منابع آبی/رفع نیازهای آبی دراولویت

امیدواری آب در هرمزگان با اقدام جهادی دولت و سپاه

حمزه پور به اجرای پروژه‌های آبرسانی در شهرستان سیریک اشاره کرده و گفت: این شهرستان بدون هرگونه منابع آبی سطحی و زیرسطحی است و پیش از این برای رفع نیاز آبی، از دشت راونگ میناب تامین آب می‌شد که به دلیل خشکسالی پاسخگوی نیاز فعلی نیست.

وی گفت: در این راستا آب شیرین‌کن زیارت برای تانین نیاز آبی شهرها و روستاهای سیریک پیش بینی شده است که تا یک ماه آینده وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد؛ ارزش احداث آب شیرین کن و خط انتقال آب از این سایت ۲۰۰ میلیارد تومان است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از فعال بودن پروژه انتقال آب به شهرستان بستک در چند جبهه کاری خبر داد و گفت: این پروژه در قالب اجرای خط انتقال، احداث مخزن، ایستگاه پمپاژ، شبکه برق با اعتبار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان فعال است که پیش بینی احداث آب شیرین‌کن با ظرفیت هشت هزار مترمکعب نیز شده است.

تولید سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب درهرمزگان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با اشاره به منابع تامین آب استان تصریح کرد: در حال حاضر سالانه۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع می‌شود.

حمزه پور گفت: از این میزان ۴۰ درصد از طریق چاه‌ها، ۳۵ درصد از طریق آب شیرین‌کن‌ها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سدها و بخشی از چشمه‌ها تامین می‌شود.

وی تصریح کرد: حوزه آب، یک رابطه مستقیم با نزولات جوی و بارش‌ها دارد که با این وضعیت سفره های آب زیرزمینی و سطحی و شرایط اقلمی جوی و اقلیمی استان، برای بسیاری از مناطق دارای تنش آبی نمی‌توان کاری کرد.

هرمزگان کم بارش

مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان، این راستا را جز استان‌های کم بارش در کشور با میانگین بارندگی سالانه (در سال‌های پربارش حدود ۱۸۰ میلی‌متر و کم بارش کمتر از ۱۰۰ میلی‌متر) عنوان کرد که حدود ۲ سوم میانگین کشوری را تشکیل می‌دهد.

حمزه پور ادامه داد: میانگین سالانه بارش‌های دنیا بیش از ۸۵۰ میلی‌متر است ولی با شرایط اقلیمی و گرم و خشک ایران میزان بارندگی حدود ۲۴۰ تا ۲۵۰ میلیمتر کمتر از یک سوم میانگین جهانی است و این خود به خود، موضوع دسترسی به تامین آب و موضوع آب شیرین و قابل آشامیدنی برای مردم سخت می‌کند.

به گفته وی، با وجود کاهش میزان ۵۰ درصدی بارش در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان، اما با برنامه‌ریزی و انجام مجموعه اقدامات کوتاه مدت و تحقق بخشی از اقدامات میان مدت و بلند مدت، مشکلات کم آبی و تنش‌های آبی در تابستان امسال به حداقل رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha