به گزارش ایرنا، مهدی جمال روز پنجشنبه در جریان بازدید از پایگاه تاریخی خرقان و دیدار با اعضای هیات امنای این مجموعه در شهرستان شاهرود استان سمنان بیان کرد: مجموعه آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی به دلیل برخورداری از ارزش تاریخی و معنوی، زمینه ثبت جهانی دارد.
وی با ابراز رضایت از اجرای طرح ساماندهی این مجموعه تاریخی گفت: آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی از جمله مراکز پر بازدید گردشگران است و ساماندهی این مجموعه در افزایش بازدید گردشگران و خدماترسانی هر چه بیشتر موثر است.
جمال با اشاره به محدودیت موجود در زمینه ثبت جهانی آثار افزود: ان اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان با انتخاب چندین مجموعه تاریخی و تهیه پرونده ثبت جهانی روند قرار گرفتن این آثار در فهرست جهانی را تسهیل کرده و سرعت میبخشد.
بنای آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی به همت انجمن آثار ملی ساخته شده و با آجر و تزئینات کاشی مزین شده است. آنچه از بنای کهن آرامگاه به جای مانده محراب زیبای آن است که با گچبریهای نفیس تزئین شده در جنوب غربی بنا قرار دارد.
مجموعه شیخ ابوالحسن خرقانی دارای کتابخانه، سوئیتهای اقامتی و فضای تفرجگاهی است.
علی بن جعفر یا علی بن احمد خرقانی یکی از اکابر مشایخ طریقت است. زاده سال ۳۵۲- هجری قمری و درگذشته سال ۴۲۵ هجری قمری، عارف و صوفی نامدار ایرانی و از انگشتشمار پیرانی است که پیرو حکمت خسروانی و پاسدار فرهنگ ایران بود.
یکی از روایت ها از او از کتاب «نور العلوم» به کوشش عبدالرفیع حقیقت: شبی نماز می کرد. آوازی شنید که «هان! بوالحسنو! خواهی که آن چه از تو می دانم با خلق بگویم تا سنگسارت کنند؟» شیخ گفت:ای بار خدایا! خواهی تا آنچه از رحمت تو می دانم و از کَرم تو می بینم با خلق بگویم تا هیچ کَسَت سجود نکند؟ آوازی شنید که: نه از تو و نه از من!
نظر شما