علی دیانتی روز دوشنبه در حاشیه بازدید از مراکز توزیع نهادههای دامی، ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد قزل گوسفند میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همچنین در راستای حمایت از دامداران و تنظیم بازار گوشت قرمز، از آذر ماه سال گذشته تاکنون ۳۰ هزار و ۴۰۰ تن انواع نهادههای دامی و کنسانتره براساس دستورالعمل در بین دامداران میاندوآبی توزیع شده است.
وی همچنین با اشاره به فعالیت ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد قزل گوسفند میاندوآب افزود: این ایستگاه با هدف حفظ ژنتیک و خلوص نژادی گوسفند قزل، تولید و توزیع قوچ های اصلاح شده در بین دامداران منطقه، سالانه نسبت به پرورش و اصلاح نژاد حدود ۵۰۰ رأس گوسفند نژاد "قزل" با ترکیب گله قوچ، بره و میش اقدام میکند.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب ادامه داد: این شهرستان با دارا بودن ۸۳ هزار رأس دام سنگین و ۵۸۰ هزار دام سبک، ۸۵ واحد گاوداری صنعتی با ظرفیت چهار هزار و ۹۱۸ رأس، ۵۳ واحد مرغداری با ظرفیت تولید بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه در سال، ۲۱ مزرعه پرورش ماهی با ظرفیت تولید ۱۶۵ تن و تولید سالانه ۱۷۷ هزار تن انواع تولیدات دامی، یکی از قطب های مهم دامپروری استان محسوب می شود.
دیانتی اضافه کرد: همچنین در این شهرستان با راهاندازی زنجیره تولید یکپارچه طیور شامل کشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت سالانه ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن گوشت، کارخانه جوجه کشی با ظرفیت ۱۲ میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار، کارخانه تولید خوراک طیور با ظرفیت ۲۰ هزار تن در سال، پرورش مرغ مادر گوشتی و سایر واحدهای تبدیلی و تکمیلی نظیر ۲ واحد قطعه بندی و بسته بندی گوشت قرمز و سفید به ظرفیت ۲ هزار و ۲۵۰ تن در سال و ۱۱ واحد تولید فرآورده های لبنی در این شهرستان موجب بازگشت ارزش افزوده به بخش شده است.
وی بیان کرد: سالانه ۲۲ هزار تن گوشت قرمز، ۶ هزار و ۶۲۴ تن گوشت سفید، ۱۴۷ هزار تن شیر و ۸۸۶ تن تخم مرغ در میاندوآب تولید و روانه بازار می شود.
دشت حاصلخیز میاندوآب دارای ۹۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت شامل ۶۰ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار اراضی دیم با تنوع کشت ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی است.
۲۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی میاندوآب فعالیت دارند که برهمین اساس این شهرستان در تولید نهال، گوشت قرمز، شیر، علوفه و زراعت چوب دارای رتبه نخست استانی را در اختیار داشته و صاحب برند ملی و منطقه ای است.
همچنین میاندوآب در تولید محصولات زراعی و دامی رتبه دوم و در تولید محصولات باغی رتبه سوم در آذربایجان غربی را به خود اختصاص داده و دارای ۱۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغ با تولید سالانه بیش از ۱۸۰ هزار تن انواع محصولات باغی است.
نظر شما