به گزارش ایرنا، نماینده ولی فقیه در کردستان در نخستین همایش طلایه داران تبلیغ در استان گفت: مبلغان باید در بیان حقایق دین هوشیار بوده،از خرافات و داستان سرایی بپرهیزند و در راستای کمک به تقویت دین اسلام تلاش کنند.
حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی اظهار داشت: عرصه تبلبغ عرصه نصرت الهی است یعنی اگر خدا را یاری کنید،خداوند نیز شما را یاری خواهد کرد و مبلغین آمده اند که به گسترش و تبلیغ دین خدا کمک کنند لذا در این راه علی رغم تمام مشکلات تلاش می کنند.
وی با بیان اینکه چهار نکته اساسی درموضوع تبلیغ وجود دارد که یکی از آنها هوشیاری مبلغ است، گفت: مبلغ باید همواره در حال فکر کردن باشد که در بیان مطالب خود به چه چیزی توجه کرده و از بیان چه موضوعاتی بپرهیزد.
نماینده ولی فقیه در کردستان پرهیز از خرافات وداستان سرایی را دومین نکته در موضوع تبلیغ اعلام کرد و گفت: همچنین مبلغ باید به بیان مباحث اعتقادی و کاشتن بذر محبت و امید در میان مردم جامعه بپردازد که این دو موضوع نیز از دیگر نکات اساسی در این زمینه به شمار می رود.
تبلیغ به معنی ارشاد و هدایت انسان ها است
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این همایش با محکوم کردن حادثه حرم مطهر رضوی اظهار داشت: اظهار داشت: تبلیغ و ابلاغ از دیدگاه قرآن از اهمتی زیادی برخوردار است و علما و روحانیون در این زمینه وظیفه و رسالت بزرگی بر دوش دارند که باید آن را انجام دهند.
ماموستا فایق رستمی افزود: تبایغ به معنی ارشاد، راهنمایی و هدایت بوده و از اساسی ترین برنامه های دین به شمار می رود و در این راه علما علی رغم تمام مشکلات و بخاطر دین خدا تبلیغ کرده و سنگر ارشاد را ترک نکرده اند.
وی از علما و روحایون خواست همواره با نصایح حسنه برای کمک به دین خدا در میدان حاضر بوده و جاعه را بسازید و موانعی که بر سر راه دین وجود دارد،برداشته و با مناظره حقیقی مردم را راهنمایی کنید.
ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای تحقق جهاد تبیین است
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان نیز در این همایش اظهار داشت: ماه رمضان فرصت مناسبی برای تبلیغ و ترویح دین و مباحث و مسائلی که در این ماه مبارک باید مدنظر ما باشد به شمار می رود واین برنامه نیز بر هیمن اساس برنامه ریزی شده است.
حجت الاسلام برومند رازیانی افزود:ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای تحقق جهاد تبیین است و این مهم در یک سال بیش از ۵۰بار توسط مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته ک ، خود بیانگر اهمیت موضوع است .
وی یادآور شد: ما در صدد تشریح جهاد تبیین نیستیم بلکه می خواهیم در کف میدان این تبیین محقق شود، در حال حاضر دشمن در صدد وارونه جلوه دادن واقعیت هاست ومی خواهد روایت خود را از ماجراها بیان کند نه ان چیزی که در واقع وجود دارد لذا ما با جهاد تبیین این مهم را برای مردم روشن کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان با بیان اینکه در عرصه جهاد تبیین جنگ به زمین ما وارد شده است، گفت: باید تلاش کنیم در این ماه مبارک تبیین گر بوده و واقعیت ها را بیان کنیم و اجازه ندهیم که دشمن انچه خود می خواهد بیان کرده وامید را از مردم و کشور ما بگیرد.
همایش طلایه داران تبلیغ روز چهارشنبه با حضور حجت الاسلام "محمد تقی سیفایی"مدیرکل فرق و ادیان سازمان تبلیغات اسلامی، استاندار کردستان و جمعی از روحانیون و علمای استان کردستان در سنندج برگزار شد.
تشکل های مردم نهاد برای تحقق شعار سال بکار گرفته شود
استاندار کردستان در نخستین جلسه شورای اداری استان به تلاش برای تشکیل قرارگاهی در راستای تحقق شعار سال در استان اشاره کرد و گفت: همه دستگاههایی که در زمینه توسعه اشتغال و تولید دارای تکلیف هستند، باید در زمینه عملی کردن شعار امسال آمادگی داشته باشند و از ظرفیت تشکلهای مردم نهاد هم استفاده کنند.
اسماعیل زارعی کوشا اظهار داشت: به طور قطع تحقق شعار سال بدون حضور بخش خصوصی و تعامل آنان میسر نیست و نیاز است از ظرفیت تشکلهای مردمی نیز به خوبی بهره گرفت.
وی با اشاره به تاکید رهبری مبنی بر حمایت از تولید در شعارهای سالانه ایشان، افزود: یکی از ظلم هایی که در حق رهبری شده، برخورد کلیشهای و شعارگونه مسوولان با دستورات و شعارهای ایشان در پیام های نوروزی است که امیدواریم امسال در کردستان با انسجام و برنامه ریزی، آن را در عمل اجرایی کنیم.
استاندار کردستان با بیان اینکه باید روی محتوای شعار امسال، کار و ظرفیت های استان را بر این اساس احصا کنیم، اضافه کرد: نیازمند تشکیل قرارگاه در این رابطه هستیم و همه مجموعه های مرتبط با موضوع اشتغال نقش ایفا کنند.
زارعی کوشا بر لزوم ورود به عملی کردن برنامه های مرتبط با شعار سال تاکید کرد و ادامه داد: کارهایی در این زمینه صورت گرفته و زمینه برای تحقق این مهم فراهم در استان فراهم شده است.
وی خواستار حمایت از شرکت های دانش بنیان و کمک به تشکیل این شرکت ها توسط مدیران و دستگاه های مسوول شد و اظهار داشت: اتاق بازرگانی و بخش خصوصی باید به طور جدی وارد این عرصه شود، ضمن اینکه امسال تعهد ایجاد ۳۴ هزار شغل در استان را داریم.
استاندار کردستان یادآور شد: مکلف هستیم در چهار سال فعالیت دولت سیزدهم، ۸۷ هزار واحد مسکن در استان احداث شود که تاکنون ۱۳۵ هزار نفر یعنی بیش از یک و نیم برابر ثبت نام کرده اند.
تقویت ارتباط مردمی مدیران، فعال بودن شورای روابط عمومی دستگاهها و احساس وظیفه مدیران نسبت به خانواده شهدا و ایثارگران از جمله مواردی بود که زارعی کوشا به آنها اشاره کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به استقبال مسافران و افزایش ۱۵ برابری اسکان در اماکن اقامتی استان در تعطیلات نوروزی امسال نسبت به سال قبل اشاره کرد و گفت: میزان تردد برون و درون استانی نیز ۳۰ درصد بیشتر شد.
استاندار کردستان اضافه کرد: آمار فوتی های ناشی از تصادف در این ایام ۶۵ درصد کمتر شد که امیدواریم با بهبود وضعیت راه های استان، شاهد به حداقل رسیدن تصادفات و فوتی ها باشیم.
استاندار کردستان در هفته گذشته از چند طرح عمرانی و خدمات بازدید کرد و بر توسعه گردشگری درمانی نیز تاکید کرد.
استاندار کردستان گفت: یکی از مزیتهای استان برای تقویت حوزه بهداشت و سلامت، گردشگری درمانی است که برنامهریزی لازم برای توسعه آن در دست اجرا است.
اسماعیل زارعی کوشا درباره تامین پزشکان متخصص و فوق تخصص لازم برای استان، اظهار داشت: یکی از مزیتهای استان که برای آن برنامه ریزی شده، این است که گردشگری درمانی رونق یابد و این نیازمند این است که زمینه های جذب پزشکان متخصص و فوق تخصص فراهم شود.
وی با بیان اینکه، کردستان ظرفیتهای بومی قابل توجهی در این زمینه دارد، تاکید کرد: اگر گردشگری درمانی تقویت شود مشوق و جذابیتی برای حضور نیروهای متخصص و فوق تخصص خواهد بود که به عنوان اولویت آن را پیگیری و دنبال می کنیم.
استاندار کردستان در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار ایرنا درباره تقویت سرانه فضای درمان در دیگر شهرستانهای استان هم اظهار داشت: در این حوزه کارهای خوبی در چند ماه اخیر انجام گرفته که در کامیاران پروژه شروع به فعالیت کرده و مجوز ماده ۲۳ بیمارستان قروه را گرفتیم.
زارعی کوشا ادامه داد: در بخش خصوصی و در مریوان کلینیک فوق تخصصی آغاز شده و در زمینه توریسم درمانی می تواند موفق عمل کند اما در حال حاضر درگیر مشکلات اعتبار و تسهیلاتی است و با قدرت به دنبال رفع آن هستیم.
وی تاکید کرد: حوزه بهداشت و درمان از حوزه های مهم است که زیرساخت های آن تقویت شود.
استاندار کردستان با اشاره به اصلاح مدیریت در استان، ادامه داد: روندی که در دانشگاه علوم پزشکی کردستان از قبل وجود داشت، باعث شده بود تا به هم ریختگی فضای مالی دانشگاه را شاهد باشیم و به دنبال اصلاح این روند هستیم.
زارعی کوشا گفت: در سه ماه گذشته توفیق خوبی در زمینه اصلاح این فرآیند داشته ایم و در پایان سال گذشته، دانشگاه علوم پزشکی کردستان توانست پرداختی های پرسنل خود را داشته باشد و بار مالی باقیمانده نیز باید به مرور مستهلک شود.
وی نگاه ویژه دولت به حوزه بهداشت، درمان و سلامت را عامل موثری برای اصلاح این بخش دانست.
استاندار کردستان در ادامه با اشاره به روند مطلوب ساخت بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهید قاضی سنندج، اظهار داشت: این طرح با همت سپاه در ۲ سال اخیر فعال شده و پیشرفت خوبی دارد و از آنجا که استانداردهای روز پزشکی در آن دیده شده، بهره برداری از آن امکان فوق العاده ای برای استان در حوزه سلامت و درمان خواهد بود.
زارعی کوشا اضافه کرد: در دو سه دهه گذشته، مجموعه شهید قاضی خدمات خوبی در استان داشته است و فعالیت آن در سطح بالاتر و بیمارستانی می تواند از حیث درمانی وضعیت استان را ارتقا دهد و تکمیل آن نیازمند اعتبار است.
به گفته استاندار کردستان، اعتبار تخصیصی در سفرهای استانی ریاست جمهوری بر اساس ضابطه به پروژه های ملی اختصاص می یابد، ولی تلاش خواهیم کرد که در سفر هیات دولت به کردستان، برای این طرح که بیش از ۶۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اعتبار لازم تامین و به بهره برداری برسد.
۱۰۹ دانش آموز کردستانی به مرحله دوم المپیاد نانو راه یافتند
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان گفت: ۱۰۹ دانش آموز نخبه دختر و پسر استان به مرحله دوم سیزدهمین دوره المپیاد نانو راه پیدا کردند.
رشید قربانی اظهار داشت: آزمون مرحله اول سیزدهمین دوره المپیاد نانو، هشتم بهمن ۱۴۰۰ با حضور بیش از سه هزار و ۵۰۰ داوطلب در سراسر کشور برگزار شد و در این دوره نیز همانند پنج دوره گذشته استان کردستان با هزار و ۶۳ نفر بیشترین تعداد شرکت کننده را داشت.
وی با اشاره به اینکه از این تعداد ۱۰۹ دانش آموز استان به مرحله دوم راه پیدا کردند، گفت: شهرستانهای سقز، قروه و ناحیه یک سنندج به ترتیب با اختصاص ۲۶، ۲۱ و ۱۶ برگزیده نهایی در مرحله اول المپیاد نانو رتبه های اول تا سوم استان را کسب کردند.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان یادآور شد: مدیریت تمام فرایند آمادهسازی و هماهنگی المپیاد نانو همانند سالهای گذشته بر عهده پژوهشسراهای دانشآموزی استان است.
وی اضافه کرد: معاونان شهرستانها و نواحی نیز ضمن هماهنگی با مدیران پژوهشسراها مطابق جدول زمانبندی با برگزاری دوره آموزشی و بکارگیری مدرسین مجرب استان و آمادهسازی دانش آموزان برگزیده در مرحله ی شهرستانی نسبت به اطلاع رسانی دقیق برنامههای قطب استانی به این دانشآموزان اقدام کنند.
قربانی با بیان اینکه مرحله دوم المپیاد نانو ۲۰ اردیبهشت جاری برگزار میشود، ابراز امیدواری کرد،همانند سالهای گذشته شاهد درخشش هر چه بیشتر دانشآموزان استان در این مرحله نیز باشیم.
دستگاه ها برای آبرسانی روستایی همکاری کامل با سپاه داشته باشند
استاندار کردستان به برنامهریزی برای عملیات آبرسانی به ۱۶۹ روستای استان توسط سپاه و گروههای جهادی اشاره کرد و گفت: همه دستگاهها خود را صاحب کار بدانند و در این رابطه احساس مسوولیت کنند تا مشکل کم آبی این روستاها رفع شود.
اسماعیل زارعیکوشا اظهار داشت: آبرسانی به این روستاها کار بزرگی است که توسط گروه های جهادی صورت می گیرد و قرار است طی ۳۰ ماه انجام شود اما انتظار داریم به ۲۰ ماه کاهش یابد.
وی با بیان اینکه هماهنگی ها بین دستگاه ها برای اجرای این طرح باید به اوج برسد، اضافه کرد: نباید عملیات اجرایی این پروژه معطل کار بوروکراسی اداری و مکاتبات شود.
استاندار کردستان بر لزوم پاسخ استعلام ها در کمترین زمان تاکید کرد و افزود: طرح طوری انجام شود که در هزینه ها صرفه جویی لازم صورت گیرد و با کمترین آسیب و معارض مواجه شود.
زارعی کوشا ادامه داد: سعی شود در صورت امکان همه اعتبارات طرح آبرسانی به این روستاها در استان هزینه و ابزار و لوله و مواد لازم در همین منطقه تامین شود.
وی بر لزوم تهیه مصالح و خرید و ذخیره سازی آن در استان پیش از اجرای طرح تاکید کرد و گفت: شرکت آبفا مختصات و نقشه های طرح را ظرف یک هفته در اختیار دستگاه های مرتبط قرار دهد.
استاندار کردستان اطلاع رسانی و ورود رسانه ها برای آگاه کردن مردم در زمینه اجرای این طرح را مهم دانست و اظهار داشت: یکی از وظیفه رسانه ها امید آفرینی است، البته امید آفرینی واقعی نه واهی.
زارعی کوشا با اشاره به اجرای طرح های محرومیت زدایی توسط گروه های جهادی، افزود: این طرح بزرگ آبرسانی می تواند مقدمه ای برای تقویت گروه های جهادی و همکاری با دستگاه های اجرایی باشد.
بیش از چهار هزار گزارش تخلف صنفی توسط مردم در کردستان ثبت شد
رییس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: چهار هزار و ۴۸۰ مورد گزارش تخلف صنفی توسط مردم استان طی سال گذشته به شیوههای متعدد در سازمان صمت به ثبت رسیده است.
فرزاد سردارزاده اظهار داشت: در سال گذشته سه هزار و ۷۹ مورد گزارش تخلف از سوی مردم مربوط به کالاهای موجود در بازار و یک هزار و ۴۰۱ مورد هم در زمینه خدمات در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ثبت شده است.
وی اضافه کرد: از مجموع شکایت های مردمی ۹۳۰ مورد آن منجر به احراز تخلف و سپس تشکیل پرونده و ارسال به تعزیرات حکومتی شد.
رییس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: از کل گزارشهای مردمی ثبت شده یک هزار و ۶۴۲ مورد به صورت تلفنی بوده و ۲ هزار و ۸۰۵ مورد هم به طور کتبی به این سازمان اعلام شده و مابقی از طریق سامانه و مراجعه حضوری به ثبت رسیده است.
سردارزاده با اشاره به اینکه آگاهی مردم نسبت به حقوق شهروندیشان موجب کاهش تخلفات صنفی خواهد شد، گفت: وقتی مردم به حقوق خود آگاه باشند و هر نوع تخلفی را در بازار گزارش دهند و پیگیر نتیجه آن شوند بی شک بازاریان سودجو هم دیگر اقدام به گرانفروشی و یا کم فروشی نخواهند کرد.
گردنه تته در محور سروآباد بازگشایی شد
معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کردستان خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گردنه تته در محور ارتباطی شهرستان های سروآباد و مریوان استان کردستان به استان کرمانشاه یکی از نقاط مرتفع و برف گیر استان کردستان به شمار می رود.
رامبد نوذری افزود: این گردنه هر ساله با بارش اولین برف در آذر ماه بسته می شود و باتوجه به سخت گذر بودن آن و اینکه به صورت قوص سرپایین احداث شده است امکان برف روبی وجود ندارد و بازگشایی آن به اول بهار سال آینده موکول می شود.
وی ادامه داد: ارتفاع سنگین برف در گردنه تته که به طور میانگین به هفت تا ۱۰ متر می رسد عملیات بازگشایی این مسیر را با کندی روبرو می کند و راهداران شهرستان سروآباد به صورت شبانه روزی در گردنه ژالانه برای بازگشایی و ایمن سازی این منطقه مستقر هستند.
وی یادآور شد: نیروهای راهداری مستقر در گردنه ژالانه عملیات برف روبی این گردنه را از پنجم اسفند سال گذشته آغاز کردند و بعد از گذشت ۴۰ روز خوشبختانه این مسیر با تلاش این عزیزان بازگشایی و ایمن سازی شد.
معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کردستان اضافه کرد: در مدتی که این گردنه مسدود بود رانندگان و مسافران از مسیرهای جایگزین اورامان سلین هجیج برای تردد استفاده می کردند و همین امر باعث طولانی شدن مسیر شده بود.
وی یادآور شد: گردنه تته ۲۰ کیلومتر طول دارد که ۴.۲ کیلومتر آن در محدوده استان کردستان شهرستان سروآباد واقع شده است و مابقی آن در حوزه استحفاظی استان کرمانشاه شهرستان پاوه است.
اعتبارات هزینه ای دانشگاه کردستان ۴۰ درصد افزایش یافت
رییس دانشگاه کردستان گفت: اعتبارات هزینهای این دانشگاه امسال در مقایسه با سال قبل ۴۰درصد افزایش یافته است که این افزایش با توجه به فعالیتهای مطلوب و مستمر در زمینه های عمرانی، آموزشی و پژوهشی و دیگرعرصهها بوده است.
دکتر رحمت صادقی اظهار داشت: در سال های گذشته بیماری کرونا خسارت زیادی به خانواده دانشگاه کردستان زد و در ایام کرونا تعدادی از بهترینهای دانشگاه کردستان از میان اساتید، کارمندان و دانشجویان را از دست دادیم که یاد و خاطره همه آنها را زنده نگه می داریم.
وی با اشاره به فعالیت بخش های مختلف دانشگاه در سال گذشته، اضافه کرد: در حوزه آموزش مجازی زیر ساخت های سخت افزاری و نرم افزاری تقویت شد که بر اساس ارزیابی وزارتخانه در این رابطه جزو بهترین دانشگاه های کشور بودیم.
رییس دانشگاه کردستان با اشاره به تاسیس مدیریت برنامه ریزی و توسعه آموزشی در دانشگاه، افزود: جذب هیات علمی، توسعه رشته ها در مقاطع مختلف با استفاده از روش معمول، طرح تعاون و استاد وابسته، با قدرت در دانشگاه کردستان ادامه یافت.
وی افزود: همچنین جذب حدود ۵۰ هیات علمی، راه اندازی ۶ رشته کارشناسی، ۱۲ رشته ارشد و ۱۸ رشته دکتری سال گذشته انجام شده است.
وی افزایش راه اندازی مجله، چاپ مقاله و کتاب، مقالات پراستناد، برگزاری همایش، تعداد دانشمندان یک درصد و ۲ درصد، پژوهشگر پسا دکتری، فرصت مطالعاتی، مراکز نوآوری، کلینیک تخصصی، طرحهای پژوهشی خارجی و ارتباط با جامعه خیرین، دانش آموختگان و صنعت را از جمله فعالیت ها و موفقیت های حوزه پژوهش اعلام کرد.
صادقی به جایگاه دانشگاه کردستان در دیپلماسی علمی بین المللی اشاره کرد و یادآور شد: جذب دانشجوی خارجی از ۹ ملیت مختلف، برنامه تبادل دانشجو و استاد، وبینارها، نشست ها، تفاهم نامه، کاراموزی بین المللی، DOI، مدارس تابستانه و زمستانه، المپیاد دانشجویی بین المللی، دوره های آموزشی مشترک، پروژه های خارجی، کرسی مجازی آموزش زبان فارسی و کسب عنوان دانشگاه برتر کشور در تعاملات بین المللی از جمله موفقیت های این حوزه است.
وی به توسعه زیرساخت های دانشگاهی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: راه اندازی چارت جدید سازمانی، شروع بازبینی برنامه راهبردی دانشگاه، طراحی پرتال جدید دانشگاه، میل سرور جدید دانشگاه، اتوماسیونی نمودن فرایندهای مختلف آموزشی، پژوهشی، اداری، مالی و دانشجویی و تقویت آزمایشگاه مرکزی طی سال گذشته انجام شده است.
صادقی با اشاره به مسوولیت اجتماعی دانشگاه گفت: پژوهشکده کردستان شناسی، دانشکده ها، دفتر ارتباط با صنعت و جامعه و شبکه ملی جامعه و دانشگاه با برگزاری همایش، نشست، اجرای طرح های کاربردی مختلف، ایجاد مراکز نوآوری، کلینیکهای تخصصی در این زمینه نقش آفرینی مطلوبی داشتند.
رییس دانشگاه کردستان با اشاره به شعار تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری برای سال جاری، تاکید کرد: بدون شک در این عرصه هم دانشگاه ها با انجام پژوهش های کاربردی و تقاضامحور و روی آوردن به محصولات و تولیدات دانش بنیان و تبدیل علم به فناوری و تجاری سازی آن می توانند ایفای نقش کنند.
وی در رابطه با از سر گیری آموزش حضوری گفت: مهمترین کار و وظیفه همه ارکان دانشگاه باید پشتیبانی و تلاش برای از سر گیری آموزش حضوری و بازگشت دانشجویان به دانشگاه باشد.
صادقی یادآور شد: کارگروه بازگشایی دانشگاه برای آماده سازی دانشگاه جهت حضور دانشجویان و از سرگیری آموزش حضوری تشکیل شده و همه واحدهای دانشگاه همت خود را برای حضور دانشجویان بکار خواهند بست.
۷۸۰ مورد بازرسی در طرح نظارتی از بازار کردستان انجام شد
رییس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: ۷۸۰ مورد بازرسی از بازار استان در راستای اجرای طرح نظارتی ویژه نوروز امسال توسط بازرسان این سازمان در استان انجام شد.
فرزاد سردارزاده با اشاره به اینکه طرح نظارتی ویژه نوروز ۱۴۰۱ از ۲۵ اسفند سال گذشته آغاز و تا ۱۵ فروردین امسال ادامه داشت، گفت: در نتیجه این بازرسی ها ۱۸۵ تخلف از واحدهای صنفی و غیرصنفی موجود در بازار استان احراز شده است.
وی اضافه کرد: در مدت اجرای این طرح ۱۵۷ پرونده تخلف به ارزش پنج میلیارد و ۶۵۲ میلیون ریال تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارسال شد.
رییس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: ارزش پروندههای تخلف در بازار استان در طرح نظارتی نوروز امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
سردارزاده یادآور شد: افزایش میزان جریمه متخلفان در بازار عامل تاثیرگذاری در کاهش و ممانعت از تخلف واحدهای صنفی و غیرصنفی است لذا در این راستا میزان و مبلغ جریمهها افزایش داده خواهد شد.
وی اولویت بازرسان این سازمان را برخورد با عدم درج قیمت کالا هم در واحدهای تولیدی و هم واحدهای صنفی موجود در بازار خواند و گفت: بیشترین تخلف در بازار استان به عدم درج قیمت کالا بر می گردد که با افزایش جریمهها امید می رود این تخلف هم کاهش چشمگیری پیدا کند.
۸۸ روستای کردستان سال گذشته به شبکه سراسری گازطبیعی متصل شد
مدیرعامل شرکت گاز کردستان گفت: پارسال در مجموع ۸۸ روستا و ۲۶۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل شد.
احمد فعلهگری با اشاره به اینکه اکنون یک هزار و ۴۸۰ روستای استان از گاز طبیعی برخوردار است، اظهار داشت: سال گذشته ۲۲ هزار مشترک جدید گاز در بخش شهری و روستایی جذب شدند.
وی اضافه کرد: پارسال در مجموع برای گازرسانی به روستاها، واحدهای تولیدی و صنعتی، تعمیر، نگهداری و مقاوم سازی شبکه، ارتقای ظرفیت و تقویت زیرساختهای این شرکت، حدود هفت هزار میلیارد ریال هزینه شد.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان به برنامه ریزی برای گازرسانی به تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان در سال جاری اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر عملیات گازرسانی به ۵۸ روستای استان در دست اجرا و ۶۰ روستا در حال انجام مناقصه و واگذاری است.
فعلهگری با بیان اینکه سال قبل بیش از تعهدات خود در زمینه گازرسانی عمل کردیم، افزود: با وجود اینکه گازرسانی به"کوخ" (مناطق مسکونی که چند خانوار در کنار هم زندگی می کنند و جزو تقسیمات کشوری نیست) در بانه جزو تعهدات این شرکت نیست اما تاکنون حدود ۵۰ مورد این سکونتگاهها، از گاز بهره مند شده و عملیات گازرسانی به ۸۰ مورد نیز در دست اجرا است.
وی ادامه داد: با وجود سختی عملیات گازرسانی به اغلب روستاهای شهرستان بانه و مریوان و هزینه بالای آن نسبت به دیگر نقاط کشور، گاز تا روستاهای صفر مرزی استان نیز رسیده است.
اعتبارات عمرانی کردستان ۲۴ درصد افزایش یافت
نماینده سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی گفت: پارسال برای اولین بار با جذب اعتبارات محرومیتزدایی بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبارات عمرانی در استان جذب شد و امسال این رقم در قانون بودجه با ۲۴ درصد رشد به ۲۵ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال رسیده است.
سیدمهدی فرشادان بر لزوم نگاه ویژه به استان و تبعیض مثبت از لحاظ اختصاص اعتبارات عمرانی تاکید کرد و اظهار داشت: ۱۶۰ کیلومتر از کریدور شمال - جنوب در محدوده کردستان به اتمام رسیده و ۱۶۰ کیلومتر باقی مانده نیز به پیمان گذاشته شده است که میتواند تحول خوبی در زمینه راههای استان ایجاد کند.
وی یادآور شد: به طرح راه آهن همدان - سنندج که سال قبل در ردیف لایحه بودجه اصلاح و به طرح راهآهن همدان - سنندج - مرز باشماق اصلاح شد در سال جاری چهار هزار میلیارد ریال اختصاص یافته است.
نماینده سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه آب به ویژه رفع مشکل طعم و بوی آب شرب سنندج و انتقال آب از سد آزاد به تصفیهخانه این شهر، ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است.
طرح جامع چهار شهر کردستان در دست اجرا است
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی کردستان گفت: در حال حاضر تهیه طرح جامع چهار شهر سقز، بانه، مریوان و کامیاران در دست اجرا و طرح جامع شهر سنندج نیز در حال عقد قرار داد است.
فرهاد لشکری اظهار داشت: در سال جاری بهبود فضای شهری با جدیت دنبال خواهد شد بر این اساس طرحهای جامع تهیه شده در دست اجرا است و تهیه عکس های هوایی تمام شهرهای استان هم با جدیت دنبال میشود.
وی با اشاره به تهیه سه طرح ناحیهای در شهرهای سنندج، سقز و بیجار افزود: همچنین ۶ مورد طراحی شهری انجام شده که میتوان به انجام مطالعات مناسب سازی تردد معلولان و افراد کم توان، تهیه طرح های شهری در خیابان انقلاب سنندج، طرح ساماندهی معبر ورودی شهر سنندج به طرف همدان، طرح ساماندهی رودخانه گریاشان، طرح موضعی حفاظت و احیای تپههای شهری سنندج و طراحی شهری پیاده راهسازی خیابان فردوسی در سنندج اشاره کرد.
معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی کردستان اضافه کرد: بهبود فضای شهری از جمله اهداف و اولویت ها این اداره کل است و در همین راستا و برای تحقق این امر سال گذشته در جلسات مختلف کارگروه های تخصصی امور زیربنایی، کمیسیون ماده پنج و جلسات سیما و منظر، پیگیریهای لازم انجام شد.
وی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۲ جلسه کمیسیون ماده پنج با حدود ۶۰۰ مصوبه توسط راه و شهرسازی به عنوان دبیرخانه کمیسیون ماده پنج برگزار شده و تمام مصوبات در راستای شفافیت از طریق مختلف اطلاع رسانی شده و در معرض دید عموم قرار گرفته است.
وجود مهارت اساس رونق اقتصادی، تولید و توسعه کشور است
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری کسب مهارت و تخصص را یکی از حسنات مورد تاکید دین و شریعت اسلام خواند و گفت: وجود مهارت پایه و اساس رونق اقتصاد، تولید و توسعه کشور است.
ماموستا فایق رستمی اظهار داشت: پیامبران و علماء دینی همواره بر کسب فن و مهارت با توجه به نقش آن در سعادت و موفقیت مسلمانان در ابعاد گوناگون زندگی تاکید کردند.
وی افزود: مسلمان ماهر و متخصص علاوه بر اینکه میتواند در راستای کسب رزق و روزی حلال گام بردارد، نقش تعیین کنندهای هم در رشد و توسعه جامعه اسلامی خود و رفع نیاز کشورش به بیگانگان خواهد داشت.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: مقام معظم رهبری جوانان را موتور محرکه کشور در زمینه رشد و شکوفایی ایران اسلامی بیان کردند؛ بی شک آموزش های مهارتی در شکوفا کردن استعداد جوانان و تبدیل آنان به افرادی موثر و مفید برای کشور نقش مهمی دارد و این مهم موجب جلوگیری از انحرافات و کج رویها در جامعه می شود.
ماموستا رستمی تلفیق علم و مهارت را گزینهای مناسب برای رسیدن به پیشرفت در زمینههای مختلف کشور دانست و گفت: اگر به مهارت در کنار ثروتهای خدادای کشور توجه ویژه شود میتوان ایران اسلامی را در زمره کشورهای پیشرفته دنیا قرار داد چرا که کشورمان با دارا بودن جوانان غیور و دلیر و با تجهیز به سلاح مهارت میتواند قله های پیشرفت را یکی پس از دیگری فتح کند.
وی دستاوردهای اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان را ملموس ارزیابی کرد و اظهار داشت: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان خدمات خوبی را به اقشار مختلف جامعه ارائه کرده است که در بازدیدهای صورت گرفته از مناطق و گروه های مختلف مردم رد پای این خدمت و تلاش به وضوح قابل لمس است و این اقدامات شایسته تحسین است.
پروانه ساخت ۲ هزار واحد ملی مسکن در کردستان صادر شد
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان گفت: در راستای طرح اقدام ملی و نهضت ملی مسکن در استان تاکنون بیش از ۲ هزار پروانه احداث واحد صادر شده و یک هزار و ۳۰۰ پروانه دیگر هم در حال صدور است.
عرفان مرادی اظهار داشت: سهم استان بر اساس برنامه ابلاغی ۸۷ هزار و ۲۳۹ واحد است اما در مجموع ۱۳۵ هزار و ۸۳۲ نفر در استان در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردهاند که شهرستان سنندج با ۴۵ هزار نفر بیشترین تعداد افراد ثبت نامی را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در مجموع از ثبت نامیهای مراحل اولیه که تایید نهایی شدهاند تاکنون هفت هزار و ۴۰۰ نفر واریز وجه انجام دادند که از این تعداد هم تاکنون برای پنج هزار و ۵۰۰ نفر زمین تامین شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان یادآور شد: در سنندج سه هزار و ۱۸۰ نفر وجه واریز کردند که تاکنون برای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از این افراد زمین تامین شده و برای ۶۸۰ نفر دیگر هم زمین در حال تهیه بوده و مراحل اولیه و دریافت پیش سند انجام شده و بزودی زمین اختصاص داده می شود.
وی اضافه کرد: اجرای کامل برنامه ابلاغی در راستای تامین مسکن از جمله اولویتهای هدف گذاری شده برای امسال است وبا توجه به کمبود شدید زمین در تعدادی از شهرهای استان، با همکاری مدیریت ارشد استان و تلاش های شبانه روزی این اداره کل و با بهره مندی و بکارگیری همه ظرفیتها، تلاش می شود، برنامه طرح تولید مسکن در استان با جدیت به سرانجام برسد.
مرادی گفت: از مانده واحدهای مسکن مهر نیز غیر از ۱۰۰ واحد دارای تفاهم سه جانبه و ۲۲۸ واحد در سنندج که مشکل حقوقی دارند، بقیه واحدها به اتمام رسیده و آماده تحویل به متقاضیان است.
وی ادامه داد: علت تحویل ندادن این واحدها نیز تاکنون اختلاف میان پیمانکاران و اداره امور مالیاتی بر سر نرخ مالیات تعیین شده برای هر واحد است که در صدد حل آن هستیم.
بیش از ۳۳ هزار مسافر از خدمات بشر دوستانه هلال احمر کردستان بهره مند شدند
معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر کردستان گفت: بیش از ۳۳ هزار مسافر در ایام نوروز امسال به پستهای نوروزی جمعیت هلال احمر در سراسر استان مراجعه کردند و از خدمات بشردوستانه بهرهمند شدند.
بابک قنبری اظهار داشت: در بیست و دومین دوره طرح ملی خدمات بشردوستانه به مسافران نوروزی، ۱۰ پست ثابت و سیار نوروزی از ۲۵ اسفندماه سال گذشته تا ۱۵ فروردین ماه سال جاری در استان دایر بود و در مجموع به بیش از ۳۳ هزار نفر مسافر خدمات بشردوستانه ارائه شد.
وی افزود: در این طرح با مشارکت ۷۹۳ نفر - روز از اعضای جوانان مستقر در پستها خدماتی اعم از آموزش کمکهای اولیه، آموزش پیشگیری از کرونا، راهنمایی مسافران نوروزی، فضای دوستدار کودک و ایستگاه سلامت ارائه شد و ۹۸۰ نفر نیز با آموزش کمک های اولیه آشنا شدند.
معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر کردستان ادامه داد: در پستهای نوروزی بیش از ۶ هزار نفر با امضای میثاق نامه به پویش بهرفت (بهبود رفتارهای ترافیکی) و بیش از ۹ هزار نفر به پویش چلچراغ پیوستند.
وی یادآور شد: در مجموع در این ایام ۱۹ هزار و ۲۳۷ مورد اقلام فرهنگی شامل بروشور و نقشه توسط جوانان و داوطلبان جمعیت هلال احمر استان در بین مسافران نوروزی توزیع شد.
در حال حاضر علاوه بر یک هزار امدادگر و نجاتگر سازماندهی شده، در حوزه جوانان و داوطلبان نیز ۱۰ هزار نفر در جمعیت هلال احمر استان کردستان عضویت دارند.
رشد پنج درصدی گردشگران در کردستان
رشد پنج درصدی اقامت گردشگران در کردستان نسبت به قبل از شیوع ویروس کرونا، افزایش چشمگیر فروش صنایع دستی استان در ایام عید امسال و انجام بیش از یک هزار بازدید نظارتی در مراکز اقامتی، عناوین چند خبر کوتاه از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: بر اساس آمارها از روز ۲۶ اسفندماه سال گذشته تا پایان دهم فروردین ماه سال جاری ۲۷۸ هزار و ۷۳۴ نفر در هتلها، هتل آپارتمانها، مهمانپذیرها و اقامتگاههای بومگردی استان اقامت داشتهاند که در مقایسه با نوروز سال ۹۸ رشد پنج درصدی را نشان میدهد.
یعقوب گویلیان افزود: همچنین در بازه زمانی اعلام شده یک میلیون و ۳۰۸ هزار و ۸۳۱ نفر از جاذبههای گردشگری استان بازدید کردهاند که این رقم نشان دهنده رشد ۳۶ درصدی بازدید مسافران نسبت به مدت زمانی مشابه سال ۹۸ و قبل از شیوع ویروس کرونا است.
وی ادامه داد: تمامی امکانات برای خدماتدهی مسافران و گردشگران نوروزی بکار گرفته شده است و بنا بر دستور وزارت میراث فرهنگی هیچگونه افزایش نرخی در اماکن اقامتی استان نداشتهایم.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان، این افزایش آمار اقامت و بازدید را روزنه امیدی برای رونق مجدد صنعت گردشگری در استان دانست و افزود: استقبال و بازدید خوب گردشگران نوروزی از جاذبههای تاریخی و طبیعی نشان از رشد و شکوفایی گردشگری در استان دارد.
رسانه در بیان مطالب صادق و امید آفرین باشند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با اشاره به اینکه اهالی رسانه زبان گویای مسائل و مشکلات مردم است، گفت: رسانههای استان باید در بیان و انتشار مطالب صادق و امیدآفرین باشند.
علی اصغر دریایی اظهار داشت: ماه مبارک رمضان فقط ماه نخوردن و نیاشامیدن نیست بلکه بهترین فرصت برای اقشار مختلف مردم است بیشتر به افکار و دیدگاههای خود بپردازند و در آن تغییرات مثبت ایجاد کنند.
وی داشتن صداقت در نوشتار و ایجاد امید در جامعه از مولفههای اصلی رسانه است، اضافه کرد: رسانه های برای انعکاس دردها و مشکلات مردم و پوشش رویدادهای مختلف نیازمند جلبد اعتماد عمومی هستند که کسب این مهم نیز مستلزم انعکاس اخبار دقیق و صحیح است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان افزود: جامعه همواره نیاز به دریافت اطلاعات دقیق و شفاف از رسانهها دارد لذا میطلبد اهالی رسانه به این رسالت خطیر خود به نحو احسن عمل کنند.
دریایی در بخش دیگری از سخنانش به حوزه فرهنگ و هنراستان اشاره کرد و اظهار داشت: نگاهم به حوزه هنر کاریکاتوری به معنای توجه به یک جنبه آن نیست بلکه همه بخشهای مدنظر ما است.
وی با اشاره به اینکه به همه بخشها باید متوازن نگاه شود ولی این مهم نیز با درنظرگرفتن اولویتها دنبال خواهد شد، یادآور شد: هنر باید در خدمت جامعه و فرهنگ و همچنین نیازها و خواستهها و مشکلات مردم قرار گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان بر حفظ خط قرمزهای جامعه در بخش هنر تاکید کرد و گفت: هنر در هر کشوری دارای تعریف و چارچوب های مختلفی است که هنرمندان آن باید بر مبنای آن عمل کنند.
دریایی اضافه کرد: یکی از مشکلات موجود به سطحی نگاه کردن به مسائل فرهنگی و هنری برمی گردد لذا سعی خواهیم کرد با نگاه و رویکرد عمیق تری به مباحث فرهنگی بپردازیم.
وی اظهار داشت: از آنجا که مردم صاحبان اصلی انقلاب هستند لذا برنامههای فرهنگی و هنری هم باید توسط خود مردم به اجرا درآید و این اداره کل فقط رسالت نظارت و هدایت را خواهد داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: سنندج که به شهر مسجد و مناره شهرت دارد باید برنامه های قرآنی در آن تقویت شود و این مهم در اولویت ما قرار دارد.
دریایی ادامه داد: در دورههای گذشته بسیاری از هنرمندان برجسته استان در حوزههای مختلف از جمله هنرهای تجسمی آنگونه باید و شاید دیده نشدند و سعی خواهیم کرد این افراد را بیشتر به جامعه معرفی کنیم.
وی اضافه کرد: بتدریج اولویت های کاری خود را مشخص خواهیم کرد و این مهم را براساس بیانیه گام دوم انقلاب و امیدآفرینی در جامعه پیش خواهیم برد.
انجام بیش از یک هزار بازدید نظارتی در مراکز اقامتی کردستان
معاون گردشگری و سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: بیش از یک هزار مورد بازدید نظارتی از مراکز اقامتی و پذیرایی استان در قالب طرح تشدید نظارت نوروزی انجام شده و در این بازدیدها بر نحوه رعایت شیوه نامههای بهداشتی در واحدهای اقامتی و گردشگری، ایمنی و امنیت، کیفیت خدمات، بهداشت محیط کار، نمازخانهها و نرخنامهها نظارت شده است.
آرمان وطن دوست افزود: به منظور بررسی نحوه خدمترسانی مراکز اقامتی و پذیرایی در ایام نوروز و همچنین رعایت شیوهنامههای بهداشتی ابلاغی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تاسیسات گردشگری شامل هتلها، هتل آپارتمانها، مهمانپذیرها، رستوران ها، مجتمعهای گردشگری و خدماترسان، اقامتگاههای بومگردی و سنتی مورد ارزیابی و نظارت قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در جریان این بازدیدها که به صورت شبانهروزی و توسط تیمهای نظارتی این اداره کل به انجام رسیده، ۱۸ مورد تذکر، ۱۰ واحد مورد تشویق، هفت مورد پلمب برای واحدهای متخلف و چهار مورد اخطار کتبی صادر شده است.
وطندوست با اشاره به تداوم نظارت مستمر و تمام وقت بر واحدهای گردشگری کردستان یادآور شد: طرح تشدید نظارت بر اماکن اقامتی و گردشگری برای ارائه خدمات مطلوب به مسافران و گردشگران تا پایان تعطیلات نوروزی اجرا و با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد.
ریختن خون انسان های بیگناه در هر نقطهای از جهان محکوم است
امام جمعه سنندج ضمن محکوم کردن جنایت اخیر در حرم رضوی و شهادت ۲ تن از روحانیون، گفت: ریختن خون انسان های بیگناه در هر نقطهای از جهان، محکوم و گناه است و کسی حق ندارد عمدا جان فردی را بگیرد.
به گزارش ایرنا، ماموستا فایق رستمی در خطبههای نماز جمعه سنندج اظهار داشت: تا چه هنگامی باید شاهد خونریزی در جهان اسلام و کشته شدن انسان ایماندار به وسیله مسلمان دیگری باشیم، در حالیکه انسان بزرگترین و والاترین مخلوق خداوند است.
وی ضمن انتقاد از نبود اتحاد بین مسلمانان و محکومیت شهادت ۲ تن از روحانیون در بارگاه امام رضا(ع) اضافه کرد: جان انسان آنقدر با ارزش است که اگر فردی کسی را حتی با اشاره تهدید کند، مورد غضب پروردگار قرار میگیرد.
امام جمعه سنندج با بیان اینکه کسی که خون انسان ایمانداری را از روی عمد بریزد، جایگاهش تا ابد در جهنم خواهد بود، ادامه داد: امیدواریم دیگر شاهد چنین اتفافات ناگواری در جامعه اسلامی نباشیم.
ماموستا رستمی در بخش دیگری از خطبهها با اشاره به غمخواری مسوولان نسبت به مردم، اظهار داشت: بسیاری از اجناس و کالاها با قیمت بالا در بازار عرضه میشود که شرایط سختی را برای اقشار ضعیف جامعه ایجاد کرده است و باید مسوولان با اقدامی عملی نه با شعار، حرکتی انجام دهند.
وی از گران بودن لوازم خانگی و هزینههای دارو و درمان انتقاد کرد و گفت: امیدواریم دولت سیزدهم که آستین همت را برای رفع مشکلات مردم بالا زده است، وارد میدان شده و در عمل برای رفع مشکلات اقتصادی اقدام کند.
خطیب جمعه سنندج ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، تاکید کرد: این ماه نزد پروردگار آنچنان ارزشمند است که درگاه بهشت در آن باز و تمام درهای بهشت بسنه میشود که نشان از رحمت الهی در ماه رمضان دارد.
هوای سه شهر کردستان در شرایط خطرناک قرار گرفت
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: وضعیت هوای شهرهای سنندج، سقز و مریوان در وضعیت خطرناک و در شهرهای بانه، کامیاران، دیواندره و بیجار در شرایط ناسالم به لحاظ آلودگی هوا قرار دارد.
اقبال حمیدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس داده های هواشناسی از روز پنجشنبه توده گردو خاک تشکیل یافته در غرب عراق به کردستان وارد شده و موجب کاهش کیفیت هوای بسیاری از شهرهای استان شده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون وضعیت هوا در شهرهای سنندج، سقز، مریوان در شرایط خطرناک و در بانه و کامیاران ، دیواندره و بیجار در شرایط ناسالم قرار دارد.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: وضعیت مذکور بر مبنای داده های دریافت شده ایستگاه های پایش کیفی هوای استان و اطلاعات واصله از همکاران بر اساس وضعیت ظاهری و دید افقی در شهرهای فاقد ایستگاه حاصل شده است.
حمیدی یادآور شد: بر اساس مقایسه تحلیلی نسبت به ساعات گذشته روند وضعیت هوای استان با توجه به وزش باد نزولی و رو به بهبود است .
وی اظهار داشت: تا بهبود شرایط هوا از آحاد مردم تقاضا می شود از قرارگیری در معرض هوای آزاد جدا خودداری بویژه افراد مسن، کودکان و افراد دارای ناراحتی قلبی ریوی و چشمی و تاکید می شود از ورزش کردن، پیاده روی و کوهپیمایی که موجبات افزایش دم و بازدم و عوارض خطرناک بر سیستم تنفسی دارد پرهیز کنند.
بر اساس شاخص های سنجش کیفیت هوا، اگر شاخص کیفیت هوا کمتر از ۵۰ باشد، هوا پاک، بین ۵۱ تا ۱۰۰ قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و بیشتر از ۳۰۱ خطرناک تلقی می شود.
استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۰ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.
نظر شما