به گزارش ایرنا در این نمایشگاه اشیاء تاریخی حاصل از کاوش های مختلف باستانشناسی در شهرهای هرمز، کنگ و جزیره کیش از توبع استان هرمزگان برای اولین بار در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
رییس موزه مردم شناسی خلیج فارس هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ظروف سفالی در بین اشیاء در معرض نمایش قرار گرفته دارای فراوانی بیشتری هستند که با تکنیک های مختلف قرون میانه اسلامی ساخته شدهاند.
سمیه پودات ادامه داد: سپس تزیینات معماری ابنیه حاصل از کاوش های باستان شناسی شهر حریره در جزیره کیش فراوانی بیشتری دارند مانند گچ بری های کتیبه دار بدون لحاب و گچ بری های لحاب دار کتبیه دار با نقوش هندی و گیاهی که بیشتر در دوره ایلخانی رایج بوده است.
وی اضافه کرد: آخرین فصل کاوش های باستانشناسی جزیره کیش در سال ۱۳۹۰ هجری شمسی انجام شد که آثار دوره های سلجوقی (عباسی)، ایلخانی، تیموری و صفوی بدست آمد.
رییس موزه مردم شناسی خلیج فارس یادآور شد: آثار در معرض نمایش قرار گرفته شهر بندر کنگ بیشتر متعلق به دوره خوارزمشاهی و سلجوقی و صفوی است که از آوار برداری مسجد ۲ محرابه این شهر در سال ۱۳۹۹ هجری شمسی بدست آمد.
پودات خاطر نشان کرد: هچنین آثاری مکشوفه جزیره هرمز بیشتر متعلق به دوره سلجوقی و صفوی بوده که در این دوران جزیره هرمز از نظر تجاری دارای رونق بیشتری بوده و مرکز تجاری محسوب میشده و این آثار در کاوش های سال ۱۳۸۸ حاصل شده است.
۱۸ می برابر با ۲۸ اردیبهشت به عنوان روز جهانی موزه و میراث فرهنگی نامگذاری شده است.
نظر شما