اصغر حسن زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح بازآفرینی شهری در اولویت نخست در ۱۲۰ هکتار و در اولویت دوم در ۵۵ هکتار از این شهر اجرا می شود.
وی ادامه داد: در مجموع ۵۵ طرح بازآفرینی شهری با صرف اعتبار ۸۳۰ میلیارد ریال در سطح شهر گناباد اجرا می شود.
شهردار گناباد گفت: در اجرای طرح بازآفرینی شهری این شهر به هفت محله تقسیم شده است و طرحهای مربوطه بعد از اخذ اعتبارات لازم در آنها اجرا می شود.
حسن زاده افزود: اجرای طرح بازآفرینی شهری به عنوان یکی از نیازهای مهم عمران و نوسازی فضای کالبدی گناباد نیازمند توجه بیشتر مسوولان و اختصاص اعتبار لازم و برنامه ریزی برای اجراست.
غلام رضا مرادی مسوول نظام مهندسی ساختمان گناباد هم در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه این که ۸۰ درصد بافت این شهرستان فرسوده است اجرای طرح بازآفرینی شهری از نیازهای مهم توسعه و عمران گناباد است و باید با اهتمام بیشتر مسوولان ذیربط و اختصاص اعتبار لازم اجرای آن در آینده نزدیک آغاز شود و سرعت یابد.
بازآفرینی شهری به عنوان یک واژه عام مفاهیم دیگری نظیر بهسازی، نوسازی، بازسازی، توانمند سازی و روان بخشی شهری را در بر می گیرد و به مفهوم احیا، تجدید حیات و نوزایی شهری و به عبارتی دوباره زنده شدن شهر است.
در بازآفرینی شهری، توسعه شهری به مفهوم رشد کمی عناصر کالبدی شهر برای اسکان جمعیت و ارتقای کیفیت زندگی، در قالب طرح های توسعه شهری رخ خواهد داد
بافت کهن و قدیمی شهرها به واسطه قدمت تاریخی و وجود عناصر با ارزش تاریخی، موقعیت مناسب ارتباطی، دربرگیری بازار اصلی شهر و قلب تپنده اقتصادی آن دارای ارزش و جایگاه منحصر به فردی در ساختار فضایی و کارکردی شهر است، این بافت ها با مشکلات و موانع ساختاری و عملکردی خاصی در ابعاد مختلف مواجه هستند.
رویکرد بازآفرینی پایدار یکی از جدید ترین رویکردهای پذیرفته شده جهانی در مواجه با بافت های فرسوده است و طرح های بازآفرینی سعی در استفاده از ظرفیتهای موجود در مناطق فرسوده را دارند تا با بهره گیری از مشارکت گسترده عمومی با صرف کمترین بودجه، حیات اجتماعی و رونق اقتصادی را به بافت بازگردانند.
مرکز شهرستان گناباد با ۲ بخش مرکزی و کاخک، چهار شهر گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و ۱۱۲ روستا در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما