غلامرضا عشاقی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با اجرای اقدام مورد اشاره مجموع مزارع مجهز به این سامانه ها در استان اصفهان به ۱۷۰ هزار هکتار خواهد رسید.
وی با بیان اینکه سامانههای جدید آبیاری امسال در تمام شهرستانهای استان اصفهان اجرا خواهد شد، تصریح کرد: تامین اعتبار لازم با توجه به افزایش قیمت و گرانی تجهیزات مرتبط با این طرح مهم ترین چالس به شمار میرود.
مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی اصفهان ادامه داد: حدود نیمی از هزینه طرحهای مرتبط با آبیاری جدید، صرف خرید لوله و اتصالات میشود و به طور کلی برای اجرا در هر هکتار بالغ بر ۸۰ میلیون تومان نیاز است.
عشاقی افزود: با توجه به شرایط آبی، خشکسالی و کمبود منابع آبی و به منظور بهره وری در مصرف آب و بهبود تولید محصولات کشاورزی، توسعه سامانههای آبیاری جدید از جمله موارد با اهمیت در این دیار به شمار میرود.
وی گفت: در سفر رییس جمهور به استان هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در بازه زمانی سه ساله برای طرحهای مهندسی آب و خاک و به ویژه آبیاری جدید در این استان مصوب شد و پس از تخصیص میتوانیم بخش قابل توجهی از اراضی را زیر پوشش طرح قرار دهیم.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان با ۵۶۸ هزار هکتار اراضی باقابلیت کشاورزی که معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور است و همچنین شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد بهگونهای که در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته، در مناطق سرد و کوهستانی بادام و گردو، و در مناطق معتدل و سرد انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی قابلکشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سالهای نرمال از حیث بارش حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص مییابد.
تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تن و مجموع اراضی باغی استان نیز حدود ۸۵ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تن برآورد میشود.
نظر شما