خبر فوری: رفع فیلترینگ

نگاهی به توسعه شاخصه‌های بخش بهداشت و درمان چهارمحال و بختیاری

شهرکرد- ایرنا- افزایش میزان دسترسی به خدمات بهداشت و درمان در روستاها از ۲۵ درصد به ۱۰۰ درصد، تعداد پزشک عمومی از ۱۵ به ۳۷۴ نفر و تعداد بهورزان از ۹۰ نفر به ۵۲۰ نفر بخشی از اقدامات انجام شده در بخش سلامت چهارمحال و بختیاری است.

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون دانشگاه علوم پزشکی استان با در اختیار داشتن سه مرکز آموزشی درمانی، ۹بیمارستان به مردم خدمات‌رسانی می‌کند و در یک‌سال اخیر یک میلیون و ۳۹۴ هزار و ۷۹۴ ویزیت و معاینه مراقبتی در مراکز بهداشتی انجام شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت:هم‌اکنون نزدیک به ۲ هزار و ۹۳۹دانشجو در در ۴۱ رشته و هشت مقطع تحصیلی در هفت دانشکده مشغول به تحصیل هستند و تاکنون ۱۱هزار و ۷۰۰ دانشجوی پزشکی از این دانشگاه دانش‌آموخته شده‌اند.

ارسلان خالدی‌فر افزود:هم‌اکنون ۳۰۰ عضو هیات علمی شامل ۹ استاد، ۳۸ دانشیار، ۲۰۴ استادیار و یک نفر استادیار پژوهشی، ۲ مربی آموزشیار و ۳۲ مربی در دانشگاه علوم پزشکی استان مشغول به تدریس هستند.

وی اظهار داشت:هم‌اکنون این دانشگاه در رشته‌های تخصصی داخلی، اطفال، زنان، بیهوشی و جراحی مشغول تربیت پزشک است که بیشتر دانش‌آموختگان این دانشگاه از پزشکان موفق و به‌نام استان و کشور به شمار می‌روند.

خالدی‌فر افزود:در یک‌سال اخیر مجوز تبدیل دانشکده پرستاری بروجن به دانشکده علوم پزشکی صادر و مقدمات راه اندازی مجتمع عالی آموزشی سلامت در لردگان انجام شده است.

رشد چشمگیر فعالیت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی

خالدی‌فر افزود: مجموع فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی استان منجر به کسب رتبه اول پژوهشی در ۱۵ سال پیاپی بین دانشگاه‌های علوم پزشکی همتراز شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان راه‌اندازی کلینیک درمان ناباروری در شهرستان لردگان و ارائه خدمات تخصصی در کلینیک سطح۳ درمان ناباروری و پذیرش زوج های نابارور از استان‌های دیگر کشور را از دیگر دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی برشمرد.

رشد چشمگیر خانه‌های بهداشت

خالدی‌فر اظهار داشت:در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هم‌اکنون ۱۰ شبکه بهداشت و درمان و ۶۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و ۶۹ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و سه مرکز آموزش بهورزی فعال است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان افزود:هم‌اینک ۳۱۶ خانه بهداشت، ۳۱پایگاه سلامت غیر ضمیمه شهری، ۶۲ پایگاه سلامت ضمیمه شهری و چهار پایگاه سلامت روستایی و چهار واحد تسهیلات زایمانی در زمینه خدمات حوزه بهداشتی و درمانی به مردم استان خدمات‌رسانی می‌کنند.

به گفته وی، میزان دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی در روستاها از ۲۵ درصد به ۱۰۰ درصد، تعداد پزشک عمومی از ۱۵ نفر به ۳۷۴ نفر و تعداد بهورزان از ۹۰ نفر به ۵۲۰ نفر افزایش پیدا کرده است.

وی اظهارداشت: درصد دسترسی مردم به آب آشامیدنی ۹۹.۷ درصد، درصد پوشش واکسیناسیون ۱۰۰ درصد و درصد زایمان بهداشتی در استان به ۹۹.۹۳ درصد رسیده است.

خالدی‌فر گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان با جذب بیش از ۹ هزار و ۱۸۴ نفر نیروی تخصصی و ستادی در راستای بهینه‌سازی خدمات درمانی بهداشتی و ایجاد رضایت‌مندی مراجعان رشد چشمگیری داشته است.

به گفته وی، در یک‌سال اخیر یک میلیون و ۳۹۴ هزار و ۷۹۴ ویزیت و معاینه مراقبتی در مراکز بهداشتی انجام شده که در مقایسه با پیش از انقلاب که با مشکل کمبود شدید پزشک مواجه بودیم قابل قیاس نیست.

وی تعداد بازدیدهای انجام شده توسط کارشناسان بهداشت محیط از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در یک‌سال اخیر را ۱۷۲ هزار و ۴۵۰ مورد اعلام کرد و با اشاره به مشکل بحران آب در شهرستان شهرکرد در تابستان گفت: با نظارت‌های شبانه‌روزی و مراقبت‌های انجام شده خوشبختانه حتی یک‌موردمسمومیت ناشی از آلودگی آب در استان گزارش نشد.

یک‌هزار و ۸۱۲ تخت بیمارستان در استان فعال است

نگاهی به توسعه شاخصه‌های بخش بهداشت و درمان چهارمحال و بختیاری

وی با اشاره به اینکه هم‌‍اینک یک‌هزار و ۸۱۲ تخت بیمارستان در استان فعال است، گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ضریب تخت بیمارستانی در استانی در استان نیم درصد بود.

به گفته وی،هم‌اینک حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی استان با در اختیار داشتن سه مرکز آموزشی و درمانی، هفت بیمارستان درمانی، یک‌هزار و ۸۱۲ تخت فعال بیمارستانی، ۳۷۴ پزشک عمومی، ۳۵۱ پزشک متخصص و فوق تخصص، ۹۹ دندانپزشک، یک‌هزار و ۶۹۰ پرستار، ۱۸۷ تخت ویژه، ۸۱ آمبولانس پیش بیمارستانی(۱۱۵) و تجهیزات مختلف به مردم استان خدمات رسانی ارائه می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در رشته‌های مختلف تخصصی و فوق‌تخصصی از دستاوردهای ۴۳ ساله انقلاب اسلامی در استان، گفت: فعالیت‌های حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی استان باعث کاهش چشمگیر بیماران مراجعه‌کننده از استان به استان‌های همجوار در فاصله زمانی سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۰ شده است.

خالدی‌فر اظهار داشت:هم‌اکنون تعداد بیمارستان‌ها و زایشگاه‌های استان از سه باب در سال ۱۳۵۷ به ۱۲ باب و تعداد تخت‌های فعال بیمارستانی در این مدت از ۱۵۸ به یک‌هزار و ۷۹۱ تخت افزایش یافته است.

وی افزود: با اجرای برنامه تحول نظام سلامت در استان میزان پرداخت از جیب ساکنان مناطق شهری ۱۰ درصد و روستاییان پنج درصد از کل هزینه‌های درمان است که این امر کمک بزرگی به اقشار ضعیف جامعه شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: تجهیز و راه‌اندازی "مگا آی. سی. یو" مرکز آموزشی درمان آیت الله کاشانی با هزینه ۲۰ میلیارد تومان،تجهیز مرکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی و هاجر به دستگاه دوم "سی. تی. اسکن" پیشرفته به مبلغ ۲۴ میلیارد تومان، تجهیز بیمارستان‌های ولیعصر بروجن و شهدای لردگان به دستگاه‌های ماموگرافی دیجیتال به مبلغ ۶ میلیارد تومان، افزایش تعداد تخت‌های ویژه آی.سی.یو و تجهیز کامل آنها در بیمارستان‌های سیدالشهداء(ع) فارسان و شهداء لردگان و هاجر (س) به مبلغ ۹ میلیارد تومان از مهمترین اقدامات برای توسعه زیرساخت‌ها و تجیهزات پزشکی بوده است.

وی ادامه داد: راه‌اندازی و تجهیز بیمارستان‌های آیت الله کاشانی، هاجر(س)، ولیعصر (عج)، سیدالشهداء (ع) و شهدا به دستگاه‌های اکسیژن ساز سرجمع به مبلغ ۲۵ میلیارد تومان، تجهیز بیمارستان‌ها و کلینیک‌های درمانی تابعه دانشگاه به دستگاه‌های سونوگرافی کالر داپلر و اکو کاردیوگرافی پیشرفته با هزینه ۲۰ میلیارد تومان، راه‌اندازی و تجهیز کلینیک امام علی به بخش آندوسکوپی به مبلغ پنج میلیارد تومان، تجهیز بخش تنفسی بیمارستان هاجر به دستگاه بادی باکس و تست خواب و DLCO و ویدئو برونگوسکوپ به مبلغ چهار میلیارد تومان،تامین تجهیزات حفاظت فردی مربوط به بیماری کرونا مورد نیاز مراکز درمانی تابعه دانشگاه، تجهیز و راه‌اندازی بیمارستان ولیعصر (عج) بروجن به مبلغ ۸۵ میلیارد تومان،خرید و تجهیز مراکز دیالیز بیمارستان‌های تابعه به دانشگاه به دستگاه های دیالیز جدید به مبلغ ۱۲ میلیارد تومان از دیگر اقدامات انجام شده در چند سال اخیر در استان بوده است.

خالدی‌فر به راه‌اندازی مراکز دیالیز بیمارستان‌های امام سجاد(ع) و شهید ارجمند و راه‌اندازی مراکز دیالیز هفشجان و سامان به مبلغ ۶ میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح‌ها در سال‌های اخیر موجب تغییر چهره سلامت استان شده است.

این مسوول چهارمحال و بختیاری افزود:در یک سال اخیر بیمارستان ولیعصر بروجن به یک دستگاه MRI با کیفیت بالا، بیمارستان اردل به دسگاه سی.تی. اسکن مجهز شد و برنامه‌ریزی برای نصب دستگاه‌های MRI در مراکز آموزشی درمانی آیت‌الله کاشانی و هاجر(س) شهرکرد در ماه‌های آینده و راه‌اندازی دستگاه‌های سی.تی.اسکن و MRI در بیمارستان سیدالشهدا فارسان و ورود سی.تی.آنژیوگرافی ۲۵۶ اسلایس به استان انجام خواهد شد.

وی اظهار داشت: در یک‌سال گذشته دستگاه‌های رادیولوژی دیجیتال در بیمارستان سیدالشهدا فارسان، مرکز بازفت، بن و سامان، دستگاه سنجش تراکم استخوان، آندوسکوپی و لاپاراسکوپی در پلی‌کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امام علی(ع) شهرکرد راه‌اندازی شد.

خالدی‌فر افزود: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز با برخوداری از ۱۲ داروساز در حوزه دارو و ۳۰ کارشناس در حوزه مواد خوراکی، آشامیدنی و آرایشی، بهداشتی وظیفه نظارت بر تولید و توزیع فرآورده‌های سلامت‌محور در سطح استان را بر عهده دارد.

وی گفت: افزایش میزان دسترسی جمعیت استان به داروخانه برای تهیه اقلام دارویی مورد نیاز از جمله دستاوردهای استان در حوزه غذا و دارو است و هم‌اینک ۱۰ داروخانه بیمارستانی، ۱۶ داروخانه شبانه‌روزی و ۹۵ داروخانه سرپایی در ارائه خدمات دارویی به مردم عزیز استان فعالیت دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت: نسبت جمعیت به داروخانه در سال ۱۳۶۵ از هر ۱۵هزار و ۷۹۹ نفر یک داروخانه به هر هشت هزار و ۲۳۲نفر یک داروخانه رسیده است.

به گفته وی، شاخص کاهش اقلام دارویی تجویز شده در نسخه‌های پزشکی در جهت فرهنگ‌سازی تجویز و مصرف منطقی دارو از دیگر دستاوردهای استان در حوزه غذا و دارو است که این مقدار هم اکنون به کمتر از ۲.۵ رسیده است.

خالدی‌فر افزود: افزایش صدور شناسه نظارت بهداشتی برای کارگاه‌های تولید مواد غذایی، افزایش صدور پروانه مسوولان فنی واحدهای تولیدی، افزایش روند صدور پروانه ساخت واحدهای تولیدی از دستاوردهای حوزه غذا و دارو است.

وی اظهار داشت:هم‌اکنون نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای بر روی ۹۸.۴ درصد محصولات غذایی تولیدی استان درج می‌شود.

به گفته وی، امسال بیش از۲۰هزار آزمایش بر روی چهار هزار و ۷۰۰ نمونه مواد غذایی و آرایشی، بهداشتی ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و دارو استان انجام شده است.

بهره‌مندی دانشجویان از امکانات رفاهی و خوابگاهی

خالدی‌فر گفت: معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی استان با در اختیار داشتن ۱۳هزار و ۱۲۴ مترمربع خوابگاه دانشجویی و ۱۹هزار و ۵۰۰ مترمربع فضای ورزشی ارائه خدمات رفاهی و فرهنگی به دانشجویان را برعهده دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: با همت خیرین نیز در حوزه سلامت در استان گامهای مهمی برداشته شد و ۲۲۷ باب واحد بهداشتی، درمانی، اداری، آموزشی و خدماتی با زیربنای نزدیک به ۸۳هزار و ۵۰۰ هزار مترمربع احداث شده است.

به گفته وی، به همت خیرین ۴۵۳ قلم تجهیزات پزشکی و غیرپزشکی به مجموع زیرساخت‌های حوزه سلامت استان افزوده شده است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۱ شهرستان و جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha