به گزارش ایرنا؛ مینیوُرلد یا جهان کوچک نخستین مجموعه تفریحی و گردشگری خاورمیانه است که به همت و ایده مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر ملایر در مجموعهای به وسعت ۴۸ هکتار احداث شد و امروز به عنوان قطب گردشگری غرب کشور و استان همدان به شمار میرود.
شهرستان ملایر یکی از جنوبیترین شهرهای استان همدان است که با آغاز عملیات اجرایی مجموعه تفریحی و توریستی مینیوُرلد، از سال ۱۳۸۹ دروازه گردشگری خود را به سوی گردشگران گشود و قرار است ۱۳۸ اثر شاخص تاریخی ایران و جهان در این مجموعه نصب شود.
مجموعه تفریحی و توریستی «مینیوُرلد» را که در امتداد مجموعه بزرگ گردشگری بام ملایر و جاده سلامت واقع شده، می توان ایستگاه گردشگری دنیا نامید؛ آیندهای روشن در این صنعت پاک که چندین سال است میزبان شمار زیادی از گردشگران داخل و خارج کشور است و در آستانه فرا رسیدن نوروز ۱۴۰۲ نیز با آمادگی صد درصدی، در صف یکی از مقاصد مهم گردشگری استان همدان به شمار به میرود.
طی سه و چهار سال اخیر که ملایر ۲ عنوان جهانی را در انگور و مبلمان منبت کسب کرد، آهنگ رشد و توسعه گردشگری این شهرستان نیز شتاب بیشتری گرفت و در ایجاد زیرساختها و جذب گردشگران داخلی و خارجی آماده تحولی عظیم است و مجموعه مینیوُرلد میتواند تکمیل کننده این تحول و پازل گردشگری جنوبیترین شهر استان همدان باشد.
مینیوُرلد ملایر؛ دروازه گردشگری جهان
این تحول عظیم که برگرفته از پیشینه تاریخی، فرهنگی و ظرفیتها و استعدادهای خدادادی است و از آبا و اجداد مردمان این دیار به یادگار مانده است، امروز به واسطه وجود بیش از ۳۶۰ اثر و بنای تاریخی مهم، مهیای میزبانی از مسافران نوروزی است تا در کنار مینی وُرلد، بافت تاریخی سیفیه، موزه لطفعلیان، ارگ باستانی نوشیجان، شهر زیرزمینی سامن، بازار سنتی ملایر و دهها جاذبه گردشگری دیگر، خاطراتی خوش و ماندگار را در دفتر سفرهای نوروزی هر ایرانی ثبت کند.
مجموعه تفریحی و توریستی «مینیوُرلد» که در امتداد مجموعه بزرگ گردشگری بام ملایر و جاده سلامت واقع شده، ایستگاه گردشگری دنیا نامید؛ آیندهای روشن در این صنعت پاک که چندین سال است میزبان شمار زیادی از گردشگران داخل و خارج کشور است و در آستانه فرا رسیدن نوروز ۱۴۰۲ نیز با آمادگی صد درصدی، در صف یکی از مقاصد مهم گردشگری استان همدان به شمار به میرود.
تاکنون آثار شاخصی همچون تخت جمشید، برج پیزا، پل وِرسک، آکروپلیس، برج ایفل، تاج محل، سیوسه پل، اهرام ثلاثه مصر، نیمتنههای شیلی، آرامگاه حافظ و خیام، آرامگاه بوعلی سینا، کاخ خورشید، دیوار بلند چین، برج قابوس، گنبد کابوس، آبشار نیاگارا، باغ دولتآباد یزد(ساختمان و بادگیر)، دروازه قرآن شیراز، باغ مشاهیر و سردیسهای مشاهیر ایران و جهان، میدان شهدا و المانهای شهدای خلبان در این مجموعه نصب شده و یا در حال تکمیل است تا با تکمیل بخش عظیمی از این پروژه گردشگری؛ رشد اقتصادی و فرصتهای شغلی بیشتری را در سایه صنعت گردشگری به عنوان صنعت پاک و یکی از پیشرانهای توسعه، برای شهروندان ملایری به ارمغان آورد.
این نکته قابل ذکر است که تاکنون در کشورهای ژاپن، بلژیک و چین مینیوُرلد یا جهان کوچک اجرا شده، به طوری که در شهر بروکسل پارکی احداث شده که به آن لقب اروپای کوچک را دادهاند، نخستین طرح از مینیوُرلد (mini world) برای نخستین بار در خاورمیانه، در ایران و در شهر ملایر احداث شد که چهارمین مجموعه از این دست از پارکها است و در حال ساخت است و به عنوان پنجرهای به سوی جهان از آن یاد شده است.
ارزشمندترین و باشکوهترین اثر تاریخی ایران به طور قطع «تخت جمشید» است که در نزدیکی مرودشت و در فاصله ۶۰ کیلومتری شرق شیراز قرار گرفته است، این سازه ارزشمند در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و نمونهای کوچک در این مجموعه در مجموعه مینیوُرلد در ملایر احداث شده و برای گردشگری در نوروز بسیار جذاب و دیدنی است.
پلی در جادههای شمالی ایران به نام «وِرسک» در حدود ۸۰ سال پیش ساخته شد که یکی از شکوهمندترین پلهای بین جادهای در ایران است، این پل با ارتفاعی به اندازه ۱۱۰ متر در دره کوه و در مسیر راه آهن سراسری شمال- جنوب قرار دارد و نمایندهای از خطه شمالی ایران در مجموعه مینیوُرلد ملایر است که به زیبایی احداث شده است.
معروفترین برج جهان برج «ایفل» پاریس است که به عنوان نمایندهای از کشور فرانسه در پارک مینیوُرلد ملایر باشکوه و معماری زیبایی ساخته شده و در شمالیترین نقطه شهر قرار گرفته و جاذب گردشگران بسیاری است، نمونهای کوچک از برج کج «پیزا» نیز نماینده کشور ایتالیا در مینیوُرلد است تا افرادی که امکان سفر به ایتالیا را ندارند، بتوانند با رفتن به این مجموعه تفریحی از این بنای تاریخی در مقیاس کوچکتر دیدن کنند.
مینیوُرلد؛ اولین در جذب گردشگران نوروزی
دهها اثر شاخص ایران و جهان که در این مجموعه بینظیر تفریحی، توریستی و گردشگری در حال ساخت است، به طور قطع نمایندهای ویژه برای کشورهای خارجی و به خصوص ایران برای مسافران و گردشگران بیشمار است که در ایام مختلف سال به ویژه نوروز میتوانند بدون هزینه و در مدت زمانی طولانی از این مجموعه دیدن کنند.
این طرح جهانی با وجود اینکه هنوز تکمیل نشده، در طول سال پذیرای مسافران و گردشگران بسیاری است و هر ساله بالاترین آمار گردشگران را در شهرستان ملایر به خود اختصاص میدهد و به همین منظور متولیان این مجموعه مهم گردشگری، در صدد تکمیل بخشهای مختلف آن هستند.
از افتخارات مهم مینیوُرلد میتوان به بازدید اخیر «عزتالله ضرغامی» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان اشاره کرد، اَبَر پروژه گردشگری در شهرستان ملایر که چشم وزیر را گرفت، جهان کوچک به اندازهای زیبا در این شهر اجرا شده که وزیر میراث فرهنگی در بازدید از این مجموعه تفریحی و توریستی اعلام کرد ملایر از برنامه ما در اجرای این طرح جلوتر است و به خوبی اجرا شده و بدون شک میتواند الگوی بسیار مناسبی برای سایر کشورها باشد.
ضرغامی تاکید کرد: در بازدید از مجموعه جهان کوچک ملایر بسیار خوشحال شدیم که این طرح به خوبی در این شهرستان با سرمایهگذاری خوبی اجرا شده و در صورت تکمیل، جهان کوچک یکی از جاذبههای بسیار خوب گردشگری است و میتواند الگو برای کشورهای دیگر یکی از قطبهای صنعت گردشگری ایران شود.
مینیوُرلد ملایر یکی از قطبهای صنعت گردشگری ایران است
"سید عزتالله ضرغامی" با تاکید بر اینکه این اقدامی که در ملایر انجام شده یکی از کارهای بسیار خوب در حوزه گردشگری است که در برخی کشورها انجام شده، افزود: مجموعه جهان کوچک شهر ملایر به صورت موضوعی بسیار جاذبه ایجاد میکند.
شهردار ملایر روز شنبه در این باره در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا بتوانیم بخش مهمی از مجموعه تفریحی و توریستی مینیورلد را برای بازدید مسافران و گردشگران نوروزی مهیا کنیم.
شهردار ملایر: در صدد هستیم حدود ۸۰ درصد فضای سبز و کل مجموعه را آماده کنیم تا در سال ۱۴۰۲ قابلیت بهرهبرداری داشته باشد که قطعا این اتفاق رخ خواهد داد.
«مجید فرجی» بیان کرد: در صدد هستیم حدود ۸۰ درصد فضای سبز و کل مجموعه را آماده کنیم تا در سال ۱۴۰۲ قابلیت بهرهبرداری داشته باشد که این اتفاق رخ خواهد داد.
وی مینیوُرلد را یک پروژه مهم گردشگری در شهر ملایر عنوان کرد و گفت: محصور کردن و دیوار کشی این پروژه شاخص به طور جد در دستور کار شهرداری قرار گرفت تا بتوانیم آثاری که در این مجموعه نصب شده را از آسیب دور نگه داریم.
شهردار ملایر ادامه داد: در کنار مجموعه مینیوُرلد، آثار و جاذبههای گردشگری دیگری همچون بام ملایر، جاده سلامت، باغ تاریخی سیفیه و بلوار پارک و دیگر بوستانها و پارکهای ملایر برای بازدید مسافران نوروزی مهیا شده و گردشگران میتوانند روزهای خوبی را در جهان شهر ملایر سپری کنند.
فرجی با اشاره به نصب بیش از ۲۰۰ المان و نماد نوروزی در نقاط مختلف شهر ملایر، بیان کرد: تلاش کردیم با همراهی شورای اسلامی شهر ملایر، پروژههای گردشگری همچون بام ملایر و مینیوُرلد را به گونهای اجرا کنیم که بتواند نیاز یک گردشگر و مسافر را که از جاذبههای گردشگری دارد، برآورده سازد.
از منحصر به فرد بودن مجموعه مینیوُرلد باید اشاره کرد که سال گذشته این مجموعه شاخص گردشگری ایران، بر اساس اعلام دبیرخانه دائمی جایزه مدیریت شهری اسلامی- ایرانی از سوی هیات داوران در هشت کارگروه تخصصی، رتبه نخست را در حوزه گردشگری از آن خود کرد.
فراخوان جایزه مدیریت شهری اسلامی ایرانی سال گذشته در هشت کارگروه گردشگری، معماری، شهرسازی، دیپلماسی شهری، هنر و هویت شهری، میراث فرهنگی، توسعه عمران شهری و محیط زیست اجرا شد و مجموعه تفریحی و توریستی مینیوُرلد، موفق به کسب جایزه مدیریت شهری اسلامی ایرانی شد که این اقدام به همت «کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی» و «مجمع جهانی شهرهای اسلامی» با تأکید بر آموزههای سبک زندگی اسلامی- ایرانی برنامهریزی شد و هدف از آن، کاربردی کردن آموزههای سبک زندگی اسلامی ایرانی و سند الگوی اسلامی- ایرانی است.
به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر در ۷۵ کیلومتری شهر همدان واقع شده و تاکنون بیش از ۳۶۰ اثر تاریخی در این شهرستان شناسایی شده و از این تعداد بیش از ۲۴۰ اثر آن در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.
نظر شما