«مختار احمدی » روز چهارشنبه با حضور در ایرنا مرکز کرمانشاه اظهار کرد: استان کرمانشاه سال گذشته توانست با ثبت ۴۸ هزار و ۵۸۳ فرصت شغلی در سامانه رصد معادل ۱۰۵ درصد تعهد دستگاه های اجرایی متولی ایجاد اشتغال را بدست آورد.
وی افزود: در ابتدای سال گذشته سند تفضیلی توسعه اشتغال استان با برش دستگاهی، بخشی و شهرستانی تدوین و به فرمانداری ها و دستگاه های اجرایی استان ابلاغ شد که براساس این سند توسعه، اشتغال ۴۶ هزار و ۸۲ فرصت شغلی برای سال ۱۴۰۱ به منظور کاهش ۲.۷ درصد نرخ بیکاری هدف گذاری شد که خوشبختانه بیش از این میزان اشتغال ایجاد شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه اضافه کرد: استان کرمانشاه همچنین در سال گذشته توانست به لحاظ تعداد نظارت های میدانی که توسط مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی انجام گرفت نیز رتبه اول را در کشور بدست آورد.
کسب رتبه اول صحت سنجی طرح های اشتغالزا در کشور
احمدی یادآور شد: صحت سنجی اشتغال های ایجاد شده به چهار طریق شامل سامانه نظارت، ارتباط تلفنی، نظارت میدانی و نظارت توسط مراکز کاریابی و پس از ثبت اشتغال در سامانه ملی رصد انجام می شود.
وی ادامه داد: در مجموع از چهار هزار طرح انتخاب شده که در مرحله اول نظارت با ارتباط تلفنی از طریق شرکت رایتل انجام شد ۹۸ درصد صحت اشتغال ایجاد شده تایید شد که بر همین اساس رتبه نخست را توانست استان کرمانشاه در این زمینه کسب کند.
احمدی، همچنین به کسب رتبه اول کشور در جذب مجموع تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری با پیش بینی ۳۳ هزار و ۹۲۷ فرصت شغلی اشاره کرد و گفت: این مهم با جذب ۱۳ میلیارد و ۷۱۹ میلیون ریال از منابع ملی در سال گذشته تحقق پیدا کرد.
کسب رتبه دوم اشتغال های خانگی در کشور
وی همچنین با اشاره به اشتغال ایجاد شده در بخش مشاغل خانگی در استان نیز یادآور شد: برای سال ۱۴۰۱ مبلغ ۱۰۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در این زمینه اختصاص یافت که استان کرمانشاه توانست بیش از این سهمیه ابلاغی و به میزان هزار و ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی را جذب کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه افزود: با جذب این میزان سهمیه با پیش بینی ۲ هزار و ۲۶۳ فرصت شغلی، استان کرمانشاه در ارزیابی های انجام شده در این حوزه نیز توسط ستاد مرکزی ساماندهی مشاغل خانگی، رتبه دوم را در کشور به خود اختصاص داد.
وی در زمینه تسهیلات بند ب تبصره ۱۶ دستگاه های حمایتی نیز گفت: در سال گذشته در این حوزه با جذب ۲۹۳ میلیارد تومان، زمینه اشتغال سه هزار و ۳۸۳ نفر از مددجویان بهزیستی و با جذب ۷۸۵ میلیارد تومان زمینه اشتغال هشت هزار و ۲۲ نفر از مددجویان کمیته امداد در سال گذشته فراهم شد.
تشکیل ۲۱ جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری در سال گذشته
احمدی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ به تعداد ۲۱ جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری به ریاست استاندار و یا معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و با حضور مدیران کل دستگاه های اجرایی و نظارتی ، مدیران موسسات و بانک های عامل و نیز مدیران تشکل های بخش خصوصی برگزار شد.
وی گفت: نتیجه برگزاری این تعداد جلسه، تصویب ۱۴۵ مصوبه کاربردی بود که ۱۴۰ مصوبه آن اجرایی و پنج مصوبه نیز در دست اجرا است.
احمدی اضافه کرد: علاوه بر این ۱۲۴ جلسه کارگروه اشتغال نیز در سطح شهرستان های تابعه در سال گذشته برگزار شد که نتایج آن شامل تصویب ۷۲۶ مصوبه بود.
کاهش نرخ بیکاری استان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه اضافه کرد: برابر اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصول تابستان، پاییز و به ویژه زمستان سال گذشته به میزان ۲.۸ درصد کاهش نسبت به فصل مشابه در زمستان سال ۱۴۰۰ داشته است.
احمدی یادآور شد: براساس گزارش مرکز آمار ایران که از نتایج طرح آمارگیری از نیروی کار استان های کشور در فصل زمستان سال ۱۴۰۱ منتشر کرده است، نرخ بیکاری استان کرمانشاه با ۲.۸ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ به ۱۵.۱ درصد رسیده است.
به گزارش ایرنا، این استان با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر میگیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایینتر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.
بر اساس آخرین آمار رسمی، استان کرمانشاه ۱۰۰ هزار بیکار دارد که از این تعداد حدود ۳۹ هزار نفر معادل ۴۰ درصد، دانش آموختگان دانشگاهی هستند که به دلیل نداشتن مهارت کافی، نتوانستند شغلی پیدا کنند.
نظر شما