هدف از رویداد همنا توانمندسازی سمن‌های جوانان است

بیرجند - ایرنا - مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: هدف از برگزاری رویداد "همنا" توانمندسازی است تا در قالب گفت و گوی چهره به چهره با فعالان حوزه‌ جوانان در استان‌ها مسائل و مشکلات آنان شناسایی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا روح‌الله اسدی روز یکشنبه در یازدهمین رویداد همنا (هم‌افزایی مشارکت نهادمند اجتماعی جوانان) که در بیرجند برگزار شد گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد ظرفیتی برای توانمندسازی جوانان است تا بتوانند در تصمیم‌گیری و سیاستگذاری‌ها اثرگذار باشند.

وی افزود: وقتی توانستیم جوانان را قدرتمند کنیم یعنی به جوان قدرت دادیم که در تصمیم‌گیری‌ها و سیاستگذاری تغییر ایجاد کند و این قدرت موجب می‌شود حرفش را به سیاستگذار بگوید و منتج به اجرای سیاستی در دستگاه‌ها می‌شود.

مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به برگزاری رویداد همنا در استان‌ها و برگزاری گارگاه‌های آموزشی برای تشکل‌ها و سمن‌های جوانان اظهار داشت: هدف از برگزاری این دوره، توانمندسازی است که بیشتر دولت‌ها روی این واژه مانور می‌دهند زیرا به این نتیجه رسیده‌اند که اثربخش‌ترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم، توانمندسازی است.

وی گفت: برخی سمن‌ها در بخش آسیب‌های اجتماعی از طریق توانمندسازی افراد درگیر با یک آسیب نسبت به درمان آنان اقدام می‌کنند تا افراد دوباره به سراغ آن آسیب نروند از این جهت ادبیات توانمندسازی ادبیات بسیار مهمی است.

اسدی بیان کرد: واژه توانمندسازی به درستی تعرف نشده زیرا توانمندسازی به معنای آموزش نیست بلکه به معنای قدرت دادن است لذا مجموعه برنامه‌هایی که در حوزه جوانان برنامه‌ریزی می‌شود با محوریت توانمندسازی است که در قالب گفت و گوی جوانان بتوانیم مسائل و مشکلات را احصا کنیم و اثرات آن را در سطح ملی ببینیم.

وی افزود: باید در زمینه توانمندسازی ویژه‌تر ورود کنیم و آن را متفاوت از آموزش ببینیم زیرا آموزش یک فرضیه است که دیگران آنچه را نمی‌دانند از آن اطلاع یابند اما بعد از آموزش ادامه راه را باید با کمک سمن‌ها انجام دهیم که منجر به توانمندسازی شود.

مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه واژه اجتماع‌محور هم درست ترجمه نشده است گفت: کار اجتماع‌محور است به معنای کار در جامعه نیست بلکه باید به کمک مردم انجام شود اما به طور عموم فعالیت ما در جوامع دولتی و مردمی است.

وی ادامه داد: زمانی فعالیت اجتماع‌محور است که ما به سراغ بررسی یک آسیب در منطقه نرویم بلکه مردم آنجا به شما بگویند چه آسیبی در این منطقه وجود دارد و در کنار مردم به حل آن اقدام شود که لازمه آن سرمایه‌ اجتماعی است لذا باید همه کمک کنند سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم تا مجموعه فعالیت‌هایی که انجام می‌دهیم نتیجه بهتری داشته باشد.

اسدی با تاکید بر اینکه جوانان باید در سمن‌ها وقت بگذارند گفت: مطالبه‌گری منطقی در جهت ریشه‌یابی و حل مشکل است که دولت ها و دستگاه‌ها نمی‌توانند انجام دهند اما اگر تبدیل به مطالبه مردمی شود و سازمان‌های مردم‌نهاد این خواسته را داشته باشند در نهایت می توانیم مشکل را حل کنیم.

وی با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم به شورای عالی جوانان افزود: رئیس جمهور اصرار دارند که در این جلسه شرکت کنند و در ۱۰ سال گذشته هیچ رئیس جمهوری در این شورا شرکت نکرده بود لذا طبق اساسنامه هر ۶ ماه یکبار این جلسه تشکیل می‌شود و موضوعات در استان‌ها و حتی شهرستان‌ها مورد رصد و پیگیری ویژه قرار می‌گیرد.

همچنین معاون مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی و فعالیت‌های داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان در این نشست که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی نیز حضور داشت، گفت: صدور مجوز شبکه نهادهای مردم‌نهاد برعهده وزارت کشور است و وزارت ورزش و جوانان شبکه‌سازی تخصصی سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌های جوانان را دنبال می‌کند یعنی با یک هم‌افزایی سمن‌های هم‌موضوع دور هم جمع می‌شوند و در آن موضوع هم‌افزایی صورت می‌گیرد.

علی پارسانیا با اشاره به اینکه امروز یازدهمین رویداد «همنا» در خراسان جنوبی برپا شد افزود: برنامه‌های آموزشی این رویداد در سطح ملی با یک شرکت‌کننده از هر استان در گذشته برگزار می‌شد که خروجی خوبی نداشت و از سال گذشته با حضور نیروهای ستادی در قالب گفت و گوی چهره به چهره با تشکل‌ها و سمن‌های جوانان و حضور در کارگاه‌های آموزشی در استان‌ها برگزار می‌شود.

وی گفت: در زمینه استانداردسازی مباحث آموزشی، ارائه آموزش با کیفیت استان به استان انجام می‌شود که در این راستا نیازهای آموزشی استان‌ها احصا و در ۲۰ سرفصل دسته‌بندی شده است که در رویداد همنا ارائه خواهد شد.

معاون مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی و فعالیت‌های داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه آموزش تخصصی در رویداد همنا دنبال می‌شود افزود: شبکه‌سازی سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌ها مطرح شد که با پیگیری انجام شده آیین‌نامه شبکه‌سازی تخصصی به تصویب ستاد ملی ساماندهی امور جوانان رسید.

وی گفت: در این راستا تقاضای سمن‌ها و ادارات کل ورزش و جوانان بررسی و ارزیابی شد که ۱۴ استان معین برای میزبانی از دبیرخانه ملی تعیین شدند و تشکیل دبیرخانه‌های استانی به صورت انتخابات بود که در هر موضوعی حداقل سه سمن می‌تواند در شبکه‌ها حضور داشته باشد و حمایت شود.

پارسانیا با بیان اینکه اولویت حمایت به سمت فعالیت‌های تخصصی سمن‌ها است افزود: هر سال موضوعات حمایتی اعلام می‌شود و پیشنهادات را نیز سمن‌ها اعلام می‌کنند که از طرح های مصوب در استان‌ها تا سقف ۲۰ میلیون تومان حمایت خواهد شد.

وی گفت: درخصوص حمایت از ایده‌ها رویداد نما (نوآوری مشارکت اجتماعی) را داریم که فراخوان آن هفته آینده اعلام می‌شود در این رویداد از ایده‌های یک گروه سه نفر در بازه سنی ۱۸ تا ۲۵ سال حمایت می‌کنیم و از ایده خلاقانه و برتر درباره حل مسائل اجتماعی تجلیل می‌شود.

معاون مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی و فعالیت‌های داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان گفت: یکی دیگر از برنامه‌ها برگزاری جلسات گفت و شنود جوانان با مسوولان در استان‌ها است که باید در دستور کار قرار گیرد تا گره ذهنی جوانان باز شود.

وی بیان کرد: آیین‌نامه جدید صدور مجوز تشکل‌های مردم‌نهاد آماده شده است که به زودی نهایی خواهد شد و تلاش داریم در یک فرایند کوتاه مدت انجام شود.

رویداد همنا (هم‌افزایی مشارکت نهادمند اجتماعی جوانان) امروز با حضور مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان و معاون مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی و فعالیت‌های داوطلبانه جوانان وزارت ورزش و جوانان همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسئولان استانی در هتل سپهر بیرجند آغاز به کار کرد.

جوانان و دبیران سازمان‌های مردم‌نهاد شرکت کننده در این رویداد به صورت مستقیم مشکلات و دغدغه‌های خود را با مسئولان حوزه جوانان مطرح و پیگیری کردند.

این رویداد بر ۲ مولفه ارتقای کیفیت آموزش‌های عمومی تشکل‌های جوانان همچنین گفت و گوی چهره به چهره مدیران و کارشناسان حوزه جوانان با فعالان حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی تاکید دارد و تلاش می‌کند ضمن افزایش مهارت‌های عمومی تشکل‌ها و سمن‌های جوانان، دغدغه‌ها و مشکلات آنان در استان‌های مختلف را شناسایی کند.

همچنین در این رویداد دوره‌های آموزش عمومی سمن‌های جوانان از جمله آموزش قوانین و مقرارت در حوزه سمن‌های جوانان، روش‌های جذب منابع مالی و گزارش‌نویسی توسط اساتید مجرب ملی تدریس می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha