عباس قندالی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز کرد: ۱۴ نفر از افراد با سن ۱۰۰ سال و بیشتر که در استان سمنان سال گذشته فوت کردند، مرد و چهار نفر زن بودند.
وی اضافه کرد: طبق گزارشها، سه هزار و ۸۳۹ نفر سال گذشته در استان سمنان فوت کردند که نسبت به سال ۱۴۰۰ با آمار چهار هزار نفر، شمار فوتیها در استان کاهش داشت.
مدیرکل ثبت احوال استان سمنان بیان کرد: ۲ هزار و ۱۷۲ نفر از فوتیهای استان سمنان در سال گذشته مرد و یکهزار و ۶۶۷ نفر زن بودند.
وی درباره سن امید به زندگی در استان سمنان، افزود: میانگین سن فوت زنان در استان سمنان ۷۵ سال و در مردان ۶۵ سال است و در زمینه میانگین سن فوت، استان سمنان دارای وضعیت مطلوب و نشان از بالابودن نرخ امید به زندگی است.
فروکش کردن کرونا، مرگومیرها را کاهش داد
وی با یادآوری اینکه سال ۱۴۰۰ بیش از چهار هزار نفر در استان سمنان فوت کردند، افزود: سال گذشته با فروکش کردن بیماری کووید و تزریق واکسن علیه ویروس کرونا، شمار فوتیها در استان سمنان کاهش یافت.
مدیرکل ثبت احوال استان سمنان گفت: بیشترین فوتیها در بین زنان استان در گروه سنی ۸۰ تا ۸۴ سال با فراوانی ۲۸۴ مورد و در مردان در گروه سنی ۷۵ تا ۷۹ سال و ۸۵ تا ۸۹ سال با فراوانی ۲۴۹ مورد بود.
بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ از سوی مرکز آمار کشور، جمعیت استان سمنان با هشت شهرستان، ۷۰۲ هزار و ۳۶۰ نفر است.
بر این پایه، شهرستانهای سمنان و شاهرود هر یک بیش از ۲۰۰ هزار نفر، دامغان نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر، گرمسار ۸۰ هزار نفر، مهدیشهر ۵۰ هزار نفر، میامی ۴۰ هزار نفر، سرخه ۲۰ هزار نفر و آرادان ۱۵ هزار نفر جمعیت دارند.
استان سمنان که دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
نظر شما