سالانه ۱۳۰ میلیارد ریال برای حفاظت از آبخوان دشت اردبیل هزینه می‌شود

اردبیل-ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل خواستار حضور و نقش آفرینی شرکت‌های دانش بنیان در مصرف بهینه آب شد و گفت: سالانه بالغ بر ۱۳۰ میلیارد ریال برای حفاظت و صیانت از آبخوان دشت اردبیل هزینه می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی حیدری اناری روز شنبه در جلسه کمیته تحقیقات و فناوری شرکت آب منطقه ای اردبیل با اعلام این خبر اظهار کرد: جای خالی مراکز علمی و دانشگاهی برای ارائه راهکارهای سازنده برای نجات دشت اردبیل خالی است و ضروری است مراکز علمی و دانشگاهی در این باره اهتمام جدی داشته باشند.

وی ورود فناورانه کمیته تحقیقات و فناوری، برای حل مشکلات و چالش‌های بخش آب را خواستار شد و افزود: ارتباط سازنده و مستمر بخش آب با مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشی به منظور ارائه راهکارهای مناسب برای حل مشکلات باید در سرلوحه برنامه‌های کمیته تحقیقات قرار گیرد.

حیدری آینده نگری و آینده پژوهی را لازمه کار تحقیقاتی عنوان کرد و افزود: کارهای تکراری گذشته دردی از مشکلات بخش آب درمان نمی کند و باید به دنبال راهکارهای علمی و نوین در بخش آب باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل همچنین از برنامه‌ریزی برای استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان، مراکز رشد و فناوری در بخش آب استان خبر داد و گفت: ورود فناورانه به منظور حل مشکلات و موانع در بخش آب با گسترش سطح همکاری و تعاملات مشترک با پارک علم و فناوری عملیاتی خواهد شد.

حیدری اُناری تبدیل ایده به محصول را از اهداف مهم راه‌اندازی کارخانه نوآوری آب عنوان کرد و افزود: به دنبال بستر سازی و حمایت از افراد خلاق، مراکز رشد و شرکت‌های فناور و دانش بنیان جهت پاسخ به نیازهای بخش آب در استان هستیم.

مصرف آب در شبکه مغان دو برابر سایر شبکه‌های آبیاری است

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد مصرف آب استان در بخش کشاورزی است، ادامه داد: بر اساس الگو و استاندارد کشت، در شبکه ۷۰ هزار هکتاری مغان دو برابر بیشتر از سایر شبکه‌های آبیاری آب مصرف می‌شود که نیازمند ورود فناورانه برای حل این چالش هستیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان اردبیل گفت: در برخی از مناطق به صورت خوش بینانه ۳۰ درصد هدررفت و نشت آب به زمین اتفاق افتاده که با کمک فناوران می‌توان جلوی آن را گرفت.

در این جلسه رویکردهای نوین و علمی در تصفیه آب به منظور افزایش پارامترهای کیفی آب و فاضلاب در سطح استان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و ضمن تشریح وضعیت سه قرارداد پژوهشی جاری، هشت اولویت پژوهشی شرکت آب منطقه ای اردبیل هم برای سال جاری معرفی شد.

همچنین در این جلسه مقرر گردید رویداد مشترک با موسسه تحقیقات آب و سمینار تخصصی حوزه آب با محوریت شرکت‌های دانش بنیان و راهبری شرکت شتاب دهنده تیک آپ برگزار گردد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha