۲۹ تیر ۱۴۰۲، ۱۵:۱۰
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 85175409
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

ورزش همگانی به متن و حاشیه شهرها و محلات می‌رود

همدان- ایرنا- سرپرست فدراسیون ورزش های همگانی کشور بر ضرورت تعمیم و تلاش برای افزایش گستره فعالیت ورزش همگانی و فراگیر شدن این رشته مهم در میان خانواده ها تاکید کرد و گفت: راهبرد اصلی ما کشاندن و نهادینه کردن این ورزش در حاشیه شهرها، محله ها و بوستان های مختلف شهری است که برگزاری مسابقات مینی فوتبال مصداق و هدفی در راستای همین رویکرد جدید است.

به گزارش ایرنا علی خلیلی در جریان سفر به استان همدان و در گفت گویی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، افزود که ابتلای مردم به بیماری های ناشی از کم تحرکی به دلیل نبود آگاهی آنها نسبت به اهمیت ورزش است و باید در این زمینه سیاستگذاری گسترده صورت بگیرد.

خلیلی در بدو ورودش به همدان مورد استقبال اعضای هیات ورزش های همگانی این استان قرار گرفت و سپس از پیاده راه بوعلی و میدان امام (ره) در مرکز شهر و مسیر پرتردد مردم بازدید کرد.

سرپرست فدراسیون ورزش های همگانی کشور که برای حضور در مجمع انتخابات ریاست هیات ورزش های همگانی همدان به این استان سفر کرده، در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به تشریح برنامه های این فدراسیون پرداخت.

خلیلی معتقد است بزرگترین دغدغه در سلامت مردم کم تحرکی آنها ناشی از نداشتن آگاهی در اهمیت ورزش است که نیاز به برنامه های مشارکتی در بطن محله ها، بوستان ها و معابر پرتردد دارد.

ورزش همگانی به متن حاشیه شهرها و محله ها می رود

گفت وگو با سرپرست فدراسیون ورزش های همگانی کشور بخوانید:

بازدید از سطح شهر همدان داشتید، چطور ارزیابی کردید؟

خلیلی: همدان مهد تاریخ و تمدن ایران زمین است و مردمان خونگرم، میهمانوازی دارد ضمن اینکه از ظرفیت های بالقوه گردشگری و ورزشی برخوردار است و سفر به این شهر خالی از لطف نیست.

اطلاع دارید که مسوولان همدان در تدارک ثبت جهانی هگمتانه هستند؟

خلیلی: بله. از رسانه ها متوجه شدم و معتقدم این شهر که دارای ظرفیت بالقوه تاریخی و گردشگری است، شایسته ثبت جهانی بوده به خصوص تپه هگمتانه که از قدمت بسیار بالا و آثار تاریخی بسیار است.

پیاده راه ها تا چه میزان می تواند به توسعه ورزش های عمومی کمک کند؟

خلیلی: کمک بسیار شایانی می کند. بازدیدی از پیاده راه های همدان که در مرکز این شهر و متصل به بازار است، فضای بسیار خوبی را برای ترویج ورزش در راستای آگاه سازی مردم ایجاد کرده است. در برخی از شهرهای مشابه این پیاده راه ها را داریم که مسیر پرتردد مردم است و می توانیم در ترغیب مردم به رشته های مختلف بپردازیم.

اجرای طرح ورزش خیابانی با همین دیدگاه اجرایی شده؟

خلیلی: سیاست فدراسیون در اجرای ورزش خیابانی حضور فعالانه در محله ها، بوستان ها و همین پیاده راه ها است.یکی از طرح های بسیار خوب فدراسیون است و حضور در مراکز پرجمعیت را هدفگذاری کرده ایم و با این طرح دنبال دانش افزای، فرهنگ سازی و فعالیت بدنی مردم هستیم.

ورزش های خیابانی شامل رشته هایی است که نیاز به فضای خاص ندارد و همه اقشار مردم می توانند در این رشته ها فعالیت کنند. همدان با برخورداری از این مسیر طولانی پیاده راه، بهترین ظرفیت را در اجرای این طرح دارد.

دغدغه اصلی کم تحرکی مردم است، فدراسیون چه طرح هایی دارد؟

خلیلی: رویدادهای مختلفی است که به صورت رایگان اجرایی شده همچون مینی فوتبال جام ایرانیان، ورزش های خیابانی، مترو اسپرت، مینی اسپرت، همایش های پیاده روی صبح و نشاط و همین طرح گذر ورزش که قرار است در همه استان اجرایی شود، در راستای آگاه سازی مردم در احساس نیاز به ورزش است.

در واقع آگاه سازی مردم مهمترین هدف فدراسیون است؟

خلیلی: همینطور است. تمام برنامه ها، جشنواره ها و طرح های فدراسیون در راستای افزایش تحرک و فعالیت بدنی در مردم است. باید نیاز به ورزش را در مردم ایجاد کنیم قبل از اینکه مبتلا به بیماری شوند و با توصیه پزشک به ورزش گرایش پیدا کنند.این نیاز به ورزش در مردم ایجاد شود، ۷۰ درصد از سیاست های فدراسیون ورزش های همگانی کشور تحقق خواهد یافت.

باید نیاز به ورزش را در مردم ایجاد کنیم قبل از اینکه مبتلا به بیماری شوند و با توصیه پزشک به ورزش گرایش پیدا کنند.این نیاز به ورزش در مردم ایجاد شود، ۷۰ درصد از سیاست های فدراسیون ورزش های همگانی کشور تحقق خواهد یافت.

دستگاه های اجرایی چه میزان می توانند کمک کنند؟

خلیلی: انتظار ما مشارکت در برنامه ها و ایجاد بسترهای لازم به خصوص زیرساخت ها است. به عنوان مثال شهرداری ها خیلی می توانند تاثیرگذار باشند و نقش اصلی را در توسعه ورزش همگانی و آماده کردن زیر ساخت را دارند.اگر تعامل شهرداری ها با هیات های همگانی استان ها به راحتی ایجاد شود، کمک بسیاری می کنند ضمن اینکه سایر ارگان ها در آگاه سازی مردم بسیار نقش دارند و از منابع لازم برای ترویج ورزش های همگانی برخوردارند.

طرح گذر ورزش را توضیح دهید؟

خلیلی: این طرح به صورت آزمایشی در تهران آغاز شده است. انجمن ها و کمیته های فدراسیون های ورزشی در بین مردم حضور می یابند و رشته های زیرپوشش خود را معرفی و مردم در این طرح مشارکت می دهند. جوایزی را برای مردم در نظر گرفته ایم و به میزان فعالیت آنها هدیه می دهیم.

بنابراین پیش بینی استقبال چشمگیر از این طرح دارید؟

خلیلی: در تهران این طرح مورد استقبال چشمگیر قرار گرفته به خصوص در روزهای تعطیلی و در محله ها و معابر پرتردد این شهر شاهد مشارکت بی نظیر هستیم. به زودی طرح گذر ورزش که از سوی معاونت توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش به استان ها ابلاغ شده، در شهرهای مختلف کشور اجرایی می شود.

کدام فدراسیون ها در طرح گذر ورزش مشارکت دارند؟

خلیلی: هم اکنون فدراسیون های آمادگی جسمانی، ورزش های زورخانه ای، بازی های روستایی و بومی محلی و فدراسیون همگانی در طرح گذر ورزش کشور مشارکت دارند و به زودی فدراسیون های رزمی، انجمن های ورزشی، والیبال، تنیس روی میز، هندبال و سایر فدراسیون ها نیز همکاری می کنند.

عملکرد استان ها در مینی فوتبال جام ایرانیان چطور ارزیابی می کنید؟

خلیلی: حضور در این جام بی نظیر بود و شاهد نام نویسی ۴۱ هزار و ۱۱۲ تیم بودیم و اکنون مراحل مقدماتی مسابقات شروع شده و در سه سطح شهرستان، استان و کشوری برگزار می شود. در هفته دولت تلاش داریم مرحله کشوری این مسابقات را برگزار کنیم. این رویداد یکی از بی نظیرترین برنامه های فدراسیون همگانی به جهت مشارکت حداکثری مردم بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha