«طوفان الاقصی» مساله فلسطین را در راس رُخدادهای جهان قرار داده است

اصفهان-ایرنا- دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان گفت: عملیات «طوفان الاقصی» از نظر عنصر غافلگیری و میزان تلفات دشمن، قابل توجه و نقطه عطف مبارزات مردم فلسطین است و با این اقدام مساله فلسطین دوباره در راس رُخدادهای کشورها و مجامع بین المللی قرار گرفت.

علی امیدی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا به اقدامات اخیر حماس در غزه اشاره کرد و افزود: عملیات «طوفان الاقصی» در غزه همزمان با فشارتحریم های بین المللی در منطقه ای که به عنوان بزرگترین زندان روباز جهان شناخته می شود بار دیگر توجه مردم و مجامع جهان را درباره فلسطین زنده کرد و این دستاورد مهمی است.

دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان افزود: اگرچه هر حادثه سیاسی موافقان و مخالفان خاص خود را دارد و داوری ها همیشه وجود دارد، اما شهادت مبارزان فلسطینی درجریانات اخیر بی ثمر نمی ماند و مساله فلسطین بار دیگربرای بُرون رفت از این مشکل از سوی افکارعمومی برجسته شد.

امیدی به تعلل برخی ملت ها و دولت ها در حمایت از فلسطین اشاره و بیان کرد: ریشه این موضوع در نبود موازنه نظامی است، اکنون رژیم صهیونیستی حمایت غرب از جمله آمریکا و اروپا را دارد و از طرفی برخی کشورهای عربی نیز در مساله فسطین خنثی و بر اساس رویه ملاحظه کاری عمل می کنند.

وی افزود: از سوی دیگر بیشترحکومت ها در کشورهای اسلامی به غرب و گُماشتگان آنها وابستگی دارند که با مسلمانان میانه خوبی ندارند.

استاد دانشگاه با بیان اینکه جهان از بحران فلسطین که افزون بر ۷۰ سال ادامه یافته و به جنگ مزمن تبدیل شده است دچار خستگی شده است، افزود: اما این همان هدفی است که رژیم صهیونیستی آن را دنبال می کند تا با سپری شدن زمان فلسطین فراموش وعادی انگاری شود.

وی با طرح سناریوهای مختلف، آینده اتفاقات اخیر فلسطین را پیش بینی کرد و افزود: در این رابطه حمله زمینی رژیم صهیونیستی به غزه و فتح کامل آن یکی از این پیش بینی هاست که البته به‌دلیل روحیه ضعیف سربازان اسراییل و سکونت ۲ میلیون نفر در غزه احتمال آن بسیار کم است.

امیدی ادامه داد: سناریوی دیگر این است که مشابه جنگ های پیشین صلح برقرار شود که در این صورت حماس پیروز میدان خواهد بود اما آمریکا نمی خواهد این اتفاق بیفتد.

دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان افزود: از دیگر پیش بینی‌ها این است که فلسطینی ها به سمت صحرای سینا و کشورهای عربی رانده شوند که تحقق این مساله نیز به‌دنبال مخالفت این کشورها میسر نیست.

امیدی با بیان اینکه سناریوی دیگر این است که حماس ابتکارعمل را به دست بگیرد و با انجام عملیات پیروز شود، افزود: موضوع دیگری که پیش بینی می شود این است که رژیم صهیونیستی موفق شود «نوار غزه» را بگیرد و مدیریت آن را مشابه «کرانه باختری» به جریان «فتح»محول کند که تحقق این موضوع هم از سوی کارشناسان علوم سیاسی بعید به نظر می رسد.

تشکیلات خودگردان فلسطین؛ سازمان اداری تحت کنترل «فتح» است که حکومت کامل بر منطقه الف کرانه باختری و نیز منطقه ب را به‌صورت مشترک با اسراییل برعهده دارد.منطقه ج و بیت‌المقدس شرقی همچنان تحت اشغال اسراییل هستند. این حکومت، کنترل نوار غزه را نیز برعهده داشت تا این‌که پس از درگیری فتح و حماس در سال ۲۰۰۷، حماس موفق شد که کنترل نوار غزه را برعهده بگیرد.

دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان، افزود: همچنین پیش بینی می شود رژیم صهیونیستی حمله زمینی نیمه تمام به نوارغزه را با افزایش شُمارشهدا انجام دهد، سپس جنگ به مرحله میانجیگری برسد تا امتیازاتی ازجمله آزادی گروگان ها را از حماس بگیرد و در نهایت این استخوان لای زخم باقی بماند، کما اینکه به‌تازگی حملات مجدد به غزه را شاهد بودیم.

امیدی گفت: پیش بینی دیگر این است که رژیم صهیونیستی اجازه نمی‌دهد فلسطینی‌ها در بخشی از شمال غزه ساکن شوند که در این صورت می‌توان گفت حماس اگرچه با هزینه زیاد اما امتیازاتی به دست آورده است.

دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان گفت: سال‌های طولانی رژیم صهیونیستی بمباران خانه های مردم، کشتار کودکان و جوانان و محاصره‌های طاقت فرسا را ادامه داده است در حالی که بر اساس تئوری‌های سیاسی، هرج و مرج و نابسامانی ها در نهایت به یک نظم منتهی می شود.

امیدی افزود: نمی توان انتظار داشت که مردم فلسطین نسبت به ظلم و ستم بی توجه باشند و به آن عادت کنند، همچنانکه اگر «حماس» نباشد بطور یقین از طریق تشکیلات دیگری به دنبال احقاق حقوق مشروع سیاسی و انسانی خود خواهند بود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: پیش بینی می شود مساله فلسطین که دوباره در راس موضوعات جهان قرار گرفته است، واکنش های مختلفی از مجامع مختلف به‌دنبال داشته باشد و اکنون در کشورهای مختلف از جمله لُس آنجلس، پاریس، لندن، دانمارک و حتی در قلب نیویورک ضدها هزار انسان آمدند و برای دفاع از حق فلسطین شعار دادند اگرچه با خشونت و دستگیری تظاهرکنندگان همراه بود.

نیروهای مقاومت فلسطین شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات همه جانبه و بی نظیری با نام «طوفان الاقصی» را علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی آغاز کرده‌اند.ارتش رژیم صهیونیستی که در این عملیات غافلگیر شد برای جبران شکست خود اقدام به بمباران وحشیانه مناطق مسکونی غزه کرده است که تاکنون هزاران شهید و زخمی برجاگذاشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha