به گزارش خبرنگار ایرنا، در عصر شعر خزان که عصر دوشنبه در سالن کتابخانه مرکزی استان اردبیل ترتیب یافت، شاعران، سرودههای خود را به زبانهای ترکی و فارسی درباره مظلومیت کودکان و نوجوانان به خون غلطیده غزه و آرزوی جهانی عاری از سلاح و سرشار از صلح قرائت کردند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل در حاشیه این برنامه ادبی، هدف از این محفل را همدردی و همنوایی با شهدای غزه از طریق زبان شعر و ادب اعلام کرد و گفت: عصر شعر خزان از سوی اداره کل کتابخانههای عمومی اردبیل و با همکاری انجمن شعر بانوان "باخیش" برگزار و سرودههای قابل توجهی از حیث ساختار و محتوا در آن خوانده شد.
پروانه رضاقلیزاده ابراز امیدواری کرد برنامههای ادبی و فرهنگی مشابهی با هدف همنوایی با شهدای فلسطین و اعلام نفرت از رژیم صهیونیستی در سایر دستگاههای فرهنگی برگزار شود.
در بخش دیگری از برنامه، شعرهای آزاد با مضامین و قوالب متنوع قرائت شد و استاد دلداده مقدم از استادان پیشکسوت زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای اردبیل، درباره جایگاه مدح در شعر و ادب فارسی گفت: در بررسی تطور شعر و ادب فارسی چنین معلوم میشود که شعر در دربار حکام ظهور و بروز یافته است و شعرا نیز برای هدفهایی به مدح امرا و حاکمان روی آورده اند.
وی با اشاره به شعر " من آنم که در پای خوگان نریزم / مر این قیمتی در لفظ دری را " از ناصرخسرو قبادیانی، اظهار کرد: معدود شاعرانی از مدح امرا و سلاطین گریزان بوده اند و سعدی نیز از آن جمله شاعران است که مدح حکام از سوی شاعر را ناپسند میداند.
انجمنهای ادبی متعددی نظیر آل محمد (ص)، کلک خیال، ادواری، شهریار و باخیش زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل فعالیت میکنند و اغلب شاعران آنها صاحب آثار و کتابهای متعدد هستند.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده است.
نظر شما