به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)، وزارت مهاجرین و بازگشتگان با انتشار اعلامیهای در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس در روز سهشنبه، ۸ آبان نوشت : سه هزار و ۵۷۲ مهاجر افغانستانی مقیم پاکستان، از طریق مرز اسپین بولدک ولایت قندهار به تاریخ ۸ آبان به افغانستان برگشته اند.
بر اساس اطلاعات پلیس مرزی اسپین بولدک ولایت قندهار، ۵۳۰ خانواده که شامل سه هزار و ۵۷۲ تن بودند، به طور اجباری از پاکستان برگشتهاند که بعد از ثبت در اداره امور مهاجرین، جهت کمک به دفتر سازمان بین المللی مهاجرت معرفی شدند.
روند اخراج مهاجرین افغانستانی از کشورهای همسایه به ویژه پاکستان شدت گرفته است و ضربالاجل تعیین شده کشور پاکستان برای مهاجرین افغانستان نیز در حال تمام شدن است.
با این حال، پیش از این سازمان عفو بینالملل در نامه سرگشادهای به انوارالحق کاکر، نخستوزیر حکومت موقت پاکستان از او خواست تا تصمیم اخراج اجباری مهاجران بهویژه شهروندان افغانستان که مدارک اقامتی ندارند را لغو کند.
سازمان عفو بینالملل گفت: آزار و اذیت مهاجران افغانستان در پاکستان را گردآوری کرده است. به نقل از این سازمان، از سوم اکتبر (۱۱ مهر) زمان تعیین ضربالاجل برای اخراج مهاجران افغانستانی، دستگیری، آزار و اذیت آنان تشدید شده است.
عفو بینالملل خطاب به انوارالحق کاکر گفت: بر اساس قوانین بینالمللی حقوقبشر، به پذیرایی از مهاجران ادامه دهد و از جامعه جهانی خواسته که از پاکستان برای میزبانی از مهاجران افغانستان حمایت مالی کند.
همزمان با افزایش بازگشت مهاجرین افغانستانی از پاکستان، حکومت افغانستان «کمپ موقت» برای پذیرایی این مهاجران در ولایت ننگرهار ساخته است که مهاجرین برگشته پس از اقامت چند روزه در این کمپ به محل زندگی اصلی شان انتقال داده میشوند.
پس از تعیین ضربالاجل پاکستان برای مهاجرین افغانستانی، تا کنون دهها هزار افغانستانی از پاکستان به کشورشان بازگشته اند.
به گزارش ایرنا، وزیر کشور پاکستان با تعیین ضرب الاجل برای پناهجویان غیرقانونی که بیشتر آنان را اتباع افغانستانی تشکیل میدهند، افزود از تاریخ ۱ نوامبر ۲۰۲۳ (۱۰ آبان) به بعد با پناهجویان غیرقانونی هیچ مماشاتی نخواهد شد و ضمن اخراج، داراییهای این افراد نیز ضبط و مصادره میشود.
اخراج پناهجویان غیرقانونی افغانستانی از سوی پاکستان در شرایطی صورت میگیرد که تنشها بین دو همسایه بر سر تروریسم از جمله معضل گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان در حال افزایش است.
نظر شما