به گزارش ایرنا به نقل از کمیته اطلاع رسانی انتخابات استان اصفهان، محمدرضا جاننثاری در حاشیه بیستوپنجمین جلسه ستاد انتخابات استان، افزود: فرآیند انتخابات در استان اصفهان و کشور درحال اجراست.
وی ادامه داد: تا امروز هیچ نکتهای که در روند فرآیند انتخابات مشکل ایجاد کند رخ نداده و فرآیند انتخابات با سلامت و قوت در حال اجراست.
رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان بیان کرد: فرآیند اخیری که طی شد، فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان در هیأتهای اجرایی بود که در زمان مقرر قانونی نتایج را اعلام کرد.
وی گفت: موظف هستیم سوابق و اطلاعات تمامی داوطلبان را با انصاف، عدالت و براساس مر قانون بررسی کنیم که همینگونه نیز اتفاق افتاده است.
رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان افزود: ما نیز در جلسات بسیار متعددی، از فرمانداران بهعنوان رؤسای هیأتهای اجرایی درخواست کردیم معتمدان عضو هیأت اجرایی را به صورت فراگیر، از اقشار مختلف با سلیقه های سیاسی متفاوت انتخاب کنند و هیچ گونه گرایش خاصی اعمال نشود که این مهم نیز رقم خورده است.
جان نثاری عنوان کرد: مردم شهرستانها معتمدان را میشناسند، همچنین شخصیتهای حقوقی که باید در هیأتهای اجرایی شرکت میکردند نیز حضور فعال داشتند تا سوابق افراد بررسی و طبق قانون به سه گزینه تأیید صلاحیت، عدم تأیید صلاحیت و عدم احراز صلاحیت رأی دهند.
رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان گفت: متأسفانه در رسانهها «رد صلاحیت» مطرح شده که با «عدم تأیید صلاحیت» متفاوت است.
جاننثاری افزود: رد صلاحیت بدین معناست که همه جوانب فرد بررسی شده و تشخیص دادند که صلاحیت ندارد اما عدم صلاحیت بدین معناست که براساس قانون صلاحیت فرد تأیید نمیشود که امکان اعتراض دارد و ممکن است در ردههای بعدی فرد تأیید صلاحیت شود.
وی اظهار کرد: در عدم احراز نیز صلاحیت فرد بایستی برای اعضای هیأت اجرایی احراز شود که فرد صلاحیت نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی را براساس قانون دارد یا خیر.
رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان خاطرنشان کرد: فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان براساس قانون و رعایت عقل و انصاف طی شده است.
وی ادامه داد: فرصت قانونی برای داوطلبان وجود دارد که در صورت عدم تأیید یا عدم احراز صلاحیت به هیأت نظارت اعتراض خود را اعلام کنند و در فرصت قانونی نیز هیأت نظارت بررسی و اعلام نظر میکند.
رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان عنوان کرد: اخبار و مطالبی شنیده میشود که شخصی با سابقه بسیار مستحق عدم تأیید بوده است؟ پاسخ این سوال براساس مفاد قانونی مشخص است.
جاننثاری افزود: ممکن است فردی تا زمانی عملکرد خوبی داشته اما از زمانی به بعد ایراد و اشکالاتی به او وارد باشد از این رو تأیید صلاحیت فرد همیشگی نیست.
وی در پایان اضافه کرد: اینگونه موارد بایستی در جامعه به صورت شفاف تشریح شود تا ابهامی در ذهن مردم باقی نماند.
به گزارش ایرنا، بر اساس تقویم انتخابات امسال، ثبت نام نهایی داوطلبان انتخابات مجلس در سوم آبان به پایان رسید. پس از آن مراجع پنجگانه (وزارت اطلاعات، سازمان سپاه، سازمان ثبت احوال، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی و قوه قضاییه) تا ۱۳ آبان مهلت داشتند فرایند استعلام را انجام دهند.در این مرحله افراد در سه وضعیت «رد صلاحیت»، «عدم احراز صلاحیت»،«تایید صلاحیت با رای اعضای هیات اجرایی» مُواجه میشوند که افراد دارای وضعیت اول و دوم به مدت سه روز از ۲۱ تا ۲۴ آبان مهلت دارند تا بصورت آنلاین اعتراض خود را در سامانه وزارت کشور ثبت کنند.
در مرحله بعد که از ۲۵ آبان شروع میشود، صلاحیت همه کاندیداهایی که در هیات اجرایی تایید شده بودند یا به نتیجه هیات اجرایی اعتراض کردهاند تا ۱۴ دی در هیاتهای نظارت بررسی میشود.همچنین افرادی که صلاحیت آنها در هیات نظارت رد یا عدم احراز بشود به مدت سه روز از ۱۷ تا ۱۹ دی فرصت خواهند داشت به شورای نگهبان اعتراض کنند.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند سال جاری برگزار میشود.
نظر شما