حداقل ۵۰۰ هزار تُن از مرکبات مازندران قابلیت صادرات دارد

ساری- ایرنا- سرپرست جهاد کشاورزی مازندران گفت: تولیدات باغی این استان با توجه به کیفیت و تنوع محصولات قابلیت عرضه در بازارهای بین المللی به ویژه همسایگان کشورمان را دارد و طبق بررسی ها دست کم ۵۰۰ هزار تُن از مرکبات این استان را می توانیم به کشورهای مختلف صادر کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بابک مومنی روز شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه مازندران افزود: این درحالی است که قیمت خرید پرتقال تامسون از باغدار در سال جاری پس از بررسی همه جوانب تولید و وضعیت بازار با حضور کارشناسان، مسوولان و فعالان تولید مرکبات استان ۹۳ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم در نظر گرفته شد.

وی توضیح داد: مقرر شد حمایت‌های وزارت جهاد کشاورزی و به ویژه تامین تسهیلات سرمایه در گردش فقط در صورتی به سورتینگ‌داران، ذخیره‌کنندگان و بازرگانی‌های رسمی تعلق بگیرد که فاکتور رسمی خرید پرتقال تامسون از باغدار به ازای هر کیلوگرم ۹۳ هزار ریال را ارائه کنند.

وی در ادامه باغداری سنتی مرکبات، ارقام قدیمی و عرضه فله ای را از عنوان مشکلات جدی بازار مرکبات استان ذکر کرد و گفت: اگرچه از دهه گذشته با همت کارشناسان با اصلاح باغ و ارقام مرکبات، شرایط به مراتب بهتر شده است اما همچنان شکاف تولید ۱۳۰ تن در هکتار در بین باغداران پیشرو با متوسط ۲۷ تن استان، بسیار بالا است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: با تلاش‌های علمی همکاران و بکارگیری روش‌های نوین باغداری توسط باغداران استان، مرکبات مازندران راه خود را به بازارهای صادراتی پیدا کرد و با کاشت ارقام تجاری و اقتصادی و اصلاح باغات، شاهد تولید محصول باکیفیت مرکبات هستیم.

در حاضر طبق آمار رسمی معاونت باغبانی مازندران، برداشت نارنگی به اتمام رسیده است و اکنون باغداران سخت مشغول چیدن پرتقال که حدود ۷۵ درصد باغ مرکبات استان را تشکیل می دهد، هستند.

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران به افزایش سه و نیم برابری نارنگی و ۳۰ درصدی کیوی امسال استان نسبت به سال گذشته اشاره کرد و در عین حال گفت: سهم صادرات مرکبات به نسبت تولید حدود سه میلیون تن بسیار ناچیز است.

جهاد کشاورزی مازندران نسبت به اعلام قیمت پایین پرتقال در میدان بار تهران انتقاد کرد

مومنی بر لزوم افزایش پایانه صادراتی محصولات کشاورزی مازندران تاکید کرد و گفت: طبق بررسی های صورت گرفته، حداقل ۵۰۰ هزار تن از مرکبات استان قابلیت صادرات دارد.

وی به فعالیت ۱۶۰ سورتینگ دارای مجوز و به همین تعداد واحدهای سورتینگ بدون مجوز در مازندران اشاره کرد.

به گزارش ایرنا، زمان برداشت پرتقال در مازندران که تامسون مهم‌ترین رقم آن به شمار می‌آید از نیمه آبان آغاز می‌شود. میانگین برداشت محصول از هر هکتار باغ مرکبات در مازندران ۳۰ تا ۳۵ تن است.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ‌های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند.

همچنین از مجموع باغ‌های مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی باغی و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هشت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha