۲۰ آذر ۱۴۰۲، ۸:۳۷
کد خبر: 85318288
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شهدای فارس در قاب ایرنا؛ شهید محراب آیت‌الله سید عبدالحسین دستغیب

شیراز – ایرنا – "انقلاب اسلامی چشم و گوشش پر از شهیدان حسین گونه است"؛ شهید آیت الله سید عبدالحسین دستغیب امام جمعه شهید شیراز یکی از این شمار است که با جهل و جور نفاق ترور شد و از محراب تا بهشت پر کشید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۲۰ آذرماه ۱۳۶۰ بود که استاد اخلاق شیرین سخن و عارف دیندار شیراز راهی مسجد عتیق بود تا در محراب نماز جمعه ‌ای دیگر پیشوای خیل نمازگزاران شیرازی باشد؛ خطبه‌های روشن و دلنشین او غیر از معرفت دینی به مخاطبانش آگاهی سیاسی و اجتماعی می‌داد،

او در منبرهای خود و به ویژه از تریبون نماز جمعه بی‌پرده به افشای گروه‌های مخالف انقلاب اسلامی همچون مجاهدین خلق می‌پرداخت؛ وضوح و گیرایی کلامش آنها را سخت به وحشت انداخته بود؛ منافقین نقشه کور ترورش را طرح ریزی کردند و این پیر عارف و نماینده ولی فقیه در فارس با انتحار نفاق وجهل به شهادت رسید.

شهدای فارس در قاب ایرنا؛ شهید محراب آیت‌الله سید عبدالحسین دستغیب

از مبارزه و هجرت تا شهادت در راه محراب

سید عبدالحسین فرزند سید محمد تقی دستغیب مرجع تقلید سرشناس شیرازی سال ۱۲۹۲ در شیراز به دنیا آمد و از کودکی با حب دین و عشق به امیرالمومنین و فرزندان مطهرش پرورش یافت؛ قرآن و درس‌های ابتدایی مرسوم را پیش پدرش آموخت و آنگاه که یتیم از دست دادن پدر شد، برای ادامه تحصیل به مدرسه خان شیراز رفت.

شهید دستغیب خیلی زود مراتب تحصیل علوم دینی را گذراند و در بدو جوانی امام جماعت مسجدی در شیراز شد؛ در هنگامه جو رضاخانی برای حفظ لباس مقدسش و البته تکمیل تحصیلات دینی خود نزد اساتید بزرگ نجف، هجرت به عراق را برگزید و طی هفت سال و در ۲۴ سالگی موفق به کسب درجه و اجاره اجتهاد از چندین مرجع سرشناس دینی شد.

شهدای فارس در قاب ایرنا؛ شهید محراب آیت‌الله سید عبدالحسین دستغیب

این مجتهد جوان به شیراز بازگشت و از همان ابتدای شکل‌گیری نهضت روحانی مقابله با پهلوی، مبارزه آیت الله با رژیم که پیش از آن آغاز شده بود، گسترده‌تر و آشکارا ادامه یافت و نوار سخنرانی‌های پس از دعای کمیل جمعه‌های او دست به دست تا آنسوی ایران می‌گشت.

آیت الله دستغیب خرداد ۴۲ بازداشت و به تهران اعزام شد و پس از آزادی مدتی در تبعید بود و باز یکبار در سال ۴۳ و بار دیگر در روزهای اوج انقلاب اسلامی یعنی ۱۳۵۶ زندانی رژیم پهلوی شد.

مسجد عتیق شیراز، بیش از ۲۰ سال سنگر اگاهی بخش او در حلقه عشاق اهل بیت و شیرازی‌های دیندار بود؛ او که همواره پرچمدار نهضت خمینی (ره) بود، پس از پیروزی، به خواست مردم فارس نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز شد .

این استاد عرفان و اندیشه و اخلاق در طول زندگی برپارش ۲۵ کتاب دینی نگاشت که برخی از آنها حتی در میان عموم مردم نیز شناخته شده است؛ متن کامل ایمان، معارفی از قرآن، معاد، گناهان کبیره، داشتان‌های شگفت و قلب سلیم از این شمارند.

شهدای فارس در قاب ایرنا؛ شهید محراب آیت‌الله سید عبدالحسین دستغیب

شیراز در فراغ استاد اخلاق و اندیشه

هنگامی که این پیر عارف و فرزانه شیراز به شهادت رسید موجی از اندوه فقدان شیراز و بویژه محله گودعربان شهر را فراگرفت و مردم شهر چنانکه پدر دلسوزشان را از دست داده باشند اندوهناک بودند.

از ۲۰ آذر ۱۳۶۰ تا همین امروز که ۴۲ سال از این روز تلخ می‌گذرد هر سال مسجد عتیق شیراز رنگ و بویی دیگر دارد و عموم مردم به یاد شهید محراب شهرشان در سنگر بیست ساله او گرد می‌آیند و یاد و نامش را گرامی‌می‌دارند.

از این قرار امسال نیز پس از نماز مغرب و عشای امروز، "عتیق" میزبان دوستداران این عارف و پیشوای فرزانه است و پیش از آن نیز حوزه علمیه آیت‌الله دستغیب از همایش نخبگان مکتب او با حضور طلاب و دانشگاهیان میزبانی می‌کند.

استاندار فارس در آخرین شورای فرهنگ عمومی خواست تا "مکتب آیت‌الله دستغیب" از سوی فرهیختگان و اساتید امر تدوین شود تا حالا که سبک زندگی اسلامی از مهمترین دغدغه‌های فرهنگی ما است، فضائل او در اخلاق و عرفان، سبک زندگی و اندیشه دینی بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha