رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرمسار شامگاه یکشنبه در حاشیه افتتاح این کاروانسرا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این بنا با مدیریت صندوق توسعه و احیا و با مشارکت بخش خصوصی احیا شد و در قالب هتل سنتی با کاربری اقامتی ـ پذیرایی در راستای توسعه زیرساختهای گردشگری استان سمنان، آماده خدمات رسانی به زائران حرم مطهر امام هشتم(ع) و گردشگران است.
نسیبه همتی افزود: با افتتاح این بنا تعداد ۲۴ اتاق اقامتی سنتی با ظرفیت ۸۰ نفر به امکانات گردشگری غرب استان سمنان افزوده شد.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرمسار با بیان اینکه کاوانسرای ایوانکی دارای ۲ سالن مجزا برای مراسم و پذیرایی است که ۳۰۰ نفر گنجایش دارد، ابراز کرد: راهاندازی این مجموعه، علاوه بر اینکه موجب رونق منطقه و افزایش گردشگری میشود، به طور مستقیم برای ۶۸ نفر اشتغالزایی در پی داشته است.
وی گفت: این کاروانسرا از معروفترین کاروانسراهای استان سمنان است که قدمت آن مربوط به دوره صفویه است و به عنوان یکی از آثار ملی ایران و با شماره ثبت یکهزار و ۷۶۳ به ثبت رسیدهاست.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرمسار با بیان اینکه کاروانسرای شاه عباسی ایوانکی اولین منزلگاه کاروانهایی بود که از تهران عازم خراسان میشدند، تصریح کرد: ساختمان این کاروانسرا از سنگ و آجر بنا شده و دارای تزیینات آجرکاری است، همچنین این کاروانسرا از نظر معماری چهار ایوانی است که دارای پلانی مربع شکل و به صورت شرقی - غربی است.
به گزارش ایرنا، استان سمنان مسیری تاریخی و بخشی از جاده ابریشم معروف بوده است. حدود ۳۰ کاروانسرا در تمام نقاط استان سمنان از شرق تا غرب استان قرار دارند.
نظر شما