به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن عربی روز چهارشنبه به رسانه ها افزود: منبر چوبی دوره ایلخانی مسجد امام حسن (ع) و امام حسین (ع) روستای هدف گردشگری جوین پس از مرمت و ساماندهی توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان، برای بازدید علاقهمندان و گردشگران به این روستا بازگردانده شد.
مسوول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سرخه بابیان اینکه طول و عرض منبر ۶۷ سانتیمتر و ارتفاع آن ۱۷۱ سانتیمتر است، افزود: این منبر ضمن رعایت سادگی در ساخت، دارای تقارن، نظم، زیبایی و تعادل بصری قابلتوجهی است.
وی اضافه کرد: در ۲ طرف ستونهای چوبی منبر که محل نشستن واعظ است، عبارت «لا اله الا الله و محمد رسولالله» نوشتهشده است.
وی بیان کرد: منبر چوبی دوره ایلخانی مسجد امام حسن (ع) و امام حسین (ع) روستای جوین به شماره ۷۵۸۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
معماری دستکند روستای جوین سرخه
عربی با بیان اینکه روستای هدف گردشگری جوین از نمونههای ترکیبی معماری دستکند و ساختهشده با مصالح بنایی در یک سطح و در کنار یکدیگر است، ادامه داد: نوع معماری این روستا از دیگر جاذبههای گردشگری این دیار محسوب میشود.
مسوول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سرخه گفت: جوین در نگاه اول روستایی پلکانیشکل است که بناهای آن با سکو چینیهای سنگی، دیوارهای خشتی و تیرهای چوبی مسقف شدهاند، اما با ورود به فضاهای داخلی ترکیب خلاقانه این معماری با معماری دستکند آشکار میشود.
به گزارش ایرنا، روستای جوین در ۳۰ کیلومتری شمال غربی لاسجرد در شهرستان سرخه واقعشده است.
نظر شما