به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه بیزینس ریکوردر از روزنامههای پیشروی اقتصادی پاکستان طی گزارشی به جزئیات جدیدی از رایزنیهای مهم اسلامآباد و مسکو برای سنجش راهکارهای تقویت همکاریهای کلان اقتصادی زیر چتر شورای ویژه تسهیل سرمایهگذاری به عنوان یک نهاد حاکمیتی در پاکستان پرداخته است.
دولت پاکستان سال گذشته با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایهگذاری» (SIFC) را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایهگذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایهگذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است. به تازگی عربستان و امارات توافق کردند که تحت پشتیبانی این شورای ویژه در پاکستان هر کدام به ترتیب ۵ و ۱۰ میلیارد دلار در این کشور سرمایهگذاری کنند. در آذرماه سال گذشته نیز طی سفر نخست وزیر و فرمانده ارتش پاکستان به کویت توافقنامههای متعددی میان دو کشور تحت حمایت شورای ویژه تسهیل سرمایهگذاری به امضا رسید.
بیزینس ریکوردر نوشت: بحثهای جدی در شورای ویژه تسهیل سرمایهگذاری برای گسترش همکاریهای کلان اقتصادی میان پاکستان و روسیه کلید خورده و طرفین درحال ارزیابی نحوه مشارکت روسها در پروژههای زیرساختی، انرژی، راه آهن، خط لوله، سوآپ گازی همکاریهای بانکی و استفاده طرف پاکستانی از سیستم پیام رسانی مالی بانک روسیه هستند.
در گزارش این روزنامه آمده است: دو طرف همچنین علاقمند به همکاری در زمینه سرمایه گذاری و تجارت تهاتر هستند و لیست مناطق آزاد تجاری را مبادله کرده اند. قوانین تجارت تهاتری و طرح این نوع عملیات تجاری بین پاکستان و ایران/ پاکستان و افغانستان و اسناد اصلی نظارتی در پاکستان و همچنین فهرستی از شرکتهای پاکستانی که به معاملات تهاتری با شرکتهای روسی علاقهمند هستند، با مسکو مطرح شده است.
منابع آگاه از رایزنیهای مهم و بی سروصدای اسلامآباد و مسکو به روزنامه بیزینس ریکوردر گفتند: همکاری در زمینه حمل و نقل از جمله حمل و نقل بار از طریق بندر کراچی، همکاری در زمینه ایجاد و توسعه حمل و نقل بین المللی و نوسازی بخش خط آهن «کویته- تفتان» (مسیر حمل و نقل ریلی میان ایران و پاکستان) در چارچوب کریدور حمل و نقل بین المللی «شمال-جنوب» در دستوکار ۲ کشور قرار گرفته است.
همچنین مسئولان پاکستانی نحوه مشارکت روسها برای ساخت خط لوله گاز مرتبط با پروژه مشترک گازی با ایران و سازماندهی احتمالی تامین گاز سوآپ از روسیه را نیز با مسئولان این کشور مطرح کردند.
به گفته منابع، هر دو طرف در حال بررسی تهیه طرح جامع توسعه صنعت گاز در پاکستان (طرح عمومی گاز برای پاکستان) و فهرستی از پروژهها در زمینه نوسازی ظرفیتهای تولید انرژی و فرصتهای سرمایهگذاری برای روسیه هستند.
روزنامه بیزینس ریکوردر افزود: امکان ورود کشتی های روسی به بندر گوادر (در ایالت بلوچستان) اجرای خطوط پروازهای مستقیم بین روسیه و پاکستان، علاقه طرف پاکستانی به مشارکت شرکت های روسی در نوسازی زیرساخت های حمل و نقل، تأسیسات صنایع سنگین و سبک، سرمایهگذاری در حوزههای صنعتی و کشاورزی بین دو کشور نیز در دست بررسی قرار دارد.
مناسبات پاکستان و روسیه طی سالیان اخیر علی رغم کارشکنی غرب و سنگ اندازی آمریکا رشد قابل توجهی داشته و این دو کشور به تحکیم همکاریهای مشترک در شرایط مختلف از جمله تغییر دولتها ادامه دادهاند و ارتباط سران روسیه و پاکستان پس از تشکیل دولت جدید در اسلامآباد از مصادیق آن است. وزیر وقت امور خارجه پاکستان اوایل بهمن ۱۴۰۱ گذشته سفر رسمی به مسکو انجام داد.
خردادماه سال گذشته سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه طی پیامی گفت که مسکو تحت هیچ شرایطی از تعهد خود برای گسترش همکاریها با پاکستان عقبنشینی نمیکند و دو کشور برای شکل دادن یک نظم نوین جهانی چندقطبی عادلانهتر در کنار یکدیگر هستند.
نظر شما