به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا حسینی روز شنبه به رسانه ها اظهار داشت: اجرای قالب اجرای طرح بیابانزدایی، بوته کاری، آبیاری و مراقبت در بیابانهای جنوب سمنان با هدف تثبیت شنهای روان و جلوگیری از پیشروی بیابان، اجرای میشود.
وی گفت: پیشروی مناطق بیابانی در همه جای کشور وجود دارد و مسئولان منابع طبیعی این پیشروی را در استان سمنان قطعی میدانند.
وی با بیان اینکه در پدیده بیابانزایی، عوامل طبیعی و انسانی بر بیابانزایی تاثیرگذار است و این عوامل در سمنان شناسایی شدهاند، تاکید کرد: عوامل موثر در بیابانزایی در استان سمنان شامل عوامل محیطی نظیر اقلیم، پیکرشناسی زمین(ژئومرفولوژی)، خاک و آب و عوامل انسانی نظیر تخریب گیاه، افت سطح ایست آبی سفرههای آب زیرزمینی، تبدیل مراتع و جنگلها به زمینهای کشاورزی و معادن است.
این مسئول گفت: بیابانزایی از تخریب اراضی در مناطق خشک، نیمه خشک و خشک و مرطوب تحت تاثیر تغییرات اقلیمی و به ویژه فعالیتهای انسانی است. شناخت عوامل و میزان عوامل موثر در پدیده بیابانزایی نیازمند برای برنامهریزی مدیریت صحیح بر عرصه است.
حسینی با اشاره به اینکه اقدامات تشویقی و حمایتی برای حفظ پوشش گیاهی منطقه و ایجاد راهکارهایی برای این منظور با مشارکت ساکنان منطقه اتخاذ شد، اضافه کرد: مطالعات مدیریت مناطق بیابانیی و کنترل کانونهای فرسایش بادی، مطالعات بیابانزدایی و مدیریت جنگلهای دستکاشت بیابانی، اجرای طرحهای تثبیت تپههای ماسهای با احداث بادشکن، نهال کاری و بذرکاری با استفاده از گونههای گیاهی مقاوم تاغ، آریتپلکس، قرهداغ و کنترل فرسایش بادی انجام شده است.
مسئول اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان گفت: مراقبت و آبیاری طرحها، اجرای طرح کنترل هرزآب برای توسعه پوشش گیاهی در اراضی بیابانی، طرحهای مدیریت جنگلهای بیابانی دستکاشت در تاغزارهای قدیمی، از دیگر اقدامات انجام شده برای جلوگیری از بیابانزایی و کنترل فرسایش بادی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، استان سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
استان سمنان ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت دارد که از این میزان ۵۵ درصد را نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد آن را جنگل تشکیل می دهد.
نظر شما