خور خراسان جنوبی روستای ملی تراش عقیق شد

بیرجند - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: روستای خور شهرستان خوسف به عنوان روستای ملی تراش سنگ‌های عقیق ثبت و معرفی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا هادی شاهوردی روز دوشنبه در جلسه ستاد خدمات سفر تابستانه استان افزود: با توجه به پیگیری‌های متعدد و حمایت‌های استاندار به جهت لحاظ کردن گوهرسنگ‌ها در زنجیره ارزش استان، روستای خور به عنوان یکی از قطب‌های این محصول برای ثبت ملی اعلام و بعد از رقابت‌های تنگاتنگ با ملی شدن آن موافقت شد.

وی با اشاره به برگزاری جلسه شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌ دستی در تهران اظهار کرد: در این جلسه پرونده هفت شهر و روستای صنایع دستی از چهار استان کشور برای ثبت ملی با توجه به معیارها و استانداردهای این نوع ثبت مانند رشد تولید، تعداد کارگاه‌ها و استادان فعال در رشته مورد نظر همچنین امکانات توسعه، آموزش و ترویج آن، مورد بررسی قرار گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: پس از بررسی و اعلام نظر اعضای شورای راهبردی، جمع بندی و اعتبار سنجی توسط دستگاه‌های عضو، خور خراسان جنوبی به عنوان روستای ملی عقیق معرفی شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این پرونده هشت گزینه دیگر شامل ۲ شهر و ۶ روستای استان در حال پیگیری برای ثبت ملی و جهانی است.

شاهوردی گفت: خوسف به عنوان شهر مله، فردوس شهر ملی گوهرسنگ‌ها و روستاهایی از شهرستان‌های قاینات، سرایان، طبس و نهبندان نامزدی ثبت ملی هستند.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت ستاد خدمات سفر تابستانه تصریح کرد: براساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زمان تشکیل ستاد اجرایی از ابتدای تیر تا ۳۱ شهریور تعیین شده است که ۲ پیک زمانی ۲۱ تا ۳۰ تیر و ۱۲ تا ۳۰ شهریور را خواهیم داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: ضرورت دارد در سفرهای تابستانی به خصوص ۲ پیک اصلی سفرها همه دستگاه‌های مربوطه آماده باش کامل داشته باشند.

وی عنوان کرد: نظارت بر اماکن گردشگری و تفریحی استان تشدید و اقداماتی از قبیل راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع دستی انجام می‌شود.

شاهوردی گفت: در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در زمینه معرفی جاذبه‌های گردشگری انجام شد همچنین اختصاص اعتبارات مناسب سازی و بهسازی و نگاه ویژه به آثار تاریخی موجب جلب توجه گردشگران به این استان شده است.

وی با اشاره به بهسازی و تامین روشنایی باغ و عمارت رحیم آباد و ارگ کلاه فرنگی بیرجند یادآور شد: برای مرمت باغ رحیم آباد ۸۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و به زودی اداره کل میراث فرهنگی به این محل منتقل خواهد شد.

براساس آخرین آمار رسمی، استان خراسان جنوبی ۹ اثر جهانی در ۶ گروه، هزار و ۵۵ اثر ملی، سه هزار و ۶۵۵ اثر شناسایی‌شده دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha