به گزارش روز یکشنبه ایرنا ، در این اطلاعیه پلاککوبی و هویتگذاری دامها برای ارائه خدمات به دامداران ضروری عنوان شده و از دامداران مناطق مختلف استان اردبیل خواسته شده که با توجه به الزامات قانونی و ابلاغ ضوابط اختصاصی حمل و نقل و نگهداری دام زنده، نسبت به پلاککوبی دامهای خود اقدام کنند.
پلاککوبی دام برابر ماده ۲ دستورالعمل تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مصوبه هیات وزیران از جمله ضوابط اختصاصی حمل و نقل و نگهداری دام زنده محسوب میشود.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در اطلاعیه خود به تمام دامداران و بهرهبرداران اعلام کرده است که نگهداری دام زنده تنها با نصب پلاک دام معتبر (پلاک گوش استاندارد ۱۵ رقمی) و ثبت مشخصات دام زنده در سامانه هویت و پنجره واحد کشاورزی مجاز بوده و تمامی مالکان دام زنده موظف هستند نسبت به پلاکگذاری و به روزرسانی آمار و اطلاعات دامهای خود در سامانه اقدام کنند.
بر اساس این اطلاعیه، هرگونه خرید، فروش و جا به جایی دام زنده فاقد پلاک ممنوع بوده و خریدار و فروشنده موظف هستند خرید و فروش خود را از طریق ادارات دامپزشکی در سامانه ثبت کنند.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در اطلاعیه خود اعلام کرده است که با توجه به الزامات قانونی، پلاککوبی و هویتگذاری مستمر دامهای تازه متولد شده و زیر یک سال و به روز رسانی هویت تمامی دامهای دامداران الزامی است.
این سازمان در اطلاعیه خود تاکید کرده است که به استناد دستورالعملها و مصوبات کارگروه هویتگذاری دام کشور، ارائه هرگونه خدمات به دامداران شامل تسهیلات بانکی، توزیع نهادههای دامی، خدمات بیمه دام و خدمات دامپزشکی از سوی تشکلها و دستگاههای ذیربط منوط به پلاککوبی و هویتدار کردن دام و ثبت در سامانه است.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در اطلاعیه خود عنوان کرده است که با توجه به مزایای بالای بیمه و امکان جبران خسارات وارده به دامداران تنها از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی و با در نظر گرفتن این موضوع که بیمه دام مستلزم پلاککوبی و هویتگذاری بوده و دامدار از مزایای هر دو طرح بهرهمند میشود، لذا توصیه میشود که دامداران استان نسبت به هویتگذاری توام با بیمه دام خود اقدام کنند تا هم ضریب نفوذ بیمه افزایش یابد و هم بخشی از مشکلات و خسارات احتمالی دامداران استان جبران شود.
در این اطلاعیه آمده است: عملیات پلاککوبی و هویتگذاری دامها از طریق ماموران هویتگذاری و مجریان استانی (اتحادیههای دامداران و عشایری، صندوق بیمه محصولات کشاورزی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و ادارات دامپزشکی) صورت میگیرد و دامداران میتوانند با مراجعه یا تماس با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، مراکز جهاد کشاورزی تابعه و یا اتحادیههای ذیربط خود راهنمایی لازم را دریافت کنند.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل هویتگذاری تمامی دام کشور اعم از دام سبک (گوسفند و بز) و دام سنگین شامل گاو، گاومیش و شتر با نصب پلاک گوش استاندارد ۱۵ رقمی را الزام قانونی عنوان کرده و هر گونه خرید و فروش و جابجایی دام زنده فاقد پلاک گوش را ممنوع و دامهای فاقد پلاک گوش استاندارد را قاچاق اعلام کرده است.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک و ۲۶۹ هزار راس دام سنگین دارد که بخشی کوچکی از آنها دارای پلاک است و به علت خروج مستمر دامهای زنده از چرخه تولید و ذبح، آمار دقیقی از تعداد دامهای دارای پلاک وجود ندارد.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با توجیه کشاورزان در خصوص لزوم پلاککوبی دام و روشهای اجرایی این کار را از اول امسال آغاز کرده ولی آمار دقیق تعداد دام و فعالان دامدار پس از اتمام طرح سرشماری ۱.۵ ماهه کشاورزی که از روز گذشته شده آغاز شده و پالایش و تحلیل دادههای به دست آمده مشخص خواهد شد.
نظر شما