۱۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۲۳
کد خبرنگار: 3112
کد خبر: 85194730
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یاسوج، مرکز استانی که بازیافت زباله ندارد

۱۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۲۳
کد خبر: 85194730
یاسوج، مرکز استانی که بازیافت زباله ندارد

یاسوج-ایرنا- کارخانه پسماند شهر یاسوج در شهریور ۱۴۰۱ به مدت ۲ هفته بصورت آزمایشی آغاز بکار کرد ولی بدلیل نبود زیرساخت های لازم تعطیل شد و در حال حاضر بازیافت زباله ای در آن انجام نمی شود.

به گزارش ایرنا،با افزایش جمعیت، توسعه شهرنشینی و پیشرفت تکنولوژی روزانه زباله های زیادی تولید می شود که در صورت مدیریت نکردن اثرات زیانباری برای سلامتی افراد و محیط زیست در پی خواهد داشت.

بازیافت زباله (تبدیل کردن ماده آشغال به یک ماده قابل مصرف)یکی از راههای مدیریت زباله هاست که ضرورت دارد مدیران شهری این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند چرا که به کاهش آلودگی ها و حتی اشتغالزایی منجر می شود.

شهریاسوج با جمعیتی افزون بر ۲۰۰ هزار نفر یکی از شهرهای گردشگرپذیر و مهاجرپذیر است که حاشیه نشینی آن روبه گسترش است و سالانه مسافران زیادی از آن هم بازدید می کنند.

میزان جمع آوری زباله های روزانه شهر یاسوج به نسبت جمعیت از میانگین کشوری بالاتر است و همین افزایش تولید زباله ضرورت توجه به بازیافت زباله در این شهر کوهستانی را دوچندان می کند.

در اوایل دهه هفتاد ،سایت زباله ای نابجا و نامناسب در یکی از مناطق بالادستی شهر یاسوج (پُشتهِ دشت روم ۱۷ کیلومتری یاسوج) پیش بینی شد که پس از همه تخریب های محیط زیستی و منابع طبیعی و بهداشتی، بالاخره در سال ۱۴۰۱ کارخانه بازیافت در همان سایت به مدت ۲ هفته ای به صورت آزمایشی شروع به فعالیت کرد که بدلیل نبود زیر ساخت های لازم اعم از آب، گاز و برق تعطیل و رها شد.

جمع آوری زباله های شهریاسوج و روستاهای اطراف روزانه جمع آوری و در سایت مخصوص تخلیه می شود اما فعال نبودن کارخانه بازیافت و بازیافت نکردن زباله ها خطرات آن را دو چندان کرده است چرا که در بالادست واقع شده و سد "شاه قاسم" و چاهای آب آشامیدنی شهر یاسوج در پایین دست این سایت واقع شد.

تفکیک نکردن زباله ها و دپو کردن آن ها به صورت سنتی و آتش زدن آنها، باز پیامدهای زیانباری برای سلامتی و حتی منابع طبیعی دارد چرا که با رها شدن زباله ها، آتش آن ها به محیط کوهستانی اطراف سرایت کرده که تاکنون درخت ها و درختچه های زیادی در نزدیکی سایت بر اثر آتش سوزی از بین رفته است.

مدیر عامل پسماند شهرداری یاسوج در گفت وگوی اختصاصی ایرنا با اشاره به چالش های جمع آوری زباله ها اظهار کرد: در حال جمع اوری زباله ها به صورت سنتی انجام می شود اگرچه این روش مشکل بزرگی برای شهر، محیط زیست و سلامت مردم دارد.

"سید محمد کریمی" مشکل اصلی کارخانه بازیافت یاسوج را در حال حاضر نبود آب دانست و تاکید کرد: اگر نهادهای امنیتی ورود و همکاری کنند با راه اندازی کارخانه بازیافت مشکلات این بخش کمتر خواهد شد.

تولید زباله شهر یاسوج از میانگین کشوری بالاتر است

وی با اشاره به افزایش تولید زباله در شهر یاسوج گفت: روزانه حدود ۱۳۰ تن زباله از شهر یاسوج جمع آوری می شود که نسبت به میانگین کشوری افزایش دارد.

مدیر عامل پسماند تصریح کرد: یاسوج شهر پرمصرفی و حاشیه های زیادی داریم و روزانه علاوه بر جمع آوری زباله شهر، زباله های روستاهای اطراف یاسوج در سایت زباله دفن می شوند.

کریمی به حمل زباله ها اشاره کرد و گفت: ۲۶ دستگاه روزانه جمع آوری و تخلیه زباله شهر یاسوج را انجام می دهند و کارگرانی به صورت سنتی تفکیک زباله را انجام می دهند.

وی در پاسخ به نبود فِنس (حصار توری) در اطراف سایت زباله گفت: محدود سایت کامل فنس کشی شد و بخش زیادی از این فنس کشی سرقت شد که در نبود مانعی آتش سوزی زباله ها به محیط اطراف سرایت کرده و بخشی از زباله ها در محیط اطراف رها می شوند.

مدیر عامل پسماند در پاسخ به بازیافت زباله دیگر مراکز استانی کشور گفت: در بین مراکز کشور، تنها شهرکرد(مرکز استان چهار محال و بختیاری) مشکل مشابه شهر یاسوج را دارد که کارخانه بازیافت آن مدتی غیر فعال شده و به صورت سنتی زباله ها دفن می شوند.

سایت بازبافت یاسوج آب آشامیدنی را تهدید می کند

معاون پایش اداره کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با ایرنا با اشاره بر جانمایی نامناسب سایت پسماند شهر یاسوج به مشکلات دفن و پیامدهای آن اظهار کرد: جانمایی و مکان یابی محل پسماند شهر یاسوج ("پُشتهِ "دشت روم" ) نامناسب است چرا که امکان نفوذ شیرآبه های جایگاه دفن زباله های شهر یاسوج از طریق آبراهه ها به خصوص در فصل بارندگی و افزایش آب وجود دارد.

"رحمت الله جهانشاهی" یادآور شد: پایین دست این سایت سد "شاه قاسم" و سه حلقه چاه تامین آب آشامیدنی شهر یاسوج و آبخوان های "دشت روم" وجود دارد و از آنجا که آبخوان ها سطحی ترین منابع آبی هستند امکان نفوذ شیرابه ها به آبخوان ها و آب های پایین دستی وجود دارد.

با نفوذ شیرابه ها به آب های زیر زمینی، خطر سرطان افزایش می یابد

وی تصریح کرد: شیرآبه پسماند جزو خطرناک ترین پساب است چرا که فلزات سنگینی زیاد،خطرناک و سمی دارد و کاملا منابع آب آشامیدنی را تحت تاثیر قرار می دهد.

معاون پایش اداره کل محیط زیست اضافه کرد: چندین فلز سنگین مثل کادمیوم و سرب در شیرابه ها وجود دارد، ضمن نفوذ آنها به سفره‌ های آب زیرزمینی، درصد خطر افزایش سرطان را افزایش می دهد.

جهانشاهی به دیگر مشکلات جایگاه پسماند اشاره کرد و گفت: افرادی به صورت غیر بهداشتی و غیرحرفه ای تفکیک زباله را انجام می دهند که کاملا غیربهداشتی این کار انجام می شود.

وی اضافه کرد: جایگاه بازیافت گاها دچار آتش سوزی می شود که خود آتش سوزی مواد سمی تُکسین زیادی به همراه دارد که همه اینها نشان از مشکلات جایگاه دفن زباله دارد.

به گزارش ایرنا، با راه اندازی کارخانه بازیافت شهر یاسوج گرچه بخشی از مشکلات وتفکیک زباله انجام می شود امادفن اصولی زباله ها نیازمند همکاری شهروندان و همه سازمان های مرتبط است چرا که ترویج تفکیک زباله ها از مبدا با تشویق شهرداری و دیگر سازمان ها بخش مهمی از مشکلات کاسته می شود.

توجه نکردن به ضرورت و اهمیت مدیریت بازیافت زباله های شهر گردشگر پذیر یاسوج اثراث زیانبار نابخشودنی برای سلامت مردم و محیط زیست دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha