به گزارش خبرنگار ایرنا ، سیدحامد عاملی روز چهارشنبه در آیین افتتاح فاز یک و ۲ و کلنگزنی فازهای سه و چهار کارخانجات اسباببازی سامان میلاد آسیا اظهار کرد: مسئولان استان باید در حوزههای اداری و تامین بخشی از منابع کمک حال سرمایهگذاران باشند.
استاندار اردبیل همچنین با اشاره به لزوم حمایت از سرمایهگذاران بویژه در بخش صنعت افزود: در جلسات ستاد تسهیل باید حمایت از واحدهایی که میتوان به بهره برداری و نتیجه رساند، در دستور کار بگیرد.
وی به وجود ۱۵ طرح توسعهای با سرمایهگذاری بخش خصوصی در این استان اشاره کرد و افزود: تکمیل و افتتاح این طرحها ۱۲ هزار فرصت شغلی میتواند برای استان ایجاد کند و باید از چنین طرحهایی حمایت کنیم.
مقام عالی دولت در استان اردبیل با بیان این که این استان در حوزههای کشاورزی ، گردشگری و صنعت ظرفیتهای زیادی دارد که نتوانسته به ثروت تبدیل شود، ادامه داد: در گردشگری ظرفیتهای خدادادی زیادی در این استان وجود دارد ولی با ظرفیتها و زیرساختهای ضعیف نمیتوان ظرفیتهای خدادادی را به ثروت تبدیل کرد.
عاملی با اشاره به این که اراضی کشاورزی مستعدی در استان وجود دارد ، تصریح کرد: پایاب سد خداآفرین که میتواند یک میلیون تن سالانه محصولات کشاورزی کشور را افزایش دهد رها شده ، در حالی که با برنامهریزی میتوان از این مجموعه سالانه ۱۲ هزار میلیارد تومان برای استان درآمد ایجاد کرد.
وی یکی از مسایل مهم کشور را توجه به استقلال اقتصادی دانست و بیان کرد: در این حوزه از ظرفیتهای خود باید درست استفاده کنیم ، ظرفیتها را بشناسیم و آنها را برای مردم و کشور به ثروت تبدیل کنیم.
استاندار اردبیل تصریح کرد: در حوزه اقتصاد هنوز نتوانستیم آنطور که باید به نتیجه قابل توجه برسیم ، رهبر معظم انقلاب هم در بیانیه گام دوم و هم در بیانات اخیر خود فرمودند که وضعیت ما در بخش اقتصاد خیلی بهتر از این میتوانست باشد ، این موضوع جدی است و همه باید با تمام توان تلاش کنیم ظرفیتها را بدرستی استفاده و تبدیل به ثروت کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت دهه فجر و بیان این که مرور داشتهها فرصتی برای مرور اتفاقاتی است که در این ایام در این کشور رخ داده ، تصریح کرد: این یک مساله مهم و جدی بخصوص برای نسل جدید که در دوران انقلاب و دوران جنگ نبودند و این ایام را درک نکردند.
عاملی دهه فجر را فرصتی برای بازخوانی دلایل اتفاقاتی که در این روزها افتاد دانست که چرا انقلاب کردیم ، این انقلاب برای چه بود و انقلاب برای دستیابی به چه اهدافی رخ داد و ادامه داد: بطور مدوام باید اهداف و آرمانها بازخوانی شود و بدانیم کدام مسیر را باید پیش برویم و از انحرافاتی که ممکن است رخ بدهد جلوگیری کنیم.
استاندار اردبیل ادامه داد: یکی از مهمترین خواستههای مردم در زمان انقلاب ، استقلال بویژه استقلال سیاسی کشور بود ، به معنای این که مردم ، پدران و برادران ما در آن دوران دنبال حاکمیت متکی بر مردم نه حاکمیت متکی بر ابرقدتهای بزرگ دنیا بودند.
عاملی افزود: حاکمیتی که پشتوانهاش مردم باشند و یا حاکمیتی که پشتوانهاش ابرقدرت های دنیا باشد دو تا مطلب دارد ، در جریان رسانهای اخیر که اتفاق افتاد طرفهای مقابل و دشمنان ما تلاش کردند رژیم پهلوی و خیانتها و اتفاقات آن دوران را تطهیر کنند ، این وقایع و خیانتها را اگر ما هم فراموش کنیم تاریخ فراموش نخواهد کرد.
وی ادامه داد: ملتی که حافظه تاریخیاش درست کار نکند باید تجربیات سنگین را چندین باره تکرار کند و هزینههای بیشتری متقبل شود.
استاندار اردبیل گفت: در دوران رژیم پهلوی اتفاقاتی که در این کشور افتاد در بحث استقلال سیاسی بسیار خیانتبار بود ، در حوزه سرزمینی بسیاری از نقاط حساس کشور را از دست دادیم. در دوران صفویه وسعت کشور ایران سه میلیون کیلومتر مربع بود ولی الان ۱.۵ کیلومتر مربع است.
عاملی خاطرنشان کرد: همین امروز که ما دغدغه آب ارس را داریم و در سفر رییس جمهور و بعد از آن هم بحث دیپلماسی آب را مطرح کردیم و درخواست ما را از وزارت امور خارجه پیگیری حقابه آب ارس از کشور ترکیه بود و امروز باید التماس کنیم که حقابه ارس را بدهید تا منطقه مغان دچار مشکل نشود.
عاملی افزود: همین سرچشمههای ارس که کوههای آرات بود در دوران پهلوی به کشور ترکیه بخشیده شد ، در دوران همین رژیم خیانتکار آب هیرمند و سرچشمههای هیرمند را هم به زور ابرقدرتها و انگلیس و ترکیه به کشور افغانستان دادند و امروز افغانستان به ما میگوید" آب در برابر نفت".
وی ادامه داد: رژیم پهلوی برای تحکیم پایههای خود بحرین را در منطقه حساس تنگه هرمز از ایران جدا کرد و یکی از مهمترین ذخایر نفتی ما نیز در دوران همین رژیم از کشور ما جدا شد.
وی گفت: در آن دوران ما مالکیت بر اروند را از دست دادیم ، حتی در استان اردبیل نیز اردبیل بخشی از اراضی ارشق را به ترکیه و در خراسان بخشی از این منطقه را به شوروی سابق دادند.
استاندار اردبیل اظهار کرد: زمانی که حاکمیت سیاسی پشتوانهاش ابرقدرت ها هستند آنها امر میکنند که چه باید بکنید و چه نکنید ، ولی زمانی که حاکمیت پشتوانهاش مردم است مثل دوران هشت سال دفاع مقدس که ملت ایران فرزندان و پدران خود را از دست دادند ، آن همه شهید دادند ولی یک سانت از خاک کشور را به بیگانه ندادند و این پشتوانه مردمی است.
وی با گرامیداشت دهه فجر افزود: یکی از مسایل مهم و پیامهای مهم این روزها این است که حاکمیت سیاسی باید با پشتوانه مردم باشد ، هم مردم پشتیبان نظام خود باشند و هم حاکمیت در کنار مردم باشد و خود را از مردم جدا نکند ، زیرا ارزشهای انقلاب ما این بود که مردم در کنار نظام باشند و تبعیض ایجاد نشود و حاکمیت امتیاز ویژه برای خود قائل نشود.
استاندار اردبیل گفت: اگر امروز چنین مسایلی وارد جریان حاکمیت ما شده قطعا با اصل ، ذات و روح انقلاب ما در تعارض است و باید ارزشهای انقلاب را بازخوانی کرده و اجازه چنین انحرافاتی را در افراد و مجموعهها ندهیم.
نظر شما