به گزارش ایرنا، علی اکبر قانعی شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران و با قدردانی از همکاری و اطلاع رسانی فعالان فضای مجازی و رسانههای گروهی در انعکاس و پوشش اخبار حوزه گردشگری ، افزود: از این تعداد مسافر حدود پنج هزار نفر از مناطق ییلاقی و تفرجگاهها و جاذبه های گردشگری و تاریخی به ویژه در روستاهای بخش مرکزی دیدن کردند.
وی ادامه داد: از مهمترین محلهایی که تاکنون مقصد میهمانان و مسافران نوروزی در بهار امسال بوده به ترتیب از لحاظ حجم جمعیت میتوان به منطقه تاریخی، فرهنگی و گردشگری غربال بیز در بخش مرکزی، کوه ریگ به عنوان تپه شنی بزرگ استان و سپس به روستای گردشگری سریزد اشاره کرد.
این مسئول اظهار کرد: برپایی جشنوارههای فرهنگی هنری به خصوص در حوزه صنایع دستی و همچنین برگزاری مسابقات، ایجاد غرفههای فرهنگی در شهر و مناطق روستایی و مبادی ورودی شهرستان اشاره کرد که تا پایان تعطیلات امسال ادامه دارد.
اسکان پنج هزار نفر در مهریز
قانعی بیان کرد: از ابتدای تعطیلات نوروزی تاکنون بیش از پنج هزار نفر در ۲۱ محل در شهر و مناطق روستایی بخش مرکزی پذیرش و اسکان یافتند و این برنامه با همکاری بخشهای مختلف با قوت در محلهای مختلف ادامه دارد و مشکلی نیست.
بنای اولیه شهرستان مهریز را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی نسبت دادهاند و آب و هوای آن معتدل و بیابانی است و این منطقه با شرایط خاص جغرافیایی و موقعیت طبیعی در حاشیه کویر از گذشته برای کاروانهای تجاری شاهراهی حیاتی ساخته است.
مهریز با قابلیتهای تفریحی، گردشگری از جمله چشمه زیبای غربال بیز، منطقه تفریحی کوهریگ و آثار باشکوه تاریخی خشتی و غیره همواره پذیرای خیل کثیری از گردشگران داخلی و خارجی است و از مهمترین صنایع دستی آن میتوان از قالیبافی، آهنگری، سریشم، گیوهبافی، سبدبافی و چاقوسازی نام برد.
مهریز یکی از شهرستانهای ۱۱ گانه استان یزد است که در ۳۰ کیلومتری جنوب مرکز استان و در کنار جاده بینالمللی شمال به جنوب کشور( تهران ، بندر عباس ، یزد و کرمان) قرار دارد و از شمال به بخش مرکزی یزد، از شرق به بخش مرکزی بافق و بخش مرکزی شهرستان شهربابک استان کرمان، از سمت جنوب به شهرستانهای خاتم و سیرجان و از سمت غرب به بخش نیر شهرستان تفت و نیز شهرستانهای ابرکوه و تفت محدود است .
ادامه ارتفاعات شیرکوه در بخش غربی شهرستان موجب تشکیل سفرههای غنی آب زیرزمینی و تعدیل هوای آن نسبت به دیگر نقاط استان یزد شده است و یک بخش مرکزی، پنج دهستان به نامهای ارنان، بهادران، تنگ چنار، میانکوه و خورمیز و ۴۶۸ آبادی دارد و ۴۶ روستای بخش مرکزی آن دارای شورای اسلامی و دهیاری مصوب است.
این شهرستان با داشتن آب و هوای مناسب، شرایط بسیار خوبی را برای کشت انواع محصولات باغی و زراعی از قبیل پسته، گردو، بادام، انجیر، آلو، زردآلو، گندم و جو فراهم آورده و یکی از مهمترین مراکز کشت پسته با بیشترین میزان تولید در استان تلقی میشود.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
نظر شما