به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی تامین آب بخشی از شیراز در قالب اجرای خط دوم آبرسانی از سد درودزن با ظرفیت سه هزار لیتر بر ثانیه از سال ۱۳۹۰ آغاز شد. بسیاری از استانداران و مسئولان استانی و کشوری که از سال ۱۳۹۰ وعده افتتاح این طرح را داده بودند بازنشسته شدند و وعده افتتاح این طرح از سالی به سالی دیگر پر کشید.
تا پیش از دولت سیزدهم، حداقل چهار استاندار فارس، بارها در معیت وزیران وقت نیرو یا دیگر مسئولان کلان کشوری از طرح خط دوم انتقال آب به شیراز بازدید کردند و وعده افتتاح آن را دادند اما به نتیجه نرسید.
گام نخست خط دوم آبرسانی به شیراز از سد درودزن، تصفیهخانه آب شیراز و فاز اول آبرسانی به سعادت شهر و ارسنجان ۱۲ تیرماه سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری رسید اما این طرح نیاز به افتتاح فازها و گام های تکمیلی داشت تا بتواند چرخه کاملی از آبرسانی به شیراز از سد درودزن را ایجاد کند که این موضوع در سفر استانی آیتالله رییسی رییس جمهور به فارس در دستور کار قرار گرفت.
از ویژگی های این خط می توان به ظرفیت بالا و اجرای آن در ارتفاعات اشاره کرد که همین مساله منجر به احداث یک باب ایستگاه افزایش فشار در مقیاس بزرگ شد و در بخشی دیگر از مسیر نیز تونلی به طول پنج کیلومتر احداث گردید.
تا پیش از دولت سیزدهم، حداقل چهار استاندار فارس، بارها در معیت وزیران وقت نیرو یا دیگر مسئولان کلان کشوری از طرح خط دوم انتقال آب به شیراز بازدید کردند و وعده افتتاح آن را دادند اما به نتیجه نرسید.هم اینک ۷۵ درصد آب مورد نیاز شهر شیراز از آب محل منابع زیر زمینی و چاهها و ۲۵ درصد از طریق آبهای سطحی تامین می شود که قرار است با بهرهبرداری از خط دوم آبرسانی شیراز، ۸۰ حلقه چاه آب از مدار خارج شود.
طول خط دوم انتقال آب از سد درودزن تا مخازن معالی آباد شیراز ۷۸ کیلومتر، جنس لوله فولادی در قطرهای یک هزار و ۴۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ میلیمتر و دارای تصفیه خانه و ایستگاه پمپاژ هر کدام به ظرفیت سه متر مکعب در ثانیه و یک تونل ۱۲ کیلومتر است که تاکنون ۹۵ درصد نیز پیشرفت فیزیکی دارد.
نوید افتتاح خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز در اردیبهشت ۱۴۰۲
استاندار فارس در بازدید اخیر از این طرح گفت: خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز حداکثر تا پایان اردیبهشتماه سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
دکتر محمدهادی ایمانیه افزود: خوشبختانه مراحل پایانی این پروژه را طی میکنیم؛ یک بحث قانونی در قرارداد پیمانکار این پروژه وجود داشت که با کمک دیوان محاسبات این موضوع برطرف شد.
وی ادامه داد: یک مشکلی در ارتباط با پمپ انتقال آب و بحث تامین برق آن داریم که خوشبختانه با مدیر توانیر کشور صحبت شد و ایشان قول دادند در جلسه ای این موضوع بررسی و دستورات لازم را در این زمینه صادر کنند.
نماینده عالی دولت در استان فارس گفت: پروژه خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز حداکثر تا اواخر اردیبهشتماه به بهرهبرداری میرسد.
رفع مشکل تامین آب شیراز با اجرای خط دوم انتقال آب
ایمانیه با بیان اینکه با اتمام پروژه خط دوم انتقال آب از سد درود زن مشکل تامین آب کلانشهر شیراز رفع خواهد شد، افزود: شتاب در اجرای این طرح و بهره برداری کامل از طرح یک مطالبه مردمی است.
وی خشکسالی های سال های گذشته را یکی از مشکلات اساسی فارس دانست و ادامه داد: فارس در سه حوزه کشاورزی، صنعت و بویژه آب آشامیدنی دچار مشکل است که با تدابیر صورت گرفته توسط دولت سیزدهم تامین آب آشامیدنی در روستاها و شهرهای استان در دستور کار قرار گرفت.
خط دوم انتقال آب سد درودزن به شیراز در مراحل پایانی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان فارس نیز در این زمینه گفت: عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب آشامیدنی از سد درودزن به شیراز با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی در مراحل پایانی قرار دارد.
سیاوش بدری افزود: از مجموع خط انتقال این پروژه حدود ۲ هزار و ۸۰۰ متر باقیمانده که با توجه به اینکه این میزان باقیمانده از داخل محدوده شهر شیراز می گذرد نسبت به طول کل مسیر ۷۸ کیلومتری از سخت ترین مراحل کار محسوب می شود.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا این پروژه در بهار ۱۴۰۲ به بهرهبرداری برسد.
تامین برق مورد نیاز تاسیسات خط انتقال
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس هم در این زمینه گفت: برق مورد نیاز برای تاسیسات خط دوم آبرسانی به شیراز تامین شده و شرایط برای بهرهبرداری از این تاسیسات فراهم است.
یدالله حقیقی افزود: هم اینک برق تصفیه خانه تامین و مشکلات پیش روی خط دوم انتقال آب به کلانشهر شیراز که در حوزه تامین برق بوده مرتفع شده است.
وی با اشاره به ضرورت تامین برق ایستگاه تقویت فشار تاسیسات آبرسانی ادامه داد: با تدبیر و درایت متخصصان و مهندسان شرکت برق منطقهای فارس، تامین برق در شرایط مختلف بررسی و مطالعه شده و به گونه ای که خللی در کارکرد ایستگاههای تقویت فشار ایجاد نشود امکانات تامین و انتقال برق برنامهریزی شده و برای آن راهکار اندیشیده شده است که قطع برق در مسیر ایستگاهها رخ ندهد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس گفت: همچنین طی یک اقدام جهادگونه با نصب ایستگاه برق جدید و افزایش ظرفیت ایستگاه پمپاژ در طول مسیر برنامهریزی شده تا ایستگاههای تقویت فشار آب در خط دوم انتقال آب به شیراز همیشه و همواره برق دار باشند.
حقیقی بیان کرد: تمام موارد احتمالی چالش برانگیز از جمله تامین برق در نقاط اوج مصرف تابستانی، امکان ایجاد اختلال در کارکرد دیزل ژنراتورها برای تامین برق تاسیسات آبرسانی برای تامین آب پایدار بررسی و مطالعه شده است.
با توجه به این موضوع که بسیاری از نقاط شیراز طی هفتههای نخست تابستان با افت فشار و قطع آب روبرو میشوند و افزایش مصرف در فصل گرما عامل اصلی کمبود و تنش آبی در شیراز اعلام شده، امید است با تکمیل و بهرهبرداری از طرح انتقال آب سد درود زن به شیراز از خط دوم مشکل تامین آب به ویژه در فصول گرم در کلانشهر شیراز برطرف شود.
نظر شما