به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا قاسمی روز یکشنبه در نشست قرارگاه امنیت غذایی استان سمنان در سالن جلسات شهید شاهی سازمان جهادکشاورزی استان، با بیان اینکه یکی از مطالبات اصلی و مورد درخواست مرغداران استان سمنان تامین سویا است، افزود: پیگیریهای لازم در این زمینه به صورت جدی در حال انجام است.
وی اضافه کرد: باید ظرف سه روز آتی بخشی از نیازهای مرغداران و پرورشدهندگان دامهای شیری به کنجاله از طریق استفاده از ظرفیت مجموعههای تولیدی داخل استان سمنان رفع شود و پیگیریهای کشوری نیز برای تامین این نهاده مهم در کنار آن صورت گیرد.
وی با اشاره به درپیش بودن ماه محرم و افزایش نیاز بازار به مصرف گوشت مرغ، به ذخایر موجود مرغ منجمد در انبارهای استان سمنان نیز اشاره و بیان کرد: با توجه به درپیش بودن ماه محرم و ایام سوگواری حسینی و افزایش تقاضاها برای گوشت مرغ در استان سمنان در این ایام، برای مرغ منجمد باید برآوردی داشت و نیاز استان به گوشت مرغ بررسی شود و بر اساس آن، برنامهریزی لازم صورت گیرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: در خصوص ذرت یا سویا و دیگر نهاده های دامی مشکلاتی وجود دارد که این مشکلات به نوبت در حال پیگیری و رفع شدن است.
وی افزود: اگر متقاضیانی در استان سمنان وجود دارند که خرید ذرت انجام داده اند، اما ذرت به آنها تحویل نشده است، می توان با توجه به وضعیت مناسب موجودی انبارها، ذرت لازم این متقاضیان به صورت امانی از طریق شرکت پشتیبانی امور دام استان سمنان به آنان تحویل شود تا در فرایند تولید گوشت قرمز و گوشت مرغ مشکلی پیش نیاید و ضرورت دارد فرایندی برای این مساله پیشبینی شود.
توزیع مرغ تولیدی در داخل استان برای تثبیت قیمت
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تاکید بر لزوم حفظ گوشت مرغ منجمد موجود در انبارهای استان سمنان برای توزیع در بازارهای داخل این استان تصریح کرد: مرغ منجمد با توجه به نیازهای موجود باید برای مصرف داخل استان حفظ شود.
وی اضافه کرد: مرغ منجمد موجود در استان سمنان برای مصارف آتی به ویژه در زمان محرم باید در خود استان سمنان توزیع شود تا با جوجهریزی مناسب انجام شده در ماههای اخیر، در آینده ثبات و تعادل در قیمت گوشت مرغ ایجاد شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اجرای طرح توزیع امانی نهاده به بهرهبرداران دامی عشایری و روستایی استان در سال گذشته، بیان کرد: درخصوص اجرای طرح پرواربندی امانی برای عشایر و روستائیان استان، باید هر میزان نهاده مورد نیاز بهرهبرداران واجد شرایط در این بخش تأمین و به متقاضیان تحویل شود و میتوان از طریق اتحادیههای دامی در شهرستانهای استان این ظرفیت را توسعه داد.
بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک و حدود ۱۰۰ هزار راس دام سنگین در استان سمنان وجود دارد.
استان سمنان ۴۹۹ واحد با ظرفیت ۱۴ میلیون و ۲۵۱ هزار و ۹۷۴ قطعه در بخش صنعت طیور دارد و از مجموع واحدهای فعال در زمینه صنعت طیور استان ۳۸۶ واحد مربوط به پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت ۹ میلیون و ۶۹۰ هزار و ۸۰۰ قطعه است.
و نیاز استان به گوشت مرغ روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ تن است.
نظر شما