به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در روزهای منتهی به برگزاری این نشست، رسانهها درباره حضور مقامات کشورها گمانهزنی هایی دارند، به ویژه کشورهایی چون چین به دلیل مناقشات حل نشده مرزی پ با هند، آمریکا به دلیل حضور روسیه در این نشست و روسیه به دلیل افزایش فشارهای بینالمللی به دلیل درگیری در اوکراین، بیشتر مورد بررسی و سوال قرار گرفته اند.
در روزهای اخیر کاخ کرملین رسما اعلام کرده است که پوتین در این اجلاس حضور نخواهد یافت، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین با بیان این که برنامه کاری رییس جمهور روسیه بسیار شلوغ و فشرده است، گفت: اکنون برنامهای برای سفر پوتین وجود ندارد و رییس جمهور روسیه شخصا در نشست گروه ۲۰ در دهلی نو حضور نخواهد داشت.
وی افزود: پوتین هیچ برنامه جایگزینی (مثل حضور برخط) در این اجلاس ندارد و این نظر تغییر نمیکند.
از سوی دیگر رسانه های هندی با مطرح کردن گمانه زنی های خود اعلام کردند که شی جین پینگ، رییس جمهور چین شخصا در این اجلاس شرکت می کند اما منابع رسمی چین هنوز خبر رسمی در این خصوص اعلام نکرده اند.
این موضوع با توجه به گفت و گوی های اخیر نخست وزیر هند نارندرا مودی و شی جین پینگ در نشست شانگهای و نشست بریکس در آفریقای جنوبی مطرح شده است که به نظر می رسد هر دو مقام بر حفظ ارتباط دوستانه میان دو کشور تاکید دارند و برای آن تلاش می کنند.
منابع غربی هم از تصمیم بایدن برای سفر به هند و شرکت در نشست گروه ۲۰ خبر داده اند.
سه شنبه گذشته، کاخ سفید اعلام کرد رییس جمهور آمریکا، در یک سفر سه روزه از ۷ تا ۱۰ سپتامبر به دهلی نو سفر می کند تا با شرکای خود در گروه ۲۰ گفت وگو و در نشست پایانی شرکت کند.
جیک سالیوان، دبیر امنیت ملی کاخ سفید با تشریح برنامه های بایدن برای بانک جهانی، اظهار داشت: رییس جمهور آمریکا با یک پیام برای کشورهای جنوب جهان به این نشست خواهد آمد و می گوید که در کنار جنوب جهان هستیم.
گفت و گو درباره انتقال انرژی پاک، مبارزه با تغییرات آب وهوایی و کاهش تاثیر اقتصادی و اجتماعی جنگ در اوکراین، بخش مهمی از برنامه های بایدن برای مطرح کردن در نشست گروه ۲۰ خواهد بود.
گروه بیست (جی۲۰) یک ائتلاف قدرتمند به منظور همکاری های اقتصادی بین المللی است. این گروه نقش مهمی در شکلدهی، تقویت ساختار و تصمیمگیری جهانی در تمام مسائل مهم اقتصادی بینالمللی ایفا میکند. این ائتلاف در پی بحران اقتصادی و مالی جهانی در سال ۲۰۰۷ به سطح سران کشورها/دولت ها ارتقا یافت و در سال ۲۰۰۹ به عنوان «مجمع برتر همکاری های اقتصادی بین المللی» معرفی شد. گروه ۲۰ در ابتدا بیشتر بر مسائل کلان اقتصادی متمرکز بود، اما از آن زمان به بعد دستور کار خود را به تجارت، توسعه پایدار، بهداشت، کشاورزی، انرژی، محیط زیست، تغییرات آب و هوا و مبارزه با فساد گسترش داد.
اجلاس سران گروه ۲۰ هر سال با یک ریاست دوره ای برگزار می شود و رییس آن مسئول گردآوری دستور کار گروه ۲۰ با مشورت سایر اعضا و در پاسخ به تحولات اقتصاد جهانی است، در سال جاری میلادی هند از ۱ دسامبر ۲۰۲۲ تا ۳۰ نوامبر ۲۰۲۳ ریاست گروه ۲۰ را بر عهده دارد.
نشست گروه ۲۰، در روزهای ۹ تا ۱۰ سپتامبر (۱۸ و ۱۹ شهریور) در دهلی نو، پایتخت هند برگزار خواهد شد.
نظر شما