۲۰ شهریور ۱۴۰۲، ۱۶:۰۲
کد خبرنگار: 750
کد خبر: 85225846
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برداشت بیش از ۲ هزار تن پسته از باغ‌های شاهرود آغاز شد

شاهرود - ایرنا - رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود از آغاز برداشت ۲ هزار و ۳۱۰ تن پسته از باغ‌های این شهرستان خبر داد.

حمید آقابیگی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه پسته به عنوان محصولی راهبردی و ارزآور در اقتصاد کشور محسوب می‌شود، افزود: توسعه باغ‌های پسته این شهرستان در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

وی با اشاره به اینکه مساحت باغ‌های پسته شهرستان شاهرود چهار هزار و ۶۰۰ هکتار است، ابراز کرد: ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از باغ‌های پسته این شهرستان بارور و ۲ هزار ۵۰۰ هکتار غیربارور است.

آقابیگی با بیان اینکه عملکرد تولید پسته در این شهرستان یک‌هزار و ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار است، اظهار کرد: محصول پسته به دلیل نیاز آبی کم و درآمدزایی بالا، می‌تواند جایگزین مناسبی برای انواع محصولات کشاورزی باشد.

رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود با اشاره به اینکه کشت و توسعه باغ‌های پسته زمینه اشتغال‌زایی بالایی در این شهرستان را فراهم کرده است، افزود: کیفیت محصول پسته شهرستان شاهرود دارای شرایط مطلوبی است و بیشتر تولیدات در حد محصول سالم قرار دارند.

فعالیت پنج کارگاه فرآوری پسته در شاهرود

وی از عملیات فرآوری پسته در پنج کارگاه این شهرستان خبر داد و گفت: این فرآوری به صورت بهداشتی در نقاط مختلف شهرستان انجام می‌شود.

آقابیگی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر سرشاخه کاری پسته به منظور پیوند ارقام تجاری بر روی ارقام نامرغوب و محلی انجام شده است، ابراز کرد: ارقام کشت شده پسته شامل عباسعلی، اکبری، شاه‌پسند، احمد آقایی، کله قوچی محلی و بومی است.

رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود با بیان اینکه نیاز خالص آبی در پسته‌کاری ۹ هزار و ۱۲۰ متر مکعب طی سال در یک هکتار است، اظهار کرد: مزایای کشت این محصول قیمت بالا، طول عمر بالای درخت و مقاومت نسبی به شوری آب و خاک است.

وی ادامه داد: هزینه‌های سالانه بسیار بالا، وجود آفات خسارت‌زایی مانند پسیل پسته، سن و زنبور مغزخوار پسته، سرمازدگی دیررس بهاره، تلقیح نامناسب با نوسانات دمایی و بارندگی‌های بهاره نیز از مشکلات کشت این محصول است.

شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان دارای ۳۰ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی و ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ است.

به گزارش ایرنا، ۱۹۸ هزار هکتار از وسعت زمین های استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل می‌دهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی فعالند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha