اعطای معافیت های مالیاتی در استانهای محروم گامی برای توزیع عادلانه ثروت

یاسوج- ایرنا- طبق نظر کارشناسان، مالیات و معافیت های مالیاتی از ابزارهای مهم توزیع عادلانه درآمد در جامعه هستند که بیشتر در راستای اصلاح توزیع درآمد و کاهش فقر انجام می شود و یکی از خواسته های صاحبان مشاغل در استان محروم کهگیلویه و بویراحمد بحث معافیت های مالیاتی است که خواستار توجه ویژه دولت هستند.

به گزارش ایرنا، اعطای معافیت های مالیاتی در راستای توزیع عادلانه ثروت و تقویت بنیه های تولیدی اقتصاد مناطق محروم در اقتصاد کشور بسیار مهم است. طبق نظر کارشناسان یکی از اهداف معافیتهای مالیاتی منطقه ای، تقویت بنیه اقتصادی مناطق خاص است.

در این روش دولت با برقراری سیاست حمایت از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی مناطق مورد نظر، زمینه را برای انتقال سرمایه و سایر منابع به مناطق مذکور فراهم می کند که در نهایت می تواند منجر به تسریع در رشد و توسعه اقتصادی مناطق شود.

دولت گام های خوبی برای موضوع مالیات و توزیع آن برداشته است به گونه ای که سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرده که توزیع مالیات و عوارض ارزش افزوده هر استان باید در همان استان توزیع شود.

یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم هزینه کرد درآمدهای مالیاتی در مناطق و به‌ویژه استان‌های محروم و کمتر برخوردار است.

یکی از فعالان حوزه اصناف می گوید که چرا باید ما مغازه داران مالیات های کمرشکن بدهیم، هزینه کارگر، هزینه کرایه مغازه و هزینه حمل بار همه و همه باید پرداخت شوند و علاوه بر آن ها مالیات زیادی هم باید پرداخت کنیم.

محمد حیدری تاکید می کند که درصد بسیاری از مغازه دارها از میزان مالیات تعیین شده گله مندند و با رضایت آن را پرداخت نمی کنند.

یکی دیگر از مغازه داران یاسوجی می گوید: در حال حاضر به هیچ وجه وضع مغازه داران خوب نیست و سازمان مالیاتی در حال فشار به روی اصناف است. وی ادامه داد: زیر بار مالیات کمر خم کرده ایم و چنانچه همین وضع ادامه داشته باشد مجبورم تقاضای لغو پروانه بدهم.

به کسب و کارهای خرد و کوچک مردم فشار نیاید

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: باید در وصول مالیات به سمت کسانی برویم که فرار مالیاتی دارند و سعی کنید به مردم فشار نیاید و خسارت و ظلم به آنها نشود زیرا مردم عمدتاً درآمد چندانی ندارند.

سید علی احمدزاده تصریح کرد: عمده دغدغه بازاریان استان در حوزه مالیاتی است و باید متولیان امر در نشست های تخصصی موضوع را بررسی و پاسخ گوی دغدغه آنان باشند.

وی ابراز کرد: کسب رتبه اول کشوری در رشد درآمدی و تحقق ۹۹ درصدی وصول مالیاتی از موفقیت‌های استان است.

احمدزاده تاکید کرد: سعی کنید به کسب و کارهای خرد و کوچک مردم فشار نیاید و شرکت‌های بزرگ که فرار مالیاتی دارند، شناسایی کنید و از آنها مالیات را وصول کنید.

وی تحقق ۹۹ درصد وصول مالیات را مایه خرسندی دانست و تصریح کرد: از اینکه به کسب و کارهای خُرد و کوچک فشار نیامده، باعث خوشحالی مضاعف است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: ما هرگز نمی خواهیم به کسبه آسیب وارد شود بلکه تلاش بر این باشد در جهت تقویت اصناف حرکت کنیم.

احمدزاده پرداخت قانونی مالیات را مهم و ضروری دانست و یادآور شد: اداره کل امور مالیاتی استان ۴۰۰ میلیارد تومان مالیات استان را از استان خوزستان که طی این سال ها پرداخته نشده بود وصول کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در ارائه خدمات به کسبه و انعطاف با بازار ضروری است، گفت: بازاریان غالبا سرمایه دار نیستند لذا هر جایی که می شود به بازار کمک کرد باید انعطاف به چرخ بدهیم تا زندگی آنها تامین شود.

روزانه ۱۵ نفر تقاضای ابطال پروانه به دلیل عدم توان در پرداخت مالیات را دارند

رئیس اتاق اصناف یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: انتظار نگاه ویژه به کهگیلویه و بویراحمد داریم زیرا این استان ظرفیت های بسیاری در حوزه آب، انرژِی و منابع طبیعی دارد.

مهرداد الهی افزود: کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵ درصد منابع نفت و گاز ، اما همواره پسوند و پیشوند این استان محروم است، را با خود یدک می کشد.

الهی به وضعیت ضعیف بازار یاسوج گریزی زد و تاکید کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل شرایط اقتصادی دارد، باید اخذ مالیات در آن با سراسر کشور تفاوت داشته باشد.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته مالیات دریافت شده در استان ما نسبت به سایر استان‌ها در صدر بوده که جا دارد به این مسئله توجه ویژه‌ای شود، روزانه به طور میانگین حدود ۱۵ تقاضای ابطال پروانه کسب داریم، به دلیل اینکه اصناف ما توان پرداخت مالیات را ندارند.

کهگیلویه و بویراحمد کم ترین فرار مالیاتی را دارد

مدیرکل امور مالیاتی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: درآمدهای مالیاتی پاک‌ترین، بهترین و سالم‌ترین درآمدی است که به خزانه دولت واریز می‌شود.

میلاد فرخان افزود: ۴۵۰ میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده و عوارض آلایندگی میان شهرداری ها و دهیاری ها و روستاهای فاقد دهیاری استان و میان مناطق مشمول آلایندگی توزیع شده است.

وی ابراز کرد: در سال گذشته از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده ۳۰۷ میلیارد تومان میان شهرداران، دهیاران و روستاهای فاقد دهیاری و عشایر توزیع شد.

مدیرکل امور مالیاتی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: هر واحد کسبی با توجه به نوع شغل، ضریب پرداخت مالیاتش طبق قانون مشخص می شود پس بی انصافی و خلاف قانون است که اگر کسی به بهانه اخذ مالیات اقدام به گران فروشی کند.

وی با اشاره به موضوع فرار مالیاتی نیز، تصریح کرد: بخش زیادی از فرارهای مالیاتی در استان شناسایی و وصول شده است و این استان کم ترین فرار مالیاتی را در حال حاضر دارد.

موضوع معافیت های مالیاتی مناطق محروم در دستور جدی وزارت صمت است

معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت در سفر اخیر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: موضوع مشوق ها و معافیت های مالیاتی در استان های محروم کشور به ویژه از سرمایه گذاران در حوزه صنعت و معدن به جد پیگیری می شود.

علیرضا شاه میرزایی اظهار کرد: معافیت های مالیاتی برای استان های محروم در برنامه سازمان امور مالیاتی و وزارت صمت قرار دارد و از جمله آن ها موافقت نامه های ۱۰ ساله برای این مناطق است که باید اعمال شود.

وی افزود: همچنین تسهیلات تبصره ۱۸ که در اختیار امور اقتصاد و دارایی است باید اختصاص پیدا کند و به طور مرتب از سوی «سیدمحمدهادی سبحانیان» رئیس سازمان مالیاتی کشور این موضوع پیگیری می شود.

معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: این دولت میراث‌دار ناترازی زیادی بوده که مشکلات را ایجاد کرده است و این ناترازی ناشی از مشکلات ارزی و سیاست‌های غلط درگذشته بود و سال‌ها طول می‌کشد که این مسائل برطرف شود.

به گزارش ایرنا، با توجه به تحریم‌های ظالمانه آمریکا و جلوگیری از صادارت نفت در سال‌های اخیر؛ مالیات به عنوان شاخص‌ترین منبع درآمد دولت در نظر گرفته شده است.

دولت ها از اخذ مالیات از جامعه اهداف متعدد و عمده‌ای را دنبال می کنند در واقع شهروندان با پرداخت بخشی از درآمد خود به دولت‌ها در قالب مالیات به دولت اختیار می‌دهند برای اداره‌ امور کشور، اجرای سیاست‌های مالی، تامین کالاها و خدمات عمومی و ضروری، تضمین امنیت، اجرای برنامه های توسعه و عمرانی کشور، از آن استفاده کند. از جمله اهداف دولت می توان به تامین بخشی از هزینه های عمومی جامعه، توزیع عادلانه درآمد عمومی جامعه و کنترل واردات و صادرات و کنترل تورم و رکود اشاره کرد. بدین ترتیب پرداخت مالیات از مهمترین عوامل رشد و توسعه جامعه محسوب می شود و موجب رونق اقتصادی، تحقق عدالت اجتماعی، افزایش خدمات و عمران و آبادانی کشور می شود.

در کهگیلویه و بویراحمد حدود ۵۰ هزار مؤدی حقیقی و حقوقی فعال وجود دارد.

این استان با هشت شهرستان بیش از ۷۲۳ هزار نفر جمعیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha