۲۴ آذر ۱۴۰۲، ۹:۵۰
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85322186
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

«پویش ملی سلامت»؛ گامی موثر برای مهار بیماری‌های کُشنده

۲۴ آذر ۱۴۰۲، ۹:۵۰
کد خبر: 85322186
سعید وحیدی
«پویش ملی سلامت»؛ گامی موثر برای مهار بیماری‌های کُشنده

بجنورد- ایرنا- دیابت و فشارخون بالا از بیماری های کُشنده و خاموشی است که موثرترین راهکارها برای مهار این بیماری ها غربالگری سلامت و پیشگیری است که این روزها در قالب طرح هدفمند «پویش ملی سلامت» در حال اجرا است.

به گزارش ایرنا، امروزه بیماری های غیر واگیر بیشترین علت مرگ در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است و جولان این بیماری ها بار اقتصادی زیادی به کشورها تحمیل می کند.

کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و بخش زیادی از اعتبارات سلامت برای درمان بیماری های کُشنده اما قابل پیشگیری دیابت و فشار خون هزینه می شود.

بیماری هایی که نیمی از افراد مبتلا به آن از بیماری خود مطلع نیستند و بسیاری از افراد زمانی از فشار خون و دیابت خود با خبر می‌شوند که روند درمان آنها را بسیار سخت و زمینه ابتلای آنها را به بیماری های قلبی و عروقی و سکته مغزی فراهم کرده است.

در حالی که با شناسایی، پیشگیری و کنترل این بیماری ها می توان جدای از ارتقای سلامت جامعه از بسیاری هزینه های اقتصادی در بخش درمان جلوگیری کرد.

«پویش ملی سلامت» یکی از راهکارهای عملیاتی است که با هدف پیشگیری و کنترل از بیماری های غیر واگیر همزمان با سراسر کشور در خراسان شمالی از ۲۰ آبان ماه امسال در حال اجرا است.

استانی که ۱۰ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال آن مبتلا به دیابت و ۳۸ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال آن نیز مبتلا به فشار خون بالا هستند که اجرای پویش ملی سلامت می تواند نقش موثری در آگاهی بخشی به مردم و کنترل این بیماری های کُشنده داشته باشد.

«پویش ملی سلامت»؛ گامی موثر برای مهار بیماری‌های کُشنده

ابتلای ۳۸ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال به فشار خون

مدیرگروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی می گوید: براساس آخرین پیمایش ها، ۳۸ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال استان فشار خون دارند که این رقم بالاتر از میانگین کشوری است.

دکتر فلوریا انفرادی می افزاید: براساس پیمایش های سال ۱۴۰۰ ، خراسان شمالی دومین استان از نظر شیوع فشار خون بالا در کشور است.

به گفته وی؛ میانگین کشوری فشارخون بالا در افراد بالای ۲۵ سال ۳۲ درصد است.

انفرادی ادامه می دهد: از نظر جنسیتی تفاوت چندانی بین آمار مردان و زنان مبتلا به فشار خون بالا نیست اما آمار فشار خون بالا در بانوان پس از سن یائسگی افزایش یافته است.

وی می گوید: براساس آخرین پیمایش ها ۱۰ درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال استان نیز مبتلا به دیابت هستند.

انفرادی می افزاید: اکنون ۱۷ هزار بیمار دیابتی در استان از خدمات مراکز جامع سلامت، خانه های بهداشت و کلینیک‌های تخصصی بهره‌مند هستند.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی ادامه می دهد: از این تعداد حدود سه هزار نفر در سامانه مدیریت بیماری های نادر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مصرف "پن انسولین" ثبت شده اند.

«پویش ملی سلامت»؛ گامی موثر برای مهار بیماری‌های کُشنده

شناسایی سه هزار بیمار جدید دیابتی و فشار خون

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان‌شمالی می گوید: سه هزار و ۲۹۱ بیمار مشکوک به دیابت و فشار خون بالا در استان با اجرای پویش ملی سلامت از ۲۰ آبان ماه امسال تاکنون شناسایی شده است.

دکتر جواد شاهین فر می افزاید: از این تعداد ۲ هزار و ۲۰۸ بیمار در استان مشکوک به فشار خون بالا و یکهزار و ۸۳ نفر نیز مشکوک به دیابت تشخیص داده شده اند.

وی ادامه می دهد: تاکنون ۱۱۱ هزار و ۶۵۷ نفر از خراسان شمالی برای اندازه گیری فشار خون و دیابت در پویش ملی سلامت شرکت کرده اند.

شاهین فر می گوید: شهرستان بجنورد با ۳۰ هزار و ۵۹ نفر و گرمه با ۶ هزار و ۶۸۱ نفر به ترتیب بیشترین و کمترین افراد شرکت کننده در پویش ملی سلامت هستند.

به گفته وی؛ پویش ملی سلامت در خراسان شمالی همزمان با سراسر کشور آغاز شده و تا ۱۵ دی ماه امسال ادامه دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان‌شمالی خاطرنشان می کند: جمعیت بالای ۱۸ سال استان اکنون می‌توانند با مراجعه به مراکز بهداشتی برای اندازه گیری فشارخون و دیابت در این پویش شرکت کنند.

«پویش ملی سلامت»؛ گامی موثر برای مهار بیماری‌های کُشنده

مشارکت ۷۱۷ مراقب بهداشت در «پویش ملی سلامت»

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی می گوید: ۷۱۷ مراقب بهداشت استان در اجرای «پویش ملی سلامت» برای غربالگری دیابت و فشارخون شهروندان مشارکت دارند.

دکتر محمدرضا اکبری می افزاید: پویش ملی سلامت در تمامی مرکز بهداشت و درمان شهری و روستایی، خانه بهداشت و پایگاه بهداشتی استان همزمان با سراسر کشور از ۲۰ آبان ماه آغاز شده و تا ۱۵ دی ماه امسال ادامه دارد.

وی ادامه می دهد: غربالگری بیماری‌های دیابت و فشارخون در این طرح به صورت رایگان انجام می شود و شهروندان می توانند برای بررسی وضعیت سلامت خود به مراکز جامه سلامت و خانه‌های بهداشت در سراسر خراسان شمالی مراجعه کنند.

اکبری می گوید: میزان فشارخون و یا قند خون فرد در غربالگری سلامت اگر بالا تشخیص داده شود، به پزشک مرکز ارجاع و اقدامات لازم برای بهبودی وی انجام می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی تاکید می کند: بیماری‌های غیر واگیر دیابت و پرفشاری خون در مراحل ابتدایی قابل کنترل است و هدف این پویش نیز تشخیص بیماری‌ها در مراحل ابتدایی است تا بتوان از هزینه های درمانی جلوگیری کرد.

براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۸۳ درصد از کل مرگ و میرهای بیمارستانی مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است.

فشار خون یکی از علائم اصلی حیات است، هنگامی که سرخرگ‌های بزرگ، قابلیت ارتجاع و استحکام طبیعی خود را از دست بدهند و عروق کوچک نیز باریکتر شوند، فشار خون بالا می‌رود.

چاقی و اضافه وزن، کشیدن سیگار و استرس از جمله عوامل ابتلای افراد به فشار خون بالا است.

دیابت یا بیماری قند، ناشی از اختلال متابولیسم و سوخت و ساز بدن است که به دلایل گوناگون ظاهر می شود و با درجه های مختلف کمبود انسولین و یا عدم پاسخ به انسولین در بدن بیمار همراه است.

خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد از آن در نواحی روستایی سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha