رویدادهای انتخاباتی در مَدار سیاسی اصفهان

اصفهان-ایرنا-در یک قدمی انتخابات ۱۴۰۲ اکنون زمزمه های انتخاباتی برای اینکه صحن بهارستان برازنده کدام چهره ها و گروه های سیاسی خواهد بود نُقل محافل سیاسی، خاصه شبکه های اجتماعی اصفهان است.

به گزارش ایرنا، با اعلام چند مرحله ای نتایج تایید صلاحیت داوطلبان مجلس شورای اسلامی تب و تاب انتخاباتی در اصفهان شدت گرفته است و پیش بینی می شود تا ۱۹ بهمن که مُهلت بررسی صلاحیت داوطلبان تمام می شود رقابت احزاب و جریان های سیاسی قاب بندی شفاف تری به خود بگیرد.

اگرچه برخی از فعالان سیاسی تا تعیین داوطلبان نهایی مجلس هنوز بطور جدی و آشکار وارد کارزارِ انتخابات نشده اند؛ اما آنظور که خبر می رسد استفاده ازهمه ظرفیت ها برای مشارکت در این رقابت سیاسی نقطه اشتراک احزاب و تشکل های استان است.

با این وجود برخی چهره های فعال حزب اصلاح طلب در اصفهان بر این باورند حذف داوطلبان مد نظر آن ها از میدان رقابت و عدم تایید صلاحیت آنها، مشارکت انتخاباتی را کمرنگ می کند.

این روزها احزاب مختلف استان در سه جبهه اصولگریان، اصلاح‌طلبان و اعتدالیون در تدارک فهرست‌های انتخاباتی خود هستند که این موضوع واکنش های مختلف کاربران را به دنبال داشته است. در این فهرست ها نام برخی از نمایندگان فعلی استان نیز به چشم می خورد و این مساله سبب شده مخاطبان و گروه های سیاسی با تیزبینی عملکرد این نمایندگان را ارزیابی کنند. در برخی کانال های مجازی آماری از میزان غیبت های نمایندگان استان در صحن مجلس منتشر شده که واکنش کاربران را به دنبال داشته است.

شنیده ها حاکیست در برخی شهرستان های استان که حلقه رقابت تنگ تر است، حزب اصلاح طلب ممکن است در نبود نام نامزدهای خود در فهرست داوطلبان نهایی از کاندیدای حزب مقابل (اصولگرا) و یا مستقل حمایت کند و رایزنی ها در این خصوص آغاز شده است.

به گفته مهدی سلیمانی دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان احزاب تنها شخصیت حقوقی هستند که حمایت مالی آن ها از داوطلبان انتخابات قانونی است و بر اساس قانون جدیدِ انتخابات، آن ها می‌توانند ۲۰ درصد از هزینه‌های تبلیغاتی نامزدها را تقبل کنند.

به عقیده کارشناسان سیاسی، این موضوع می تواند بر شکلگیری ائتلاف ها و همسو شدن یا نشدن احزاب برای رای به داوطلبان تاثیر بگذارد.

برخی از کُشنگرانِ سیاسی استان اما بر این باورند تا زمان اعلام نهایی اسامی داوطلبانِ تایید صلاحیت شده امکان تصمیم گیری و اتفاق نظر بر روی کاندیداها وجود ندارد و باید تا آن زمان صبور بود.

این در حالی است که محمدرضا جان نثاری معاون استاندار و رییس ستاد انتخابات استان اصفهان که افزایش ۴۰ درصدی ثبت نام های انتخابات مجلس امسال را «نوید یک انتخابات پُرشور» عنوان کرده است، بتازگی در دیدار با نمایندگان احزاب سیاسی استان اظهار کرد: این دوره از انتخابات آمار داوطلبان تایید صلاحیت‌ شده نیز امیدبخش و بیشتر از دوره‌های گذشته است.

وی همچنین پیشنهاد کرد جلسه‌ای با حضور افرادی که عدم تأیید و عدم احراز صلاحیت شده‌اند در فرمانداری اصفهان برگزار شود و با قدردانی از احساس وظیفه این افراد، برای آنان تبیین شود که از فرایند خدمت در نظام جمهوری اسلامی کنار گذاشته نشده‌اند و برای هدف والاتر یعنی مشارکت همگانی در انتخابات همچنان فعالیت کنند؛ اگر چه روشن است که آن ها از ابتدا برای این موضوع دغدغه داشتند و نمایندگی مجلس در جایگاه بعدی برایشان مهم بوده است.

بر اساس آمارهای اعلام شده، یکهزار و ۷۶۸ داوطلب در ۱۶ حوزه انتخابیه استان اصفهان ثبت نام خود را برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی نهایی کردند که شُمار داوطلبان تأیید صلاحیت شده برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی تاکنون ۶۲۳ نفر است.

همچنین از شهرها و روستاهای استان نیز خبر می رسد تحرکات انتخاباتی بطور محسوس آغاز شده و رقابت اصلی در این مناطق بین ۲ تا سه داوطلب است. نظرسنجی ها درباره اینکه کدام داوطلبان در انتخابات امسال پیروز میدان خواهد بود در برخی کانال های مجازی در حال انتشار است.

در فاصله حدود یک ماه تا برگزاری رقابت نفس گیر انتخابات، اکنون سر و کَله تعدادی تشکل نوظهور سیاسی در فضای انتخاباتی استان پیدا شده که در باور عموم به «تشکل های شب انتخابات» معروفند. جالب آنکه آن ها به یکباره دغدغه بررسی و بیان مشکلات و چالش های استان را پیدا کرده اند و به اذعان کُنشگران سیاسی پس از اتمام انتخابات تا دوره های بعدی محو می شوند. همچنین این روزها کانال ها و گروه های با اهداف انتخاباتی گاه با هویت معلوم و گاه ناشناس در فضای مجازی اصفهان بیشتر به چشم می آیند.

رییس دادگستری استان اصفهان نیز از داوطلبان و حامیان آن ها درخواست کرد با رعایت قانون از انجام تخلفات انتخاباتی از جمله هزینه‌های نامتعارف، راه اندازی کارنوال، انجام تجمعات غیرقانونی و تخریب دیگر داوطلبان در فضای مجازی و حقیقی خودداری کنند.

به گفته حجت الاسلام اسدلله جعفری تاکنون حدود ۲۶ تخلف انتخاباتی در استان اصفهان شناسایی و به متخلفان تذکر داده شده است.

با نزدیک شدن به انتخابات اسفندِ سالجاری میتینگ ها و جلسات سیاسی و تبیینی در اصفهان با عناوین مختلف در حال برگزاری است.

همزمان با برجسته شدن انتخابات مجلس در مَدار سیاسی اصفهان؛ انتشار خبر تایید صلاحیت ۱۲ نفر از ۳۷ داوطلب مجلس خبرگان رهبری در این استان نیز کُنشگری های مجازی را دو چندان کرده است.

استان اصفهان پنج کُرسی در مجلس خبرگان رهبری دارد و تبلیغات قانونی انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری از ۲۵ بهمن تا نهم اسفندماه خواهد بود.

۱۵ کانال تلویزیونی، ویژه انتخابات اسفند سال جاری نیز بتازگی در اصفهان افتتاح شد. با شکل‌گیری این ظرفیت جدید در صدا و سیمای مرکز اصفهان شرایطی فراهم شده است تا نامزدهای انتخابات امکان ارائه و معرفی خود را بصورت برابر داشته باشند. محتوای این ۱۵ شبکه در سایت «ایران صدا» و شبکه‌های رادیویی نیز قابل دریافت خواهد بود. در سکوی «تلوبیون» به ازای هر نامزد انتخاباتی یک صفحه اختصاصی طراحی شده است.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند سالجاری در سراسر کشور برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha