«علیرضا زنگنه» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: سال گذشته از محل کمکهای بلاعوض و اعتبارات داخلی برای اجرای طرح فراز ۱۵ هکتار به صورت الگویی با اعتبار ۱۱ میلیارد و ۷۳۰ میلیون ریال اجرا شد.
وی با بیان اینکه طرح فراز تاکنون در ۲۱۰/۶۸ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان اجرا شده، افزود: اجرای ۱۷۰ هکتار طرح فراز اعتباری بالغ بر ۲۶۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که پروندههای متقاضیان را برای اعطای تسهیلات به وزارت جهاد کشاورزی اعلام شده است.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر بیان کرد: اجرای هر هکتار باغ جدید طرح فراز ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات نیاز دارد که از این میزان ۸۰ درصد آن را دولت به صورت تسهیلات میدهد و ۲۰ درصد هم توسط متقاضی پرداخت میشود.
زنگنه با بیان اینکه برای اصلاح و نوسازی باغ ها از اعتبارات ملی و استانی یک هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال هزینه کردیم، گفت: تمام تلاش ما تشویق باغداران به اجرای طرح فراز و پیگیریهای لازم در سرعت بخشیدن در پرداخت تسهیلات است تا بتوانیم به هدفمان در اجرای این طرح دست پیدا کنیم.
وی اجرای طرح فراز را یکی از سیاستهای مهم جهاد کشاورزی دانست و افزود: این شهرستان حدود ۲۲ هزار هکتار انواع باغ دارد که از این میزان ۱۲ هزار هکتار آن زیر کشت انگور است و از این نظر رتبه نخست استان را دارد.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به مزایای اجرای طرح فراز، ادامه داد: در این روش، حجم بیشتری از شاخهها و برگها برای باردهی حفظ و به دلیل گردش هوای خوب در بین شاخ و برگهای انگور در طرح فراز، به آفات و بیماریهای کمتری آلوده میشود.
زنگنه کنترل علف هرز، شخم زمین، سمپاشی و هرس محصول را از جمله ویژگیهای مهم طرح فراز عنوان و بیان کرد: باغهایی که به صورت داربستی اجرا شدهاند، از خطر سرمازدگی در امان هستند و در سرمازدگیهای اخیر کمترین میزان خسارت را داشتند.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از آسیب به باغهای انگور و افزایش کیفیت محصول و کاهش مصرف آب، سیستم آبیاری قطرهای در دست اجرا است، یادآور شد: در سیستمهای جدید آبیاری تنش آبی به محصول وارد نمیشود.
به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر دارای ۱۲ هزار هکتار باغ انگور است که سالانه بیش از ۲۷۶ هزار تُن انگور از این میزان سطح زیرکشت برداشت میشود.
نظام تولید انگور دره جوزان ملایر سال ۱۳۹۷ در سازمان جهانی خواروبار کشاورزی سازمان ملل متحد(فائو) به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاروزی جهان به ثبت رسید.
نظر شما