نماینده اصفهان: برخورد با برداشت‌های غیرمجاز از زاینده‌رود به خوبی انجام نشد

اصفهان- ایرنا- نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نیرو در دوره‌های گذشته آنطور که باید نتوانست در مدیریت و برخورد با برداشت‌های غیرمجاز از رودخانه زاینده‌رود موثر عمل کند و انتظار می‌رود این مطالبه بطور ملموس‌تر در دولت چهاردهم محقق شود.

مهدی طغیانی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیش از سه دهه مدیریت رودخانه زاینده‌رود نتیجه ای جز خشک بودن آن در ۸۰ تا ۹۰ درصد روزهای سال در اصفهان بهمراه نداشته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: ۲۴ متر مکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود رهاسازی می‌شود اما تنها حدود ۱۲ متر مکعب آب به پایین‌دست می رسد و نیمی از آن در طول مسیر رودخانه ناپدید می‌شود که این میزان به اندازه آب آشامیدنی مورد نیاز استان اصفهان است.
وی با انتقاد از نبود شفافیت در میزان مصارف زاینده‌رود افزود: به‌عنوان مثال در فصل پاییز که باید پمپاژهای آب زاینده‌رود در بالادست خاموش باشد اینگونه نیست و در نبود مدیریت اصولی همچنان برداشت‌های غیر مجاز آب انجام می‌شود.

نماینده مجلس با بیان اینکه مردم اصفهان تا چه زمانی باید نظاره‌گر ترک خوردن خانه‌ها و آثار تاریخی خود به‌دلیل فرونشست زمین باشند، افزود: واقعیت این است که اکنون احیای رودخانه زاینده‌رود با حیات اصفهان گره خورده و موضوع فقط حقابه های کشاورزی نیست.

طغیانی با تاکید بر اینکه سوء مدیریت متولیان در سطح کلان و منطقه‌ای اعتماد عمومی را نشانه رفته و این موضوع نیازمند بازبینی و اصلاح رویکردهاست، گفت: اعتماد عمومی با این نحوه مدیریت‌ها از بین می رود و چه بسا پیامدهای بدتری به‌همراه داشته باشد.

نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مثال دیگری از این سوء مدیریت‌ها مربوط به حوزه خودرو است، افزود: هفت میلیارد دلار ارز پارسال با صدور مجوز واردات خودرو توسط مجلس برای این موضوع اختصاص یافت اما در حالی‌که برای خودروی مونتاژی ارز ۴۰ هزار تومانی دریافت کردند آن را با ارز ۱۰۰ هزار تومانی به مردم فروختند.

طغیانی تصریح کرد: راهکار برون‌رفت از این مسائل، ایجاد یک فرایند مدیریت منسجم و یکپارچه در همه سطوح است که این موضوع مغفول مانده است.
به گزارش ایرنا، وضعیت کم‌آبی در استان اصفهان به یکی از چالش‌های اساسی این خطه تبدیل‌ شده است تا جایی که تأمین آب آشامیدنی به‌ویژه در فصول گرم سال با اختلال روبه‌رو می‌شود؛ تنش آبی استان اصفهان در کنار خشکی مستمر رودخانه زاینده‌رود، افزایش پدیده‌های مخربی همچون فرونشست زمین، ریزگردها و دیگر معضلات زیست‌ محیطی را به‌همراه داشته است.
رودخانه زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و کاهش نسبی بارندگی‌ها به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین‌ دست به‌ویژه در فصول گرم با خشکی مواجه شده است.

۱۸ مهر ماه به «روز نکوداشت زاینده‌رود» نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha