کنشگر فرهنگی: منشور عشایری در حوزه گردشگری رعایت شود

شهرکرد- ایرنا- مسوول میز گردشگری عشایری اداره‌کل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: ۱.۲ درصد جمعیت ایران مختص جامعه عشایری است و در این راستا رعایت منشور عشایری در حوزه گردشگری عشایری الزامی است.

به‌گزارش خبرنگار ایرنا، نوید غریب‌شاهی شامگاه جمعه در نشست کمیسیون گردشگری و کسب‌وکارهای وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با حضور تعدادی از فعالان گردشگری عشایری تاکید کرد: برنامه‌ریزی برای گردشگری عشایری باید با نگاه منطقه‌ای باشد زیرا فرهنگ جوامع مختلف عشایری با همدیگر متفاوت است.

وی افزود: براساس آمار رسمی هم‌اکنون بیش از ۱۲۴ هزار نفر از جمعیت چهارمحال و بختیاری در قالب ۲۵ هزار و ۱۱۰ خانوار عشایری هستند.

زمینه‌سازی حضور بخش خصوصی در گردشگری عشایری

رییس کمیسیون گردشگری و کسب‌وکارهای وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به تلاش‌های فراوان برای توسعه گردشگری استان در ۲ سال اخیر گفت: گردشگری عشایری از مهم‌ترین پتانسیل‌های گردشگری و اقتصادی این استان است.

کنشگر فرهنگی: منشور عشایری در حوزه گردشگری رعایت شود

سید سعید فیاضی تاکید کرد: هم‌اکنون هشت انجمن و کمیته زیرمجموعه این کمیسیون فعالیت دارد که کمیته گردشگری عشایری یکی از مهم‌ترین آن‌ها به‌شمار می‌رود.

وی با اشاره به ظرفیت‌ها، پتانسیل‌ها و قابلیت‌های حوزه گردشگری در چهارمحال و بختیاری افزود: موضوع کوچ عشایر از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری در این استان است.

فیاضی به امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری بین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری و اتاق‌های استان‌های دیگر کشور اشاره و تصریح کرد: این همکاری به‌منظور تقویت حوزه گردشگری در بام ایران امضا شده است.

وی یادآور شد: انجمن تورگردانان و راهنمایان گردشگری چهارمحال و بختیاری با مجموعه فعالان گردشگری عشایری در سطح ملی و بین‌المللی رایزنی و تفاهم‌نامه همکاری امضا کنند.

مشاور اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این استان در حوزه گردشگری و عشایری پتانسیل‌ها، قابلیت‌ها و جاذبه‌های فراوانی دارد.

مسعود آگشته توسعه گردشگری را از مهم‌ترین اولویت‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری اعلام و تاکید کرد: در این راستا کمیسیون گردشگری و کسب‌وکارهای وابسته تلاش‌های قابل‌توجهی داشته است.

وی اصلاح و بروزرسانی قوانین را از مهم‌ترین نیازهای حوزه گردشگری دانست و افزود: توجه به بخش گردشگری به‌عنوان اولویت نخست چهارمحال و بختیاری می‌تواند باعث افزایش اشتغال‌زایی، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی شود.

آگشته به سپردن مسوولیت دبیرخانه مجمع فرهنگ، هنر و گردشگری کشور به چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: با فعال شدن این دبیرخانه می‌توان زیرساخت‌ها و نیازهای گردشگری استان را شناسایی و به تهران اعلام کرد.

وی یادآور شد: کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی برگزاری رویدادهای گردشگری با نگاه اقتصادی در زمینه‌های گز بلداجی، بادام سامان و فرش دستباف را در دستور کار قرار داده است.

مشاور اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری به وجود دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های شهرکرد اشاره و اضافه کرد: این دانشجویان می‌توانند سفیران گردشگری استان در کشورهای خود باشند.

آگشته گفت: به‌زودی دفتر مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کردستان و اصفهان در اقلیم کردستان عراق راه‌اندازی می‌شود و این دفتر در توسعه گردشگری نقش‌آفرینی می‌کند.

یکی دیگر از مشاوران اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ثبت جهانی ایل‌راه‌های عشایری می‌تواند به رونق گردشگری عشایری در استان کمک کند.

کنشگر فرهنگی: منشور عشایری در حوزه گردشگری رعایت شود

سید احمد علوی تاکید کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری آمادگی میزبانی برای برگزاری دوره آموزشی ویژه تورگردانان و راهنمایان گردشگری ویژه گردشگری عشایری را دارد.

وی افزود: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری همچنین برای میزبانی از جشنواره بین‌المللی عشایر کمک می‌کند.

علوی تصریح کرد: ثبت ملی و بین‌المللی ییلاق و قشلاق ایل بختیاری و ایل قشقایی چهارمحال و بختیاری با هدف رونق در گردشگری عشایری در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این استان یکی از غنی‌ترین و بهترین مناطق کشور برای نوشتن گردشگری به‌شمار می‌رود.

هادی قاسمی نافچی تاکید کرد: این استان هم‌اکنون سه کمپ گردشگری عشایری دارای مجوز در لبد بازفت، شیخ‌علی‌خان کوهرنگ و گندمان بروجن دارد.

وی یادآور شد: امسال همچنین چهار مجوز جدید برای فعالیت‌های گردشگری عشایری در مناطق مختلف صادر شده است.

رییس انجمن تورگردانان و راهنمایان گردشگری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: تاکنون افزون‌بر ۲۰۰ تور گردشگری عشایری در این استان برگزار شده است.

پرویز طاهری تاکید کرد: تامین و تجهیز تورگردانان و راهنمایان گردشگری می‌تواند به رونق گردشگری عشایری در چهارمحال و بختیاری کمک کند.

به گزارش ایرنا، جمعیت عشایر چهارمحال و بختیاری نزدیک به ۱۲۵ هزار نفر است که این جمعیت با دارا بودن یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک کوچ بهاره(ییلاق) خود را از سمت مناطق گرمسیر به ویژه استان خوزستان به عنوان یکی از تاریخی‌ترین جابه‌جایی‌ها با قدمت کهن از اردیبهشت آغاز شده و در دشت‌ها و مراتع مستقر می‌شوند و بازگشت آن‌ها به سمت قشلاق نیز همزمان با آغاز فصل پاییز انجام می‌شود.

هر سال با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی و اقلیم تقویم کوچ مشخص می‌شود و براین اساس عشایر و دام‌های آن‌ها می‌توانند در بازه زمانی مشخص شده وارد مراتع شوند برهمین اساس عشایر چهارمحال و بختیاری باید از ۳۱ شهریور کوچ خود را به مناطق قشلاق آغاز کنند و این جابه جایی تا اواخر مهر ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha