پایداری گاز ۹ شهر و ۴۶۹ روستا؛ ارمغان دولت سیزدهم در خراسان شمالی

بجنورد-ایرنا- افتتاح ۳۶ طرح گازرسانی در هفته دولت امسال و پایداری گاز ۹ شهر، ۴۶۹ روستا و یکهزار و ۳۸ واحد صنعتی ارمغان دولت سیزدهم به مردم خراسان شمالی بود و اکنون مشعل گاز در تمامی نقاط این خطه از شمالشرق کشور برافروخته است.

با وجود اینکه خراسان شمالی از نظر پراکندگی روستایی و سخت گذر بودن راه ها در کشور شناخته شده است، اما تمامی روستاییان و حتی آبادی های کوچک و مناطق و سامانه های عشایری نیز از نعمت گاز برخوردار هستند.

مسوولان دولت سیزدهم در خراسان شمالی به درستی اهمیت این انرژی پاک را درک کرده و فعالیت های گسترده ای در گازرسانی به روستاها و نقاط دورافتاده مرزی انجام دادند.

در این رابطه پایداری گاز ۹ شهر، ۴۶۹ روستا و یکهزار و ۳۸ واحد صنعتی در سال گذشته و همچنین افزوده شدن ۱۰ هزار مشترک جدید و ۳۶ پروژه گازرسانی در هفته دولت امسال با اعتبار هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار انجام شد و اینک شاخص بهره مندی از گاز در این استان به ۱۰۰ درصد رسیده و میانگین کشوری در این شاخص ۸۵ درصد است.

در دولت سیزدهم با هزینه کرد بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان به دورترین نقاط نیز گازرسانی شد تا تمامی اهالی این خطه از عدالت این انرژی برخوردار شوند و توسعه گاز رسانی در مناطق شهری و روستایی استان خراسان شمالی در مدت کوتاه فعالیت دولت سیزدهم موجب شد تا این استان در زمره استان های سبز کشور قرار گیرد.

اکنون بخاری های هیزمی و نفتی و کمپسول های گاز در این خطه از شمالشرق کشور برچیده شد و مردم دورترین روستای محروم و مرزی راز و جرگلان و سایر شهرستان های این استان از این انرژی پاک برخوردارند و دیگر خبری از دغدغه روستایی برای تامین سوخت زمستانی و جایگاه سوخت برای ذخیره سازی و جمع آوری هیزم و قطع درخت نیست.

گازرسانی به روستاهای استان علاوه بر افزایش رفاه و توزیع عدالت امکانات و زیر ساخت ها در این مناطق، توسعه انرژی های پاک منجر به ایجاد امید به زندگی در روستاها شده و به عاملی برای مهاجرت معکوس تبدیل شده است.

پایداری گاز ۹ شهر و ۴۶۹ روستا؛ ارمغان دولت سیزدهم در خراسان شمالی

پایداری گاز ۹ شهر و ۴۶۹ روستا 

خط انتقال تقویتی گاز گرمه و جاجرم که در سال های گذشته معطل اعتبار مانده بود، در ابتدای دولت سیزدهم شتاب گرفت و در سال ۱۴۰۰ به بره برداری رسید.

اجرای خط انتقال به قطر ۱۶ اینچ و طول ۵۷ کیلومتر در راستای تامین گازرسانی پایدار به شهرها و روستاهای خراسان شمالی به خصوص استفاده در طرح‌های توسعه ای کارخانه آلومینای جاجرم انجام شد.

 این طرح با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال به پایان خط رسید و با به بهره برداری آن محدودیت های که در فصل سرد برای گاز کارخانه آلومینای جاجرم گذاشته می شود کمتر خواهد شد.

 مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی در مورد این طرح عنوان کرد: به منظور پایداری در گازرسانی و رشد حجم جایگزین در صنعت نیز در سال گذشته خط انتقال تقویتی گرمه و جاجرم راه اندازی شد که امکان گاز رسانی به ۹ شهر و ۴۶۹ روستا را فراهم کرده است.

میر بلوکی خاطر نشان کرد: در زمستان سال های گذشته این منطقه بعضا با افت فشار گاز مواجه می شد که برای جبران این مشکل به اجبار حجم ورودی گاز آلومینای جاجرم کاهش می یافت و این طرح با هدف تامین گاز مورد نیاز طرح توسعه این مجتمع صنعتی و جلوگیری از افت فشار گاز در شهرستان های گرمه و جاجرم در فصول سرد سال اجرا شد.

پایداری گاز ۹ شهر و ۴۶۹ روستا؛ ارمغان دولت سیزدهم در خراسان شمالی

افتتاح ۳۶ طرح گازرسانی هفته دولت 

 مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی در ادامه گفت: ۳۶ پروژه گازرسانی در هفته دولت امسال با اعتبار هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در این استان به بهره برداری رسید.

وی بیان کرد: این طرح ها شامل گازرسانی به ۲ روستا، چهار شهرک روستایی، چهار پاسگاه مرزی، ۲۵ واحد صنعتی از جمله مهمترین این طرح ها است، ضمن اینکه گازرسانی به روستای رشوانلو در شهرستان شیروان و روستای هوشان در شهرستان مانه و سملقان در حال انجام است و با اجرای این طرح ها ۹۹ خانوار روستایی از نعمت گاز بهره‌مند می شوند.

میربلوکی خاطرنشان کرد: همچنین در این مدت گازرسانی به شهرک روستای سوخسو هاشم در شهرستان راز و جرگلان، شهرک روستای گلی، شهرک روستای قره نوده و شهرک روستای پسرکانلو در شهرستان بجنورد با جمعیت حدود ۶۰۰ نفر افتتاح شد.

وی اضافه کرد: عملیات گازرسانی به ۱۱ واحد صنعتی در شهرستان بجنورد، پنج واحد صنعتی در اسفراین، چهار واحد صنعتی در شیروان، ۲ واحد صنعتی در گرمه و شهرستان های فاروج، جاجرم و مانه و سملقان هر کدام با یک واحد صنعتی در هفته دولت افتتاح شده است.

مدیر عامل شرکت گاز خراسان شمالی تصریح کرد: همچنین چهار پاسگاه مرزی شامل پاسگاه خیرآباد، کاریز، قره قانلو و بکسو از گاز طبیعی بهره مند می شوند.

وی با بیان اینکه ضریب نفوذ گاز در مناطق شهری خراسان شمالی ۱۰۰ درصد است افزود: تاکنون ۷۵۰ روستا از نعمت گاز برخوردارند و ارتقای درصد بهره مندی خانوارهای روستایی به حدود ۱۰۰ درصد رسیده است.

پایداری گاز ۹ شهر و ۴۶۹ روستا؛ ارمغان دولت سیزدهم در خراسان شمالی

پایداری گاز یکهزار و ۳۸ واحد صنعتی 

مدیر عامل شرکت گاز خراسان شمالی در ادامه گفت: یکهزار و ۳۸ صنعت این استان شامل صنایع جزء، عمده و فوق عمده از سبد انرژی گاز استفاده می کنند و گاز این صنایع در مدت یکساله دولت سیزدهم پایدار شده است.

وی ادامه داد: ۳۴ جایگاه سی ان جی و ۱۶ شهرک صنعتی و نواحی گازدار در خراسان شمالی فعال هستند و از ۲۵۷ مورد صنایع مشمول «بند ق» دارای سابقه مصرف سوخت، اینک ۱۵۵ مورد آن گاز دار شده اند که باعث صرفه جویی چهار میلیون و ۸۵ هزار لیتر سوخت می شود.  

میربلوکی عنوان کرد: اینک گازرسانی به ۱۱ صنایع خراسان شمالی در حال اجرا است که با گازرسانی به این صنایع ۷۷۵ هزار لیتر سوخت صرفه جویی خواهد شد.

خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ  در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.

پایداری گاز ۹ شهر و ۴۶۹ روستا؛ ارمغان دولت سیزدهم در خراسان شمالی

افزوده شدن ۱۰ هزار مشترک جدید

مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی در ادامه گفت: در مدت یکساله دولت سیزدهم ۱۰ هزار مشترک جدید به شمار مشترکان استان اضافه شد.

وی اظهار داشت: علاوه بر اشتراکات خانگی به صنایع استان نیز گازرسانی شده است که شرکت گاز استان در این حوزه رتبه دوم کشوری را در سال گذشته کسب کرد.

استفاده از تکنولوژی جدید در گازرسانی

مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی در خصوص تکنولوژی های جدید مورد استفاده نیز در این شرکت گفت: این شرکت در دولت سیزدهم صاحب تکنولوژی جی ای اس شد و این تکنولوژی دسترسی آسان و سریع به محل تاسیسات، امکان مدیریت بهتر در حوادث و انجام تحلیل های دقیق روی مشترکان و مصارف را فراهم می کند.

وی افزود: فاز اول دیتا سنتر همگرا نیز در حال بهره برداری و فاز دوم نیز در حال استقرار است که تکنولوژی تجمیع منابع پردازش در سرور، افزایش سرعت و امنیت کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات و کاهش مصرف انرژی از مزایای این تکنولوژی است.

میر بلوکی گفت: سیستم مانیتورینگ، مشاهده آنلاین مصارف مشترکان فوق عمده و سیستم ارتباط پایدار بی‌سیم در سراسر استان نیز در حال بهره برداری است.

پایداری گاز ۹ شهر و ۴۶۹ روستا؛ ارمغان دولت سیزدهم در خراسان شمالی

ابلاغ ۱۰ میلیارد تومان اعتبار سفر رییس جمهور

اما عملکرد دولت سیزدهم تنها به اجرای طرح های عمرانی ختم نشد و در سفر دوم تیرماه رییس جمهور به خراسان شمالی در مجموع حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یافت که بخشی از آن سهم گازرسانی به مناطق خراسان شمالی است و با تزریق این اعتبار، گام بلندی در اجرای طرح های نیمه تمام حوزه گاز برداشته می شود.

مدیر عامل شرکت گاز خراسان شمالی در این رابطه اظهار داشت: ۱۰ میلیارد تومان اعتبار از محل سفر رییس جمهور به استان به این شرکت اختصاص یافت که این میزان اعتبار برای گازرسانی به واحد های مسکونی مددجویان زیر پوشش ۲ نهاد حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی هزینه می شود.

میر بلوکی افزود: این سازمان های حمایتی خانوارهایی که توانمندی لوله کشی گاز را ندارند، شناسایی و به شرکت گاز خراسان شمالی معرفی می کنند و تمامی هزینه های آن از محل این اعتبار پرداخت می شود.

سیمای گاز خراسان شمالی

اکنون ضریب نفوذ گاز در مناطق شهری استان ۱۰۰ درصد و در نواحی روستایی ۹۹.۷ درصد است و هم اکنون ۷۵۱  روستای استان خراسان شمالی از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند هستند در حالی که میانگین کشوری گازرسانی مناطق شهری ۹۶.۴ درصد و روستایی ۷۵.۳ درصد است.

 سهم گاز طبیعی در تامین سبد انرژی استان ۸۲ درصد است در حالی بر اساس هدفگذاری شرکت ملی گاز، سهم گاز در سبد انرژی کشور ۷۵ درصد است که از این حیث خراسان شمالی رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.

تکمیل خط انتقال ۱۶ اینچی تقویتی شهرستان جاجرم از استان سمنان به طول ۵۸ کیلومتر به منظور پایداری گازرسانی و تامین گاز مورد نیاز طرح توسعه آلومینای جاجرم و همچنین جلوگیری از افت فشار گاز شهرستان‌های گرمه و جاجرم در فصول سرد و نیز ارتباط خط لوله گاز خراسان شمالی به خطوط سراسری در سمنان از طرح های بزرگ این استان است که در دولت سیزدهم به بهره برداری رسید.

شرکت گاز خراسان شمالی دارای ۳۵۰ هزار و ۴۶۰ مشترک است و گازرسانی به ۳۴  جایگاه "سی ان جی" و ۱۶ شهرک صنعتی استان انجام شده است.

تاکنون به یکهزار و ۳۸ واحد صنعتی و ۱۵ شهرک صنعتی استان گازرسانی شده است که این استان در این حوزه رتبه دوم کشوری را در سال گذشته کسب کرده است.

نیروگاه برق سیکل ترکیبی شیروان، پتروشیمی خراسان (بجنورد)، آلومینای ایران (جاجرم)، ریخته گری و لوله گستر اسفراین از جمله صنایعی هستند که گاز طبیعی مصرف می کنند.

اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و حدود ۱۰۰ درصد جمعیت روستایی خراسان شمالی از گاز طبیعی بهره مند هستند.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha