محمد مددی روز سهشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این محصولات بر اساس استاندارد حد مجاز آلایندهها پرورش یافته و عاری از باقی مانده سم ها، آفتکش ها، برخی از کودهای شیمیایی و مایکوتوکسین (مایکوتوکسینها دستهای از مواد سمی و آلاینده مواد غذایی، خوراک دام و طیور هستند که به طور طبیعی از انواع خاصی از کپک تولید میشوند) هستند.
وی اضافه کرد: این محصولات استاندارد شامل انگور، پیاز، سیبدرختی، نخود، خیار، سیب زمینی و گوجه فرنگی است که در مزارع استان تولید و با برچسبهای مخصوصی روانه بازار مصرف شده است.
مدیرکل استاندارد همدان گفت: محصولات یاد شده دارای یک برچسب حاوی مشخصات محصول و کدرهگیری است که مصرف کنندگان با ارسال این کد به سامانه ۱۰۰۰۱۹۱۷ میتوانند اطلاعات بیشتری درباره آن کسب کنند.
مددی خاطرنشان کرد: تدوین استاندارد حدمجاز آلایندهها با کمک سازمان جهادکشاورزی استان صورت گرفت و از سال گذشته اجرای آن در برخی از محصولات آغاز شد.
به گفته وی ۴۰ نفر از دانش آموختگان رشتههای مرتبط با کشاورزی مانند زراعت، گیاه پزشکی و تکنولولوژی تولیدات گیاهی در مقطع لیسانس و بالاتر توسط کارشناسان استاندارد آموزش دیده و گواهی تایید صلاحیت برای آنها صادر شده است.
مدیرکل استاندارد همدان یادآوری کرد: این افراد به عنوان مدیرکنترل کیفیت به نمایندگی از ما بر فرآیند اجرای استاندارد حدمجاز آلایندهها نظارت میکنند.
مددی توزیع محصولات عاری از آلایندهها در مراکزی ویژه را ضروری دانست و افزود: با شهرداری برای اختصاص مکانهایی برای عرضه این محصولات مذاکراتی صورت گرفته اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
در سال جاری ۱۷ محصول به سبد کالاهای استاندارد همدان اضافه شد و شمار این محصولات در استان به ۶۷۰ قلم رسید.
نظر شما