محمد مددی روز سهشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با اضافه شدن این محصولات در ۶ ماه نخست امسال شمار کالاهای دارای نشان پروانه استاندارد به ۶۷۷ رسیده است.
او با بیان اینکه ۲۵ استاندارد ملی در همدان تدوین میشود افزود: این استانداردها در زمینه محصولات بومی، فلزی، غذایی و صنایع نساجی هستند که تا پایان سال جاری فرآیند تدوین آنها به پایان میرسد.
مدیرکل استاندارد همدان گفت: گشنیز و رازیانه ۲ محصول بومی همدان هستند که کشاورزان این منطقه در کشت آنها استعداد ویژهای دارند و تدوین استاندارد برای توسعه تولید و صادرات ضروری است.
مددی به اجرای استاندارد حد مجاز آلایندهها برای محصولات کشاورزی استان اشاره کرد و افزود: تاکنون برای ۱۲ محصول گواهینامه صادر شده و این محصولات عاری از هر گونه سموم و آلایندههای زیست محیطی هستند.
او خاطرنشان کرد: همدان از مناطق پیشرو در زمینه صدور پروانه حد مجاز آلاینده محصولات کشاورزی است و انگور، پیاز، سیبدرختی، نخود، خیار، سیب زمینی و گوجه فرنگی برخی از این گروه محصولات تولید شده هستند که با برچسبهای مخصوصی روانه بازار مصرف شده است.
مدیرکل استاندارد همدان همچنین به توانمندسازی مدیران کنترل کیفی اشاره کرد و گفت: استانداردسازی و توجه به کیفیت محصول یکی از نیازهای جهش تولید است که در این زمینه به طور مستمر آموزش تخصصی اجرا میشود.
به گفته مددی با وجود شرایط سخت بیماری کرونا ۴۳۰ فقره نمونه برداری در ۶ ماه گذشته از صنایع استان انجام شده تا کیفیت محصولات تولیدی مورد ارزیابی و سنجش قرار گیرد.
او با بیان اینکه ۱۰۴ واحد صنعتی انرژیبَر مانند صنایع سیمان، لبنیات و کمپوت و کنسرو در استان وجود دارد افزود: نظارت مستمر بر این واحدها از وظایف استاندارد است.
مدیرکل استاندارد همدان گفت: با هدف ناامن کردن بازار برای عرضه کالاهای بیکیفیت ۲ هزار و ۲۰۰ فقره بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام شده تا اجناس مورد نیاز مردم مطمئن و سالم به دستشان برسد.
بر اساس گفتههای مددی کنترل ۴۰ نازل جایگاههای سی ان جی، سنجش ۲ هزار و ۳۵۰ نازل سوخت مایع، ارزیابی سه هزار و ۸۰۰ دستگاه ترازو و ۳۲۵ باسکول از دیگر وظایف استاندارد در حوزه نظارتی است که در نیمه نخست امسال توسط بازرسان مربوطه صورت گرفت.
۱۴ اکتبر مصادف با ۲۲ مهر روز جهانی استاندارد نامگذاری شده و «حفاظت زمین با استانداردها» شعار امسال است.
نظر شما