فریاد اعتراض سران آمریکای لاتین بر سر رژیم اسرائیل؛ احتمال قطع دومینووار روابط دیپلماتیک

تهران- ایرنا- پس از تصمیم قاطعانه بولیوی مبنی بر قطع روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی، سران مختلف آمریکای لاتین از جمله کلمبیا، برزیل، شیلی و ونزوئلا نیز به بمباران بزرگ‌ترین اردوگاه پناهجویان فلسطینی در نوار غزه واکنش نشان دادند و احتمال دارد به زودی شاهد تکرار رویه بولیوی از سوی دیگر کشورهای منطقه در قبال این رژیم باشیم.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، چند ساعت پس از اعلام تصمیم دولت بولیوی مبنی بر قطع روابط با رژیم صهیونیستی به دلیل وضعیت فاجعه‌آمیز ساکنان نوار غزه، روسای‌جمهوری برزیل، کلمبیا، شیلی و ونزوئلا نیز به انتقاد از این رژیم پرداختند.

طبق آمار سازمان ملل متحد، با بمباران وحشیانه منطقه مسکونی در اردوگاه جبالیا واقع در شمال نوار غزه، شمار قربانیان حملات رژیم صهیونیستی به بیش از هشت هزار نفر رسیده است.

بر اساس گزارش آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (UNRWA)، بیش از سه هزار و ۴۰۰ کودک در غزه در حملات رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) تاکنون کشته شده‌اند.

به دنبال تصمیم دولت بولیوی در قطع روابط با رژیم صهیونیستی، اوو مورالس رئیس‌جمهوری سابق این کشور با تاکید بر اینکه «این اقدام کافی نیست» گفت: دولت باید اسرائیل را یک رژیم تروریست اعلام کند.

مورالس جمعه گذشته نیز از طریق شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، پنج اقدامی را که دولت لوئیس آرسه رئیس‌جمهوری این کشور باید «در مواجهه با وضعیت وحشتناکی که مردم فلسطین از آن رنج می‌برند» انجام دهد، فهرست کرد. این اقدامات شامل قطع روابط دیپلماتیک با اسرائیل و تروریستی اعلام کردن آن و همچنین طرح شکایت برای نسل‌کشی، جنایت‌های جنگی و جنایت علیه بشریت علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) هستند.

لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری برزیل نیز ناتوانی جهان از کشتار پسران و دختران را در نوار غزه به عنوان قربانیان بمباران‌های رژیم اسرائیل، محکوم کرد.

وی در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: ما برای اولین بار شاهد جنگی هستیم که اکثر کشته شدگان را کودکان تشکیل می‌دهند. هیچ کس مسئولیتی را بر عهده نمی‌گیرد و ما حتی نتوانستیم نامه قانع کننده‌ای از سازمان ملل برای آتش‌بس ارائه کنیم. بس است! به خاطر عشق خدا بس است!

داسیلوا در روزهای اخیر از تهاجم رژیم صهیونیستی به نوار غزه، فقدان کارایی سازمان ملل متحد برای توقف تشدید جنگ در خاورمیانه انتقاد کرد.

رئیس‌جمهوری برزیل همچنین حق وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) را پس از وتوی قطعنامه ارائه شده از سوی برزیل در شورای امنیت و در تاریخ ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) با موضوع دستیابی به آتش‌بس در غزه زیر سوال برد.

گوستاوو پترو و گابریل بوریچ روسای جمهوری کلمبیا و شیلی نیز در اعتراض به حمله نظامی گسترده اسرائیل علیه ساکنان نوار غزه اعلام کردند که با هدف ارزیابی اهمیت حفظ مبادلات دیپلماتیک با رژیم بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی سفرای خود را از سرزمین‌های اشغالی فرا خواندند.

رئیس‌جمهوری شیلی در حساب کاربری خود در ایکس اعلام کرد: شیلی اقدامات اسرائیل را به شدت محکوم و این عملیات نظامی که در مرحله مجازات دسته‌جمعی جمعیت غیر نظامی فلسطینی در غزه قرار دارد و به هنجارهای اساسی حقوق بین‌الملل احترام نمی‌گذارد، با نگرانی بسیار رصد می‌کند.

در همین حال، رئیس‌جمهوری کلمبیا که در ۲۵ روز اخیر، بارها فریاد انتقاد خود علیه اقدامات اسرائیل در فلسطین بلند کرده است و حتی از احتمال قطع روابط دیپلماتیک با رژیم نتانیاهو خبر داد، سفیر خود را از اراضی اشغالی نیز احضار کند.

دولت ونزوئلا نیز بامداد چهارشنبه در واکنش به جنایت جدید رژیم صهیونیستی در بمباران اردوگاه جبالیا در غزه، خواستار محاکمه سران رژیم صهیونیستی شد.

نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا جمعه شب گذشته نیز خواستار آزادی فلسطین شد و گفت نسل‌کشی در غزه باید متوقف شود.

برآیند واکنش‌های سران آمریکای لاتین نشان می‌دهد که تصمیم بولیوی برای قطع روابط دیپلماتیک با رژیم اسرائیل اگر چه در راستای سیاست خارجی این کشور است اما می‌تواند به عنوان نمونه‌ای برای دولت‌های دیگر منطقه باشد.

بولیوی در سال ۲۰۰۵ و در دوره ریاست جمهوری مورالس نیز در پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل قطع کرد. پس از کودتای نوامبر ۲۰۱۹ که به برکناری مورالس از قدرت و جانشینی جنینه آنیِس رئیس‌جمهوری خودخوانده با حمایت دولت آمریکا منجر شد، بولیوی روابط با رژیم صهیونیستی را از سر گرفت.

به گزارش ایرنا، جنایات رژیم صهیونیستی و قتل عام کودکان و زنان غزه همچنان ادامه دارد و از یک سو افکار عمومی جهان از دولت های خود می‌خواهند که برای پایان بخشیدن به کشتار دسته جمعی انسان‌ها و نسل‌کشی و پاکسازی نژادی اقدام کنند و از سوی دیگر کودکان و زنان غزه از کمک سازمان‌ها و نهادها جهانی ناامید هستند.

مردان و زنان غیر نظامی غزه می‌گویند که مسئولان و مقام‌های نهادهای رسمی جهان در لفظ خواستار پایان دادن به کشتار غزه هستند اما در عمل هیچ اقدامی نمی‌کنند و برخی نیز با حمایت از رژیم صهیونیستی تحت عنوان دفاع از خود، نسل‌کشی و کشتار مردم بی‌دفاع را توجیه می‌کنند.

عملیات طوفان الاقصی در حالی وارد بیست و ششمین روز خود شده که خبرها از تشدید حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی، درمانی و مدارس غزه حکایت و این منطقه از زمین، دریا و آسمان زیر بمباران سلاح‌های مرگبار رژیم آپارتاید تل‌آویو قرار دارد.

وزارت بهداشت فلسطین تا ظهر دیروز (سه شنبه) خبر داده بود که از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) هشت هزار و ۵۲۵ شهروند فلسطینی در نوار غزه در اثر بمباران های وحشیانه و بدون توقف رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده اند که ۷۰ درصد آنها را زنان، کودکان و افراد سالخورده تشکیل می‌دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha