«احمد عروجی » روز سهشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: میانگین تولید این محصول از هر هکتار زمین زیرکشت در خمین پنج و نیم تا ۶ کیلوگرم است و پیشبینی میشود امسال ۴۵۰ کیلوگرم طلای سرخ در این شهرستان تولید و روانه بازار شود.
وی ادامه داد: مجموع اراضی زیر کشت زعفران در خمین به ۷۵ هکتار رسیده که ۲۸ هکتار آن غیر بارور است و سال آینده بارور می شود.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خمین اظهارداشت: سطح زیر کشت زعفران امسال نست به سال گذشته۲۰ درصد افزایش یافته است.
عروجی مهمترین منطقه زعفرانکاری خمین راگوشه محمد مالک ، خوگان ، خوراوند و ورآباد بیان کرد و افزود: خمین در تولید زعفران جایگاه نخست استان مرکزی را دارد و این شهرستان با داشتن خاک مستعد و آب و هوای نیمه گرمسیری، زمستان ملایم و تابستان گرم و خشک، محل مساعدی برای کشت و تولید این محصول است.
وی بیان کرد: زعفران خمین با توجه به نوع خاک و شرایط آب و هوایی از نظر عطر، رنگ و طعم از کیفیت بالایی در کشور برخوردار است و با استانداردهای لازم مطابقت دارد.
وی گفت: زعفران از محصولات مقاوم به خشکی است که در سال های اخیر کاشت آن در خمین به ویژه در بخش مرکزی که با کم آبی مواجه است ترویج شده است.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خمین افزود: تغییر الگوی کشت با توجه به خشکسالیهای چند سال اخیر و کاهش منابع آبی نیازی جدی است و از راهکارهای مهم در راستای برون رفت از این مشکل تولید محصولات کمآببر و با ارزشافزوده بالا توسط کشاورزان است.
عروجی گفت: با برنامههای حمایتی دولت در قالب تسهیلات اشتغال روستایی و کشت محصولات کم آببر ؛ سطح زیر کشت زعفران و گیاهان دارویی دیگر نظیر گل محمدی در این شهرستان روبه افزایش است.
به گفته وی کشت این محصول در هر هکتار سه فرصت شغلی ایجاد کرده است و در مجموع ۲۰۰ بهره بردار و کارآفرین در این شهرستان به کاشت زعفران اشتغال دارند.
شهرستان خمین از توابع استان مرکزی ۱۰۵ هزار نفر جمعیت دارد که ۵۲ درصد آن کشاورز هستند و در تولید زعفران رتبه اول ، گل محمدی ، لوبیا و عسل رتبه دوم را در استان دارد.
نظر شما