قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

۱۶ مرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۴۹
کد خبر: 85191903
قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

سمنان - ایرنا - اهالی رسانه در سمنان که استانی با سابقه‌ طولانی در حوزه فرهنگ است، با وجود مسایل متعددی از جمله ضعف دانش رسانه‌ای، بحث بر سر اثرگذاری خانه مطبوعات و انجمن خبرنگاران، بحران مخاطب، اقتصاد رسانه و پاسخگویی مدیران اجرایی همچنان قلم رسانه را حفظ کرده‌اند و آن را بر زمین نمی‌گذارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان در آستانه هفدهم مرداد سالروز شهادت محمود صارمی رییس دفتر ایرنا در مزار شریف افغانستان و روز خبرنگار نشستی با عنوان «فرصت‌ها و چالش‌های حوزه اطلاع‌رسانی در استان سمنان» و با حضور نمایندگانی از خانه مطبوعات، انجمن خبرنگاران، خبرگزاری‌های رسمی، روزنامه‌های استانی و فعالان فضای مجازی برگزار کرد و شرکت‌کنندگان با طرح موضوع‌های مختلف بر لزوم همدلی بیش از پیش اهالی رسانه به خصوص در موضوع‌های اساسی استان تاکید کردند.

در این نشست، سعید صادقی مقدم رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان ابتدا گزارشی از عملکرد این رسانه در استان ارایه کرد و سپس نمایندگان خانه مطبوعات و انجمن خبرنگاران استان سمنان به سخنرانی پرداختند؛ پس از آن، خبرنگاران، صاحبان رسانه و فعالان فضای مجازی دیدگاه‌های خود درباره مسایل مختلف حوزه اطلاع‌رسانی در استان را مطرح کردند.

رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان سمنان در این نشست گفت: اجرای عملیات فیبرنوری و اتصال اینترنت مرکز به این شبکه، فعال شدن بخش چندرسانه‌ای (فیلم) با تامین بخش عمده‌ای از تجهیزات این بخش، کیفی‌گرایی و هدفمندکردن تولیدات رسانه‌ای و برگزاری مستمر نشست‌های صمیمی با مدیران رسانه‌های رسمی و فعالان فضای مجازی استان با هدف همگرایی و هم‌افزایی از مهمترین اقدام‌های یکسال گذشته ایرنا در استان سمنان است.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

وی تصریح کرد: مجموعه ایرنا در این استان با وجود همه کمبودها، تمام‌قد در زمینه اطلاع‌رسانی فعالیت‌های دولت مردمی و توجه ویژه به موضوع جهاد تبیین به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب پای کار است.

مطالبه‌گری و همگرایی اهالی رسانه‌ در مسائل صنفی و دغدغه‌های مشترک استانی و ملی، گام‌های موثری در مسیر توسعه است.صادقی مقدم با تاکید بر لزوم توجه مسئولان به حوزه اطلاع‌رسانی و ارایه مستمر گزارش عملکرد به مردم از طریق رسانه‌ها، مطالبه‌گری و همگرایی اهالی رسانه‌ در مسائل صنفی و دغدغه‌های مشترک استانی و ملی را گام‌های موثری در مسیر توسعه عنوان کرد.

رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی در استان سمنان با ابراز خرسندی از تاکید مستمر استاندار بر همکاری مدیران دستگاه‌های اجرایی با رسانه‌ها، بر آسیب‌شناسی نحوه تعامل مدیران دستگاه‌های استان با رسانه‌ها به عنوان نمایندگان افکار عمومی تاکید کرد و تحقق این مهم را گامی مهم و اساسی در راستای جهاد تبیین عنوان کرد.

ارتقای دانش، مهمترین نیاز فعالان رسانه‌ای استان سمنان

نماینده انجمن خبرنگاران استان سمنان در این نشست گفت: انجمن خبرنگاران استان ۹۴ عضو دارد که ۵۰ عضو این انجمن مشترک با خانه مطبوعات استان سمنان هستند.

سیدمحمد نجاتی تصریح کرد: انجمن خبرنگاران استان سمنان یک تشکل مردم نهاد است که بدون آورده مالی دولتی راه‌اندازی شد.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

وی با بیان اینکه هیچ تقابل شخصی بین خانه مطبوعات و انجمن خبرنگاران در استان سمنان وجود ندارد، ادامه داد: اساسنامه خانه مطبوعات دارای ضعف‌هایی در جذب خبرنگاران است و انجمن خبرنگاران استان سمنان به عنوان یک تشکل صنفی برای پذیرش تمام خبرنگاران فعال شد.

وی با تاکید بر ضرورت بازنگری اساسنامه خانه مطبوعات، بیان کرد: اساسنامه خانه مطبوعات به گونه ای باید باشد که چتر بیشتری از خبرنگاران و فعالان مطبوعاتی را تحت پوشش قرار دهد.

فضای مجازی دنیای وسیعی است و نمی‌توان این فضا را محدود کرد و باید با ارتقای آموزش از فرصت و ظرفیت فضای مجازی برای اطلاع رسانی استفاده کرد.

فعال رسانه‌ای و فضای مجازی استان سمنان به‌ روز رسانی دانش و ارتقای آموزش را ضرورت امروز جامعه خبرنگاران دانست و یادآور شد: فضای مجازی دنیای وسیعی است و نمی‌توان این فضا را محدود کرد و باید با ارتقای آموزش از فرصت و ظرفیت فضای مجازی برای اطلاع رسانی استفاده کرد.

وی یادآور شد: یکی از مولفه‌های مهم در ایجاد شور انتخاباتی توجه و تعامل به رسانه ها به عنوان پل ارتباطی بین مردم و حاکمیت است و برای تحقق این راهبرد برگزاری نشست خبری و نشست‌های تبیینی و اطلاع‌رسانی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

فعالیت اهالی رسانه در شرایط مالی سخت مصداق کار جهادی است

نماینده مدیرعامل خانه مطبوعات استان سمنان گفت: خانه مطبوعات دوره‌ آموزشی و ارتقای علمی برای خبرنگاران استان برگزار کرد و آموزش مشکل اصلی فعالان جامعه رسانه ای استان سمنان نیست.

زین‌العابدین داوودی ابراز کرد: اگر اقتصاد رسانه قوی شود، انگیزه در خبرنگاران تقویت می شود و خود افراد به صورت خودجوش در پی ارتقای دانش خود گام بر می‌دارند. رسانه‌ها در استان با توجه به مشکلات و دغدغه‌هایی که در این عرصه دارند، فعالیتشان مصداق واقعی کار جهادی است و مجاهدت می‌کنند.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

داوودی بیان کرد: بیشتر خبرنگاران استان سمنان با وجود تمام مشکلات مالی و با وجود دستمزد پایین، عرصه را خالی نکردند و فعالیت می‌کند.

نماینده مدیرعامل خانه مطبوعات استان سمنان بیان کرد: خبرنگاران به واسطه دغدغه‌هایی مانند پایین‌ترین دستمزد و بدون بیمه مشغول به فعالیت هستند که این شرایط انگیزه خبرنگاران را تحت تاثیر قرار داده است و انتظار می‌رود در رفع چالش خبرنگاران چاره‌اندیشی شود.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

رضا مهدیان عضو هیات مدیره خانه مطبوعات استان سمنان و مدیر پایگاه خبری میامی نیوز نیز تاکید کرد: توجه به نشریات و پایگاه های خبری شهرستانی نیز در استان سمنان یک ضرورت است؛ زیرا این رسانه‌ها با کمترین امکانات در حال فعالیت هستند و از سوی دیگر، هم افزایی دستگاه‌های اجرایی با این رسانه‌ها به تقویت آنان کمک می کند.

ضعف در پاسخگویی مدیران مشهود است

مدیر خبرگزاری خبرآنلاین در استان سمنان نیز در این نشست گفت: هفدهم مرداد ماه بهانه‌ای است که خبرنگاران نقاط اشتراک خود در کار خبری را در تحقق مطالبات مردمی مرور کنند تا با وحدت رویه برای توسعه استان با خط و مشی هر رسانه قلم زد.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

مرتضی دهرویه افزود: فعالیت رسانه باید به گونه‌ای باشد تا مدیران و مسوولان موظف به پاسخگویی باشند و اکنون ضعف در پاسخگویی برخی مدیران مشهود است.

ضرورت ساماندهی فعالان فضای مجازی

فعال فضای مجازی و اجتماعی استان سمنان در این نشست با تاکید بر ضرورت ساماندهی خبرنگاران و فعالان فضای مجازی، گفت: به نظر می‌رسد اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در این زمینه عملکرد مطلوبی ندارد.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

مهدی بصیری با انتقاد از دعوت گزینشی خبرنگاران از سوی برخی دستگاه‌های اجرایی در نشست‌ها، افزود: اگر یک سازمان خصوصی دعوت گزینشی از خبرنگاران داشته باشد گلایه نیست، اما دستگاه دولتی نباید در عرصه اطلاع‌رسانی به صورت گزینشی از خبرنگاران دعوت کند.

مهناز پیوندی دیگر فعال اجتماعی و فضای مجازی در استان سمنان با نقد بر تاخیر در اجرای طرح نهضت ملی مسکن ویژه خبرنگاران این استان، گفت: انتظار می‌رود مسوولان به تحقق وعده‌های خود در تخصیص مسکن به خبرنگاران دارای فرم ج سبز در طرح ملی نهضت مسکن اهتمام ورزند.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

تعامل و همکاری مسوولان و خبرنگاران لازمه پیشبرد اهداف و تحقق جهاد تبیین و جوابگو بودن مدیران و مسوولان لازمه انجام وظیفه در عرصه خطیر اطلاع‌رسانی است.

نماینده پایگاه خبری تحلیلی مرآت استان سمنان نیز گفت: وحدت رویه اصل مهم در توسعه و رمز موفقیت در عرصه‌های مختلف از جمله عرصه خبرنگاری و مطالبه‌گری است و امید است در موضوع‌های مختلف مانند مطالبه‌گری در چرایی و چگونگی آلایندگی یکیاز واحدهای تولیدی در سمنان، عوامل مانع اجرای پیاده‌راه‌سازی خیابان امام خمینی(ره) شهر سمنان و یا مشکل بحران کم آبی، زنجیره وحدت رویه در جامعه خبرنگاران استان بیش از پیش تقویت شود.

مهدیه سادات کیا بیان کرد: تعامل و همکاری مسوولان و خبرنگاران لازمه پیشبرد اهداف و تحقق جهاد تبیین و جوابگو بودن مدیران و مسوولان لازمه انجام وظیفه در عرصه خطیر اطلاع‌رسانی است و انتظار می‌رود پاسخگویی مدیران در استان سمنان بهبود یابد.

دغدغه‌ها از امنیت شغل تا آزادی بیان

سردبیر روزنامه پیام استان سمنان بحران کم آبی را چالش مهم در استان عنوان کرد و افزود: وحدت رویه رسانه‌های استان در پیگیری این موضوع گره‌گشا در رفع این مشکل است و جامعه امروز استان بیش از هر زمان دیگری به وحدت رویه در بخش‌های مختلف از جمله رسانه نیازمند است.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

مسعود کلاهی تصریح کرد: امنیت شغلی و آزادی بیان از جمله دغدغه‌های اصلی خبرنگاران است و رفع این دغدغه‌ها نیازمند اهتمام ویژه است.

وی بیان کرد: وقتی حرف از امنیت خبرنگاران می‌شود، امنیت و منع شکایت مطرح نیست، بلکه برخی مدیران وقتی مورد نقد قرار می‌گیرند، تهدید به قطع آگهی و اشتراک روزنامه می‌کنند و وقتی حرف از امنیت می‌شود، باید آزادی بیان نیز مورد توجه باشد.

سردبیر روزنامه پیام استان سمنان اظهار کرد: اگر با کورسوی نقد رسانه‌های داخلی مقابله شود، شهروندان مخاطب رسانه‌های معاند می‌شوند که تبعات دیگری به همراه دارد.

از تربیت نیروی انسانی در حوزه رسانه غفلت شده است

خبرگان خبر باید حفظ شوند و از تجربه‌های ارزشمند آنان در حوزه آموزش خبرنگاری استفاده شود.

عضو هیات رییسه انجمن خبرنگاران و خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در استان سمنان، از پیشکسوتان خبر به عنوان خبرگان خبر یاد کرد و افزود: این خبرگان باید حفظ شوند و از تجربه‌های ارزشمند آنان در حوزه آموزش خبرنگاری استفاده شود.

حسین نورانیان با ابراز دغدغه‌مندی از افزایش میانگین سنی خبرنگاران خبره در استان سمنان، افزود: تعداد خبرنگاران در استان سمنان کمتر از خبرنگارنماها است و باید تربیت نیروی انسانی توانمند در حوزه خبر مورد توجه ویژه باشد.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

عضو هیات رییسه انجمن خبرنگاران استان سمنان اظهار کرد: آموزش عالی در استان در زمینه تربیت نیروی انسانی از طریق ارایه رشته‌های حوزه خبر و ارتباطات پای کار نیست و فضای رسانه‌ای استان به سمت مرداب شدن پیش می‌رود و این موضوع یک دغدغه است.

فعالان رسانه ای سمنان فرهیخته هستند ولی مطالبه‌گر نه!

فعال فضای مجازی و اجتماعی استان سمنان با اشاره به اذعان آحاد جامعه به وجود آرامش در استان، گفت: آرامش ممکن است روی دیگر خمودگی باشد و باید مطالبه‌گری در استان سمنان تقویت شود.

داوود مداح ادامه داد: ممکن است در استان سمنان فقط یک چالش وجود داشته باشد، اما مطالبه‌گری در رسانه و پاسخگویی در آن زمینه مهم است.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

وی بیان کرد: اطلاع‌رسانی در استان سمنان ضعیف و کمرنگ است، چون رخدادها کم است و بدون شک مطالبه‌گری جامعه نشان از توسعه‌طلبی است.

ممکن است رسانه داخلی شیرین نباشد، اما زهرآگین نیست و باید بدانیم رسانه‌های معاند زهرآگین هستند و باید با تقویت مطالبه‌گری در رسانه‌های داخلی عرصه را برای روی‌آوری به رسانه‌های معاند تنگ کرد.

مداح اضافه کرد: خبرنگاران استان سمنان فرهیخته هستند اما مطالبه‌گر نیستند و نامطالبه‌گری مردم یک مشکل است که البته مطالبه‌گر نبودن خبرنگار خطرناک است.

این فعال اجتماعی استان سمنان گفت: شورای اطلاع‌رسانی باید جایگاه خبرنگاران باشد و بین خبرنگاران نیز وحدت وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه مطالبه‌گرترین شهروندانی که فرهیختگی دارند خبرنگاران هستند و باید وحدت در بین این قشر فرهیخته تقویت شود، افزود: هیچ راهی جز ارج نهادن به خبرنگار برای توسعه یافتن وجود ندارد.

فعالان اجتماعی استان سمنان گفت: ممکن است رسانه داخلی شیرین نباشد، ولی زهرآگین نیست و باید بدانیم رسانه‌های معاند زهرآگین هستند و باید با تقویت مطالبه‌گری در رسانه‌های داخلی عرصه را برای روی‌آوری به رسانه‌های معاند تنگ کرد.

تشکل صنفی خبرنگاران جایی برای بیان مطالبات

فعال فضای مجازی و سردبیر خبرگزاری فارس سمنان نیز گفت: انجمن خبرنگاران و خانه مطبوعات محل پیگیری و بیان جدی مطالبات صنفی هستند و باید همراه تعریف و تمجیدها، نقدها و مشکلات صنفی در این تشکل‌ها مطرح و پیگیری شود.

مرتضی مزینانی بیان کرد: کمبود نیروی متخصص در حوزه رسانه‌ از دغدغه‌های اهالی این عرصه است و باید توجه به آموزش و تربیت نیروی انسانی توانمند در حوزه خبر مورد توجه قرار بگیرد.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

فعال فضای مجازی و سردبیر خبرگزاری فارس سمنان اظهار کرد: ضعف اقتصاد رسانه از مهمترین عوامل در عملکرد رسانه است و اگر رسانه ای از لحاظ اقتصاد تامین شود، بدون شک به صورت خودجوش توانمندسازی و آموزش را جدی می‌گیرد تا از رقبا بازنماند.

وی بیان کرد: تعداد خبرگان خبری در برنامه‌ها و نشست‌های مختلف باید افزایش یابد و برای تحقق این راهبرد باید رسانه‌ها بیش از پیش در تقویت وحدت توجه داشته باشند.

پیگیری‌های شورای اطلاع رسانی برای خبرنگاران

مدیر خبرگزاری تسنیم در استان سمنان نیز در این نشست گفت: پیگیری وعده‌های استاندار درباره خبرنگاران استان سمنان در کمیته ویژه در دست بررسی است.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

محمدرضا خزر افزود: جهش در هدیه روز خبرنگار، تلاش برای تخصیص وام ۹۰۰ میلیون ریالی به خبرنگاران و پیگیری اختصاص طرح نهضت ملی مسکن ویژه خبرنگاران از جمله تلاش‌ها در شورای اطلاع رسانی استان سمنان است.

وی با بیان اینکه ۱۲۷ خبرنگار به مناسبت روز خبرنگار سال گذشته با دستور استاندار برای دریافت وام قرض الحسنه ۱۵۰ میلیون ریالی معرفی شدند که تعدادی از خبرنگاران موفق به دریافت وام نشدند، افزود: کمیته ویژه پیگیری وعده‌های استاندار سمنان به خبرنگاران به دستور استاندار ذیل شورای اطلاع‌رسانی تشکیل شده است.

قلمی که نمی‌توان زمین گذاشت

۱۷ مرداد سالروز شهادت «محمود صارمی» مسئول دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی در مزار شریف افعانستان که سال ۱۳۷۷ همراه با دیپلمات‌های سفارت جمهوری اسلامی ایران شهید شد، در تقویم رسمی کشور روز خبرنگار نامگذاری شده است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) سال ۱۳۱۳خورشیدی با تاسیس «آژانس خبری پارس» بنا گذارده شد و طی نزدیک به ۹ دهه فعالیت، افزون بر جریان‌سازی خبری یکی از منابع مهم خبری دیگر رسانه‌های داخلی و خارجی بود و فعالیت خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سمنان نیز به اواسط دهه ۵۰ بازمی‌گردد.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا و طبق اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، مجموع خبرنگاران عضو خانه مطبوعات، انجمن خبرنگاران و پذیرفته‌شدگان در سامانه جامع رسانه‌های کشور در این استان کمتر از ۲۰۰ نفر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha